הרב בקשי דורון יועמד לדין, בכפוף לשימוע
הפרקליטות שוקלת הגשת כתב אישום נגד הרב הראשי לשעבר, אליהו בקשי דורון, בשל מעורבותו בפרשה של מתן הסמכה לרבנות לאנשי כוחות הביטחון, למרות שלא עמדו בקריטריונים. המשמעות: תוספות שכר ששולמו במאות מיליוני שקלים
פרקליטות המדינה הודיעה בצהריים (יום ה') כי נשקלת הגשת כתב אישום נגד הרב הראשי לשעבר, אליהו בקשי דורון על חלקו בפרשה שנודעה כ"תיק הרבנים" - זאת בכפוף לשימוע.
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- דתיים, שכחנו לכבד את החילונים/ דינה אברמסון
- צפו: מגילת אסתר במערב הפרוע גירושים זה טוב ליהודים/ טלי פרקש
עניינו של "תיק הרבנים" בהוצאת תעודות הסמכה כוזבות לרבנות, עבור כ-1,500 אנשי צבא ומשטרה, שבאמצעותן התקבלו במרמה מהמדינה מאות מיליוני שקלים כתוספות שכר, שלא היה בסיס לשלמן. כתב אישום בפרשה כבר הוגש בנובמבר 2007 נגד עשרה נאשמים - והתיק עודנו מתנהל.
החשדות המיוחסים לרב בקשי דורון מתייחסים לתקופת כהונתו כרב הראשי לישראל, בעת שנשא בתפקיד ראש מועצת הרבנות הראשית לישראל, בשנים 1998-2003.
בתקופה זו איפשרו כוחות הביטחון (צה"ל, משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר) לקצינים ונגדים לקבל תוספת שכר המקבילה לזו המוענקת למי שמחזיקים בתואר אקדמי, למי שנושא בהסמכה לרבנות. מדובר בהטבת שכר משמעותית שנעה בין 2,000 ל-4,000 שקל בחודש לנגד או לקצין, בהתאם לנתוניו האישיים.
בין השנים 1999 ל-2003 הוקמו ברחבי הארץ כיתות לימוד פרטיות בשכר לאנשי כוחות הבטחון שמטרתן הייתה לאפשר למשתתפים בהן לקבל בתום לימודיהם תעודה מהרבנות הראשית, שתוכר כתעודת "הסכמה לרבנות". בראש המוסדות האמורים עמדו, במרבית המקרים, רבנים נשואי שם ובעלי תפקידים בכירים במערך הרבנות בישראל.
העדות שסיבכה
במהלך חקירת הפרשה נחקר בשעתו גם הרב בקשי דורון (לרבות חקירה אחת באזהרה), אולם בסופו של יום הוחלט כי קיים ספק באשר למידת מעורבותו בפרשה והוחלט שלא להעמידו לדין.
אלא שתוך כדי ניהול התיק בבית המשפט התבקש הרב בקשי דורון להעיד, ואז השמיע גירסה חדשה, שסתרה את זו שמסר בחקירת המשטרה. נוכח זאת, הוחלט לחדש את החקירה בעניינו, ובוצעה השלמת חקירה שבמסגרתה אף נחקר פעמים נוספות באזהרה על ידי יאח"ה.
על-פי החשד, במענה לבקשות תלמידי כוחות הביטחון, הנחה הרב בקשי דורון את מנהל מחלקת הבחינות וההסמכה ברבנות הראשית לנפק להם תעודות השכלה תורנית גבוהה (השת"ג). הרב עשה זאת, אף שהסתייג ממתן תעודות אלה לאנשי כוחות הביטחון, ועל אף שלכאורה ידע כי מדובר בתלמידים שאינם עומדים - ולו בקירוב - בקריטריונים לקבלת התעודת, שתכליתן לקבל הטבות שכר ניכרות מקופת המדינה.
כמו כן עלה חשד שהרב בקשי דורון הורה למנהל מחלקת הבחינות וההסמכה ברבנות הראשית, הרב יצחק אוחנה, להעלים עין ולא להקפיד על הקריטריונים המזכים בתעודות הסמכה לרבנות.
מהחקירה עלה כי הרב בקשי דורון התנהל באופן זה מאחר שרצה לשמור על מעמדו
במועצת הרבנות הראשית, ובשל שאיפתו להימנע מעימות עם גורמים שהפעילו ונתנו את חסותם למכללות שבהן למדו אנשי כוחות הביטחון.
בעקבות הפרשה בוטלו תוספות השכר שניתנו על סמך התעודות הכוזבות. נגדים וקצינים במשטרה ובצה"ל פנו בעניין זה לבג"ץ - שדחה את העתירות.
מלשכת הרב בקשי דורון נמסר כי הוא לומד את ההחלטה בעניינו ואין בכוונתו להתייחס לנושא. מקורביו הביעו תמיהה על כך שבמשרד המשפטים מיהרו לפרסם את ההחלטה בכלי התקשורת, לאחר שלטענם נאמר להם כי היא תישאר חסויה.