שתף קטע נבחר
 

בא הביתה: אוכל ביתי במטה יהודה

תמיד חלמתם לאכול את הקובה של השכנה? במהלך כל סופי השבוע של מרץ יפתחו בשלניות בחבל מטה יהודה את בתיהן לארוחות מסורתיות ממטבחי עדות שונות. רועי ירושלמי עם בתי קפה שווים, מבשלות בירה, יקבים ושלל המלצות קולינריות מחבל האלה

החל מסוף השבוע הקרוב ובמשך כל סופי השבוע של מרץ יולבשו שולחנות הסלונים במועצה האיזורית מטה יהודה חג במפה חגיגית. פסטיבל האוכל הכפרי של המועצה נחגג החודש בפעם ה-12 ובמסגרתו פותחים בשלנים ובשלניות ביתיים את בתיהם למארחים סקרנים שרוצים להתנסות במטעמים מסורתיים מרוקאים, תימניים, כורדים, ארגנטינאים ועוד.

 

עוד בערוץ האוכל:

מה בא קודם: תבשיל אתיופי של עוף וביצים

עולם פנימי עשיר: רפי כהן מכין בצקים ממולאים

המכשפה המתוקה: המדריך השלם להכנת סברינה

 

אירוע הפתיחה יחגג היום (1.3) ברחבת המועצה האיזורית (ליד מושב נחם) עם עשרות דוכני אוכל של הבשלנים, כמו גם דוכני יין (למשל: של יקב יפו המצוין), בירה ממבשלת שריגים ועוד.

 

מכבב אצל לילי עזיז. קובה סלק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מכבב אצל לילי עזיז. קובה סלק(צילום: ירון ברנר)

  

אספנו עבורכם כמה המלצות לקראת הפסטיבל:

 

לחמל'ה

בית הקפה האינטימי של דנה כפיר נפתח לפני כשנה בישוב גבעת ישעיהו. בעיבוריו מטבח קטן עם תנורי אפייה גדולים ובקדמתו עומדים מספר מקומות ישיבה נעימים, הממוקמים סביב אח מוסקת בבולי עץ מתפצחים. 

 

כפיר, אם לחמישה, החלה את דרכה לפני שלוש שנים, בחדר הכביסה הביתי והפרטי שלה. "ההריון הרביעי הביא עמו תשוקה חדשה, לבישול ואפיה", היא מספרת על תחילת הדרך.

 

בובה של מקום. לחמ'לה ()
בובה של מקום. לחמ'לה

 

לחמי השיפון הנפלאים שנמכרים כאן מיוצרים מקמח אורגני שנטחן מדי שבוע עבור הכנתם ואותם, כמו גם את עוגות השמרים ושאר המאפים, מכינה בעצמה - שווה מאד לקחת כיכר הביתה.

 

האווירה ביתית וחמימה, מתיישבת בול על האוכל הפשוט והנהדר והקפה המוצלח שמגישים כאן. אם לא היינו צריכים להמשיך הלאה, מוקדם-מוקדם באותו בוקר שבו ביקרנו באזור - היינו נשארים כאן, עם הלחמים והאח וספרי הבישול והסיידר החם - כל סוף השבוע. 

 

המקום משרת בעיקר את תושבי המושבים המקומיים, אך ישמח לארח גם אתכם לארוחת בוקר של שקשוקה חריפה, עם מיץ תפוזים סחוט טרי ומספר מטבלים. במשפט אחד: תחנת חובה לכל מי שמגיע לאזור בסופי שבוע בכלל ובפרט בימי הפסטיבל.

 

לחמל'ה. עדכון: המקום נסגר. מושב גבעת ישעיהו. ד'-ה' 08:00-18:00 ו': :08:00 עד 15:00. 054-2664733

 

יקב יפו

יקב הבוטיק המצוין של משה ואן צלינקר עבר מתל אביב לעמק האלה לפני מספר שנים ונהנה כעת ממרכז מבקרים קטן, שכולל טעימות והסברים על יינות היקב ועל אופן ההכנה.

 

יוגשו שם מטעמים אלזסיים בסופ"ש. יקב יפו (צילום: רועי קטאלן) (צילום: רועי קטאלן)
יוגשו שם מטעמים אלזסיים בסופ"ש. יקב יפו(צילום: רועי קטאלן)

 

לרגל הפסטיבל יושקו החודש ביקב יינות מזני השרדונה והרוזה של בציר 2011. הם יוגשו לצד גבינות, בקישים ושלל מטעמים אלזסים שמכינים בני הזוג.

 

יקב יפו. הכיבוד בתשלום ומוגש בימי שישי בתאום מראש.

 

הקדרה של סבתא – מטבח פלסטינאי

סיפור החיים של רינה לוי יכול היה להיות בסיס לרומן עב-כרס שבעינינו, גם היה זוכה בלי בעיה למעמד של רב מכר. היא החלה את דרכה כבשלנית המתמחה במטבח הודי צמחוני ובשנים האחרונות היא מכינה גם מטעמים מהמטבח הערבי-מקומי.

 

קסם של אוכל ושל סבתא. רינה לוי ותבשיל ערבי
קסם של אוכל ושל סבתא. רינה לוי ותבשיל ערבי

 

הארוחה שהיא מגישה בביתה בסופי השבוע של הפסטיבל (ובתאום מראש בשאר ימי השנה) כוללת שלל סלטים ערביים מירקות ומעשבים שהיא מלקטת מחוץ לביתה, מנה עיקרית ויפיפייה של מנסף או מקלובה ולקינוח - תה חם, עוגיות טחינה והריסה, עוגת סולת ערבית. אהלן וסהלן? בהחלט. 

 

הקדרה של סבתא. מושב צפרירים. ש' 12:00-17:00. 02-9921875

 

מימי'ס

במטבח ביתי בקומתו הראשונה של בית מגורים במושב גבעת ישעיהו, ממוקמת הפטיסריה של האחים מימי ושימי טרבלוס.

 

של מימי מצוינים. מקארונים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
של מימי מצוינים. מקארונים(צילום: shutterstock)

 

אל תתנו לדקורציה לבלבל אתכם: המתוקים שמכינה מימי לא יורדים באיכותם מכל פטיסריה מפונפנת ועירונית. שווה לנסות את המקארונים המושקעים שמכינים כאן בשלל טעמים, כמו גם את הטירמיסו הנהדר, בטעם עז של קפה לחובבי הז'אנר.

 

מימי'ס. מושב גבעת ישעיהו, 02-9998278

 

 

מבשלת שריגים

מבשלת עמק האלה ומבשלת רונן, 2 מבשלות בירה ביתיות מהאזור, התאגדו יחדיו למבשלה חדשה: שריגים. מרכז המבקרים החדש-דנדש של המבשלה נפתח בישוב שריגים-לאון ומאפשר לסקרנים לטעום את הבירות מעוטרות הפרסים של שני היצרנים.

 

מבשלות הברית של שריגים. רונן ואילון עם בירות "עמק האלה" ו-"מבשלות רונן"
מבשלות הברית של שריגים. רונן ואילון עם בירות "עמק האלה" ו-"מבשלות רונן"

 

אלו של מבשלת אוהד אילון ("עמק האלה") קלאסיות במובן הכי חיובי של המילה, וכל אחת מתבססת על שיטה וסגנון בישול אירופאי אחר (אנחנו התלהבנו במיוחד מבירת החיטה הבווארית ומבירת הבלונג אייל הבלגית). הבירות של עופר רונן, מאידך, פרועות ונועזות בטעמן, כפי שמעידים שמותיהן הלא שגרתיים: "ההודית המכוערת", "הכהה המרושעת" ו-"החיטה המחוצפת", למשל.

 

מבשלת שריגים. שריגים-ליאון. ו' 10:00-15:00 ש' 10:00-17:00. לפרטים נוספים: 052-6227679, 052-5938287

 

לילי עזיז

מי שחובב קובות יהנה מאד מהמבחר הכורדי הייחודי שמכינה בביתה שבמושב זכריה לילי עזיז.

 

טעים אצלה. לילי עזיז
טעים אצלה. לילי עזיז

 

בתפריט (90-100 שקלים לאדם): שלל סלטים ופתיחים שונים מהמטבח הכורדי, 3 סוגי ממולאים (כרוב, עלי גפן, בצל), עוף עם סילאן ובצל, קציצות, מג'דרה נפלאה, פיתות מיוחדות ודקיקות (שזוכות לחייים מחודשים אחרי שטובלים אותן במעט מים), קובה סלק ומסמר הארוחה: קובה חמו – בצק גרישה סולת ובורגול ברוטב מתקתק של חומוס, סלרי, מרק עוף וכורכום.

 

מושב זכריה. ו' 11:00-15:00 (חשוב מאד: לפי הזמנה מראש). 02-9917379

 

משק צוק

לחווה במשק צוק להגיע בימי חורף ללא ג'יפ מסיבי שיפרוץ דרך באדמת הבוץ שנוצר מהגשמים.

 

אנחנו, חסרי ג'יפ שכמותנו, לא הצלחנו לבקר במקום בשל אותו בוץ, אך מהיכרות עם המוצרים הנפלאים של החווה (יוגורטים חמצמצים, גבינות עזים ועוד), אנחנו יכולים רק להמליץ למיטיבי הלכת לבוא את התוצרת במקום או להגיע בימים גשומים פחות.

 

חוות צוק. ו'-ש' 054-2000979

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
טעים אש. קובה סלק
צילום: ירון ברנר
מומלצים