שתף קטע נבחר

 

יומן מסע: מכבי ת"א גירסת 2011/12

שלושה שחקני חמישייה עזבו, פרמאר בא והלך, סופו הידרדר ומאלט ופניני לא פוגעים. ולמרות זאת, מכבי תעמוד בפתיחת רבע הגמר באותו המקום בו היא עמדה בעונה שעברה. הצגת שחקנים במהדורה מיוחדת

רק לדמיין את מוטי חביב מ"בובה של לילה" מתמלל את הטקסט הזה: "אררררררררררררבעים ותשעה ניצחונות, 55 משחקים, 2,200 דקות, 4,675 נקודות ואין ספור טיסות ומדינות. זו מנת חלקה של מכבי תל אביב העונה, וזה מבלי להחשיב את גביע צ'אנס היוקרתי".

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

הקבוצה של דייויד בלאט, שנוצחה ביום רביעי 70:67 על ידי ברצלונה במשחק שנערך לפרוטוקול בלבד במחזור הנעילה של הטופ 16, הבטיחה קודם לכן את מקומה בשלב רבע הגמר.

 

צפו במכבי תל אביב לפני היציאה לברצלונה (צילום ועריכה: מור שאולי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הטוב, הרע והמפואר

ארבעה גורמים עיקריים השפיעו העונה על מכבי ת"א, שניים לרעה אחד לטובה ואחד עדיין לא ברור: השליליים כמובן - הבחירה לשחק בליגה האדריאטית, ועזיבתם של שלושה שחקני חמישייה כל כך חשובים: ג'רמי פארגו, דורון פרקינס וצ'אק אידסון.

 

הגורם החיובי, ללא ספק - בלאט, הסלע היציב של הצהובים, בלעדיו מכבי ת"א לא הייתה שורדת עונה כזו. הגורם האחרון הוא ג'ורדן פרמאר, שנוכחותו כל כך עזרה למכבי בתחילת העונה, ועזיבתו כל כך פגעה בה בהמשך, בצורה שקשה להחליט אם זו היתה החלטה נכונה או לא. לך תגיד "לא" לשחקן כמו פרמאר, אפילו אם זה לטווח קצר.

 

דייויד בלאט. הסלע היציב של הצהובים (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
דייויד בלאט. הסלע היציב של הצהובים(צילום: ראובן שוורץ)
 

השילוב בין עזיבתם של פארגו, פרקינס ואידסון, לצד מעלליו של פרמאר, גרמו לכך שבלאט התקשה למצוא לעצמו את החמישייה שתוביל אותו העונה. בעונה שעברה השתמש המאמן התל אביבי בארבע חמישיות שונות בלבד עד לסיום הטופ 16, כשבין המחזור הרביעי לסיום שמינית הגמר הוא שינה אותה רק פעם אחת, כשליאור אליהו לא טס לפרוקום.

 

העונה? זה כבר סיפור כל כך שונה. בלאט רשם עד כה 11 חמישיות שונות, כשהוא משתף לא פחות מ-12 שחקנים שונים בחמישייה הראשונה. אין ספק שלכניסה של קית' לנגפורד ובעיקר דמונד מאלט, לעומת שינוי אחד מינורי בקבוצה של שנה שעברה (מילאן מצ'באן), הייתה השפעה רבה על הרוטציה.

 

ג'ורדן פארמר. אי אפשר היה להגיד לו "לא" (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
ג'ורדן פארמר. אי אפשר היה להגיד לו "לא"(צילום: עוז מועלם)

 

נבחרת הוותיקים

בואו נתרכז לרגע באלו שהיו כאן גם בשנה שעברה: דייויד בלו, טל בורשטיין, ריצ'ארד הנדריקס, גיא פניני, סופוקליס שחורציאניטיס ואליהו. מכבי קיבלה מהשישייה הזו 43.6 נק' לערב העונה, כמעט שש נק' פחות מהעונה שעברה (49.2). גם סך המדד המשוקלל ירד מ-48.6 ל-44.3, וזה למרות השיפור הניכר שמציג העונה הנדריקס.

 

אין ספק שהפורוורד שמאחורי הגופייה מספר 5 הוא הפתעת העונה עד כה. הנדריקס, שעושה לא מעט דברים שלא רואים בסטטיסטיקה (מי אמר נדב הנפלד?), קולע העונה 8.3 נק' (לעומת 5.6 בלבד בעונה שעברה), תוך שיפור בכל שאר המדדים. הפורוורד האמריקני קלע בעונה שעברה רק שלוש פעמים בדאבל פיגרס, לעומת חמש פעמים העונה, ואנחנו ממשיכים לספור. 

 

סופו ובלו. ירידה ביכולת (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
סופו ובלו. ירידה ביכולת(צילום: ראובן שוורץ)
 

דויד כבר לא גולית?  

אך הנדריקס הוא למעשה היחיד מה"וותיקים" ששיפר את המספרים שלו. בלו אמנם קולע העונה 9.3 נק' לערב לעומת 8.9 בעונה שעברה, אך בנתון הכי חשוב מבחינתו, אחוזים משלוש, הוא הידרדר מ-43.2 ל-36.8, וככלי השלשות המסוכן ביותר של מכבי, מדובר בנתון משמעותי. בשנה שעברה ייצר בלו למכבי כמט שתי שלשות במשחק, לעומת 1.4 בלבד העונה. וזה אומר הרבה.

 

ואם כבר בשלשות עסקינן, הנה עוד כמה נתונים מעניינים: את עונת 2010/11 סיימה מכבי במקום הרביעי ביורוליג באחוזים מחוץ לקשת, עם 36.1. העונה הצהובים כבר רק במקום ה-13 (34.1), כשמאז תחילת הטופ 16 המספרים רק יורדים. בנוסף לבלו גם לפניני יש יד בדבר. לאחר שהרגיל אותנו לשלשה וחצי בממוצע למשחק בעונה שעברה, השנה הוא קולע 0.6 שלשות, פחות מחצי, תצרפו את זה למספרים של בלו ותקבלו את התשובה.

 

סופוקליס שחורציאניטיס. הירידה הייתה גם בעונה שעברה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
סופוקליס שחורציאניטיס. הירידה הייתה גם בעונה שעברה(צילום: ראובן שוורץ)

 

בעניין סופו כבר דובר כל כך הרבה, כך שיהיה מיותר להיכנס לזה שוב. אך דבר אחד חשוב להבין: גם בעונה שעברה ירדו הממוצעים של שחורציאניטיס מסיבוב לסיבוב (13.6 נק' בשלב הבתים, 11.5 בטופ 16 ו-10 ברבע הגמר ובפיינל פור), אך בצורה מתונה יותר. עדיין, במשחקים שבאמת היה צריך אותו (המשחק השני בוויטוריה, חצי הגמר מול ריאל) הוא היה שם ובגדול. מבחן התוצאה עוד לפנינו.

 

שר הביטחון  

ונעבור לשחקני הרכש. נתחיל בנקודה החיובית ביותר, יוגב אוחיון כמובן. ההשתלבות של הגארד הצעיר (24) מזכירה במשהו את הפרמיירות של בורשטיין ואליהו, רק ששני האחרונים לא הפתיעו יותר מדי אנשים. אוחיון קיבל ביטחון בזכות בלאט כבר במשחק השלישי העונה, מול ריאל מדריד בהיכל, ונסק איתו הלאה.

 

יוגב אוחיון עם בלאט. ההפתעה הנעימה של העונה (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
יוגב אוחיון עם בלאט. ההפתעה הנעימה של העונה(צילום: ראובן שוורץ)
 

בטופ 16 הוא שיפר את המספרים משמעותית, בעיקר את האחוזים ל-2 (מ-25.9 ל-53.3), אך לאחר 88 דקות הוא עדיין נטול שלשה בשלב 16 הגדולות. מול קאזאן ובעיקר מול ז'ליקו אוברדוביץ' ופאו, בלי איום מבחוץ תהיה לו בעיה רצינית.

 

תיאו ובוהו  

מאלט ותיאו פפאלוקאס הם כמובן הצד השני של המטבע. הירידה במספרים של הגארד היווני היתה צפויה (זו הידרדרות ממושכת כמה שנים), אך אין ספק שהספסול הממושך פגע בו משמעותית. תיאו, ששיחק העונה עד כה 156 דקות, עבר את המכסה הזו בעונה שעברה כבר במשחק הראשון של הטופ 16, כשבתשע העונות הקודמות הוא עבר את ה-200 דקות איפשהו באמצע שלב הבתים.


תיאו פפאלוקאס, ההידרדרות

תיאו פפאלוקאס, ההידרדרות
עונה משחקים ממוצע נק' אחוז ל-2 שלשות אסיסטים חטיפות מדד
2011/12 14 3.9 48.2 2 1.8 0.4 4.3
2010/11 18 5.4 60 6 3.8 1.5 8.1
2009/10 19 7.4 68.9 13 5.1 1.3 10.4
2008/9 22 8 73.1 14 5.2 1.1 11.5

 

מאלט, שקלע 40 נקודות עד כה במדי מכבי, עבר את הכמות הזו כבר בתום המחזור השני במדי שרלרואה, נגד אנאדולו אפס וריאל. את מכסת הדקות עד כה במדי מכבי (99) הוא חצה לאחר שלושה מחזורים. היה ברור שהגארד הוותיק (34) הגיע, אולי לראשונה בחייו, לקבוצה גדולה, אך לאחר משחק וחצי מוצלחים בפרמיירה, אף אחד לא ניחש שתהיה צניחה כל כך חופשית.

 

מי שניצל עד כה את המצב יותר מכולם היה לנגפורד. הגארד האמריקני לקח בשתי ידיים את ההזדמנות שקיבל, כשהוא מקפיץ את ממוצעיו מאז נטישתו של פרמאר בצורה משמעותית. עד להפסד בבלגרד, משחק הפרידה מג'ורדן, קלע לנגפורד 2.6 נק' לערב. מאז? נסקו המספרים שלו ל-14.8 נק' למשחק. עד לאותו הערב הייתה לו שלשה בודדת ביורוליג. מאז עוד תשע. ככה תופסים פיקוד.


דמונד מאלט, זוכרים?

דמונד מאלט, זוכרים?
  נקודות נק' לדקה נק' ל-40 דק' מדד
33 דקות ראשונות 22 0.7 27 22
66 דקות אחרונות 18 0.2 10.9 4

 

מבחינה קבוצתית הצהובים הוליכו בשנה שעברה את היורוליג בשלוש קטגוריות: נקודות לערב (81.6), יחס אסיסטים/איבודים (1.42 אסיסטים לכל איבוד) ומדד (92.1), ותפסו את המקום השני באסיסטים (16 למשחק). אך העונה, החבורה בצהוב הידרדרה בכל אחת מהקטגוריות הללו משמעותית: מקום עשירי בנק' (76.7), 11 ביחס אס' לאיבודים (1.02) שישי במדד (85.1) ו-12 באסיסטים (13.7).

 

מכבי ת"א של 2011/12 היא קבוצה פחות מוכשרת, פחות מחוברת ופחות מרשימה מאחותה משנה שעברה. היא קבוצה הרבה יותר עסוקה, שעדיין מחפשת את המנהיג שלה, לפחות זה שעל הפרקט. ועדיין, היא עומדת בדיוק באותה הנקודה כמו בעונה שעברה - מרחק ניצחון חוץ אחד מיתרון ביתיות בדרך לפיינל פור. קאזאן הקפואה? אתונה המפחידה? תסתכלו על בלאט ותבינו שגם העונה זה אפשרי בכל מצב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
מכבי תל אביב
צילום: עוז מועלם
מומלצים