פרשת א-דורה: בוטל זיכוי יהודי שטען שהסרט בוים
ערוץ צרפתי הגיש תביעת דיבה נגד הפוליטיקאי פיליפ קרסנטי שטען כי הסרט שבו הוצג צה"ל כאחראי להרג הילד שהפך לסמל אינתיפאדת אל-אקצה בוים. הוא זוכה, אבל היום החליט בית משפט לערעורים לפתוח את התיק מחדש. ד"ר יהודה דוד שזוכה גם הוא מתביעת דיבה בנושא: "ישראל חייבת להתגייס לעזור"
שבועיים לאחר שזיכה את הרופא הישראלי ד"ר יהודה דוד מתביעת הדיבה בפרשת מוחמד א-דורה, דן היום (ג') בית המשפט הגבוה לערעורים בפריז בסוגיה נוספת הקשורה להרג הילד שהפך לסמל אינתיפאדת אל-אקצה. הפעם - התוצאה פחות נוחה לישראל: בית המשפט קיבל את ערעורו של ערוץ "פראנס 2" על ההחלטה לדחות את תביעת הדיבה שלו נגד הפוליטיקאי היהודי צרפתי פיליפ קרסנטי, שטען כי הכתבה של הערוץ שלפיה צה"ל הוא שהרג את הילד - מבוימת. כעת יחזור התיק לבית משפט בערכאה קודמת, וקרסנטי יצטרך להוכיח שוב את חפותו.
ג'מאל א-דורה ובנו מוחמד בן ה-12 הפכו לסמל אינתיפאדת אל אקצא שפרצה בשנת 2000. השניים נקלעו ביום השני למלחמה לחילופי ירי בצומת נצרים והילד נהרג. מכאן הגרסאות חלוקות: בעוד הפלסטינים האשימו את ישראל במותו של מוחמד א-דורה, טענו גורמים בישראל כי הוא מת כתוצאה מירי של הצד הפלסטיני.
הערוץ הצרפתי "פראנס 2" תבע את קרסנטי בשנת 2004, לאחר שזה טען כי צילומי וידאו שנכללו בכתבה של הכתב שארל אנדרלן ששודרה ב-30 בספטמבר 2000, בוימו לצורך הכתבה. בצילומים של צלם הערוץ טלאל אבו רחמה נראה מוחמד א-דורה נפגע מקליעים בעוד אביו מנסה לגונן עליו בגופו. התמונות הקשות זעזעו את העולם ועוררו זעם רב על חיילי צה"ל, שנתפשו כאחראים למות הילד. צה"ל קיבל בתחילה אחריות להרג הילד ופציעת האב, אך בהמשך קבעה ועדת חקירה בראשות אלוף פיקוד הדרום דאז, יום טוב סמיה, כי סביר יותר להניח שהשניים נפגעו דווקא מכדורים שירו פלסטינים.
קרסנטי טען באתר האינטרנט שלו כי הכתבה כולה בוימה מראשיתה ועד סופה, ומהווה מניפולציה תקשורתית של הפלסטינים. לדבריו היא נועדה להכפיש את ישראל ולהציג את הפלסטינים כקורבנות. הוא לא חשש לצאת בגלוי נגד תחנת הטלוויזיה, והאשים אותה בפברוק אירועי מותו של א-דורה. בעקבות זאת הגישה התחנה תביעת דיבה נגדו. בית המשפט דחה את הטענות שהצילומים מבוימים, אבל קרסנטי לא ויתר - וערער על החלטת השופטים.
בספטמבר 2007 הורה בית המשפט הצרפתי לתחנת הטלוויזיה להעביר אליו את התצלומים הלא ערוכים להקרנה בבית המשפט, והתיק נפתח מחדש. בסרט הווידיאו המלא נראה מוחמד א-דורה מרים את ידו ורגלו וזז לאחר שהכתב הכריז כי הוא מת, ולא נראו סימני דם על בגדיו. לבית המשפט הוגשה גם חוות דעת של מומחה צרפתי לזיהוי פלילי, שלפיה אין אפשרות בליסטית שהילד נהרג מאש צה"ל, אין הוכחות חד משמעיות שהילד נפצע או נהרג כלל וסביר להניח שאכן מדובר בסרט מבוים. לאחר משפט ארוך ומייגע זוכה קרסנטי מאשמה.
לאחר הערעור פנתה רשת הטלוויזיה לבית המשפט הגבוה לערעורים, והיום הוא כאמור החזיר את הגלגל אחורה. גורמים
בערוץ הצרפתי לא הסתירו את שביעות רצונם מההחלטה: "בית המשפט קיבל את הטיעונים שלנו, ביטל את הזיכוי המוזר מאוד שנקבע לפני שלוש שנים וחצי, וקבע שהרכב אחר ידון בתביעה".
ד"ר יהודה דוד, שעקב היום אחר החלטת בית המשפט ועומד בקשר עם קרסנטי, לא הסתיר את אכזבתו מההחלטה. הוא קורא למדינת ישראל להתערב ולפתוח בחקירה משלה: "זה משחק פוליטי, וזה כבר הופך לקטסטרופה. אם מדינת ישראל לא תפתח בחקירה ממשלתית בסיפור הזה ולא תסתייע בי ובקרסנטי, שחיים את הסיוט הזה שנים רבות, הצדק לא ייצא לאור. ממשלת צרפת לא רוצה להכיר בטעות של הכתב הזה, ואם לא נוכיח חד משמעית שא-דורה לא מת מירי צה"ל, ויש לנו כל הכלים בשביל זה, נפסיד בקרב ההסברה".