נערות ניסו להתאבד, מורים רוצים לעקוב בפייסבוק
אחת משתי הנערות שהתלוננו על הצקות ברשת החברתית וניסו לשים קץ לחייהן בחוף באשדוד, פנתה להנהלת בית הספר, אך משרד החינוך אוסר על מורים להיכנס לעמודי התלמידים. מורה: "במשרד מנותקים, דרך פייסבוק נוכל לפקח ולהתריע"
עוד בערוץ החדשות של ynet:
"יונה משתחרר, אבל אנו נתאושש רק עוד 20 שנה"
עובדים סוציאליים מיואשים: "חיים בהישרדות"
תושב אשדוד זיהה את שתי הנערות נכנסות למים והזעיק את כוחות ההצלה. השתיים הועברו לבית החולים ברזילי באשקלון כשהן סובלות מכוויות קור. אחת מהן שוחררה הבוקר לביתה והשנייה הושארה להשגחה. השתיים סיפרו לאנשי מד"א כי ביקשו לשים קץ לחייהן בגלל הצקות מתמשכות ברשת החברתית.
ל-ynet נודע כי אחת הנערות פנתה באחרונה להנהלת בית הספר והלינה על ההשמצות האישיות מצד חבריה ללימודים. בבית הספר הפנו את הנושא באופן מיידי לגורמים מקצועיים שטיפלו במצוקת הנערה והתריעו בפני חבריה לספסל הלימודים על ההשלכות המסוכנות של ההשמצות האישיות ברשתות החברתיות. בתום הטיפול בנערה, התנצלו חבריה בפניה והסירו את הפרסומים הפוגעניים. התלמידה הודיעה מצדה כי היא מסתפקת בהתנצלות ושמבחינתה הפרשה הסתיימה.
"חשוב שנתריע על סכנות"
אולם גורמים במערכת החינוך זועמים על כך שנאסר על מורים לחבור לתלמידיהם ברשתות החברתיות. "לצערי, במשרד החינוך מנותקים מהשטח", אמר מורה בתיכון ממרכז הארץ. "הרשת החברתית היא עולם ומלואו עבור התלמידים וחשוב מאוד שאנו המורים נהיה שם כדי לפקח על התלמידים ולשמש כמעין אח גדול שיכול להתריע ולאתר מראש סכנות ומצוקות של בני הנוער".
אסנת הבר-קוטון, מנכ"לית רשת אנקורי, הוסיפה: "היעדרות של המורים מהזירה הדיגיטלית ובכלל זה הרשתות החברתיות, עלולה להיות מסוכנת. עולם שלם של מתבגרים, בלי אף מבוגר, הוא מתכון חינוכי גרוע. פעמים רבות מעדיפים המתבגרים להשאיר את המבוגרים מחוץ לתמונה ונמנעים מלערב אותם במתרחש בחייהם ולצערנו, היחסים וההתנהגויות הבאים לידי ביטוי במציאות הווירטואלית משקפים התנהגויות פסולות ובהן יש לטפל".
היא הוסיפה כי "ברור לחלוטין שנוכחות אנשי חינוך ברשתות החברתיות מחייבת בחינה עניינית ואחראית של אופי ההתנהלות שם, אבל אין ספק שנוכחותם כמחנכים הכרחית במציאות הווירטואלית החדשה, ויש ליישם זאת בצורה הטובה והבטוחה ביותר".
הרב שי פירון, מנכ"ל תנועת "הכל חינוך", אמר כי "האיסור על יצירת קשר בין מורים לתלמידים בפייסבוק הוא שגוי. יש בכך בריחה מהתמודדות עם מציאות חדשה המחייבת נוכחות של מורים בשדרה המרכזית שלה. משרד החינוך צריך לחזור בו מהחלטתו ולעודד את נוכחותם של המורים במרחב הווירטואלי ובכלל זה בפייסבוק".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "הצוות החינוכי העניק את התמיכה הרגשית הנדרשת לשתי התלמידות בתוך כותלי בית הספר. בתוך כך, התקיימו שיחות עם היועצת, פעילויות הסברה בתוך הכיתות וטיפול משמעתי אל מול התלמידים הפוגעים. יודגש כי מחנך הכיתה הוא שדיווח למשטרה בדבר האמירות האובדניות של התלמידות".