האולטרה בוק של אסוס – יותר ממחשב יפה?
מבחינה עיצובית נעשתה ב-UX21E עבודה נהדרת. מבחינה פנימית הוא עשוי לענות על הצרכים שלכם, בתנאי שהם לא גבוהים מדי. סקירה
אחד הדברים הבולטים ביותר בסדרת האולטרה בוק של אסוס הוא המחשב עצמו. הוא יפה, הוא חתיך, לעזאזל הוא מדהים. כשמביטים במחשב נדמה שאסוס הסתכלו על מחשב נייד רגיל ואז ניסרו אותו לחצי ויצרו את ה21E. כדי לגרום ליותר התרוממות רוח, המחשב מגיע בתוך מנשא שהוא מעין מעטפה דקיקה, ממנה נשלוף אותו, ובעזרת ציפורן נפתח את המסך, כדי להפעיל אותו וכדי לענות על השאלה החשובה: האם ליופי הזה יש גם כיסוי?
הדגם אותו בחנו הוא ה-UX21E המגיע עם Core i5 1.6 GHz ו-4 ג'יגה זכרון.
מסך
ל-E21 מסך לד 11.6 אינץ' מבריק בעל רזולוצייה של 1366X768 שגם בשמש חזקה הציג בהירות מרשימה ושימושית. המסך מציג צבעים קרובים לטבעיים אך לעיתים מעט דהויים. נחמד, לא מדהים.
ניידות
משקלו של המחשב 1.1 קילוגרם ובנקודה העבה ביותר שלו הוא בעובי 9 מילימטר. הסדרה הזו ניידת מאוד ומתאימה כמו כפפה לאלו הדורשים מחשב שלם עם Windows, מקלדת פיזית נוחה וכוח עיבוד בתנועה.
הפד המובנה לעכבר מתפקד בצורה בינונית. הקליק הימני לעיתים לא מגיב והפד עצמו לא נוח לשימוש עד כדי תסכול. מגבלה זו אומרת שיש לקחת עכבר נייד אתכם לדרך לשימוש נוח. ראינו באסוס מגוון דגמים שבהם יש פד עכבר מובנה מצוין כמו בG74S העצום אך כאן הוא בינוני במקרה הטוב.
סוללה
הסוללה תפקדה בין שעתיים וחצי לשלוש שעות של עבודה עם אנטנות דולקות. נתון מרשים למדי אך לא יוצא דופן.
עם המחשב מגיעה תוכנה של אסוס לניהול צריכת חשמל מתקדמת למדי ומציגה מגוון סטטיסטיקות ותחזיות לגבי מתי הסוללה תגמר. אחת התכונות המוצלחות היא ה Instant On. מדובר במעין מצב שינה מתקדם שעושה את אותו דבר רק מהר. במצב זה ההדלקה של המחשב היא מיידית כמעט כמו בטבלט אך צורכת סוללה. לפי החישוב של התוכנה המובנית המחשב צפוי להחזיק במצב המתנה כארבעה ימים.
המארז המיוחד של המחשב מקשה על החיים מבחינת החלפת הסוללה: לא ניתן לעשות זאת ללא מברג מיוחד. כלומר שניתן לעבוד כאורך הסוללה או לפי זמינות חשמל. אם נתקעת בלי – בעיה שלך.
ספק הכוח שמגיע קטן במיוחד, גודלו כשל עכבר אורתופדי, ומשקלו כ-200 גרם - לא תוספת גדולה מדי למסע. שימו לב שמפתח המוצר של ה-Windows נמצא עליו במקום על המחשב. שלא תאבדו אותו.
כוח עיבוד ושימושיות
מעבד ה-i5 בדגם זה עושה עבודה סבירה בשימושי מולטימדיה כמו עריכת וידאו ועיבוד תמונות. אמת הוא לא מיועד לכך אך לא מן הנמנע שתמצאו עצמכם עושים זאת. הצגה בזמן אמת של וידאו בתוך תוכנה לא יעילה כמו אדובי פרמייר דורש כוח עיבוד משמעותי שאינו הגיוני למחשבים שכל מטרתם להיות ניידים במיוחד ולא תחנות עבודה.
ביישומי אופיס למיניהם ה UX21E תפקד מעולה. התוכנות רצו חלק ועלו מייד. מצגות עמוסות בפאואר פוינט 2010 קרטעו לעיתים היות והאפקטים באופיס 2010 נשענים על המעבד הגרפי שאינו קיים בדגם זה.
בהפעלת 3dmark vantage בכדי לבחון את הביצועים, התוצאה הייתה עגומה למדי. לא יותר מ 5fps וההמחשב לא הצליח להשלים את הבדיקה.
איכות הרכבה
המחשב בנוי ממקשה אחת ללא חלקים נעים חוץ מהמאוורר הפנימי. המחשב מתחמם קלות אך היות וכל המחשב מתכת הוא משתמש בגוף עצמו כדי לפזר את החום. הרמקולים פונים כלפי מטה אך עדיין ניתן לשמוע לא רע בכלל. הסאונד מתכתי ודל.
כונן קשיח SSD
סדרת ה-UX משווקת בגדלי כונן של 64, 128Gb ו 256Gb. לאור העובדה ש-Windows7 עם עדכונים שוקל יותר מ-20Gb לטעמי אין כל טעם במחשב בעל נפח אחסון של דיסק און קי ויש לרכוש לפחות את גרסת ה128.
חיבוריות
על המחשב ישנו חיבור-usb3 אחד, usb2 אחד, ומיקרו HDMI.הופתעתי לגלות שהוא לא נושא קורא כרטיסים לפחות לסוג נפוץ כמו SD. דבר שגורר אחריו את הצורך להוסיף עוד ועוד מתאמים ואבזרים ובכך הורס את המטרה המקורית. לUX21E אין חיבור רשת מובנה וגם לא יציאת VGA, יש לו מתאמים. גם הם מגיעים בנרתיק קטן ומעוצב הם תופסים את היציאת-USB ומהם יש רק 2 כך שיש לסחוב גם מפצל והמטרה מתפספסת.
שורה תחתונה: ה-UX21E הוא מחשב מוצלח לצרכי משרד, לעיבוד תמונות ו-ווידאו בסיסי. מעוניינים במחשב נייד וקל ביותר, במחיר סביר ועם שיק של מכונית על? אז זה זה.
מעבד | Intel® Core™ i5 2467M Processor |
זכרון | DDR3 1333 MHz SDRAM, OnBoard Memory |
תצוגה | 11.6" 16:9 HD (1366x768) LED Backlight |
אחסון |
SATA3 128GB SSD
|
חיבורים | Integrated 802.11 b/g/n
Built-in Bluetooth™ V4.0 1 x USB 3.0 port(s) 1 x USB 2.0 port(s) 1 x micro HDMI 1 x Mini VGA |
מידות | 3 mm מקדימה 9 mm מאחורה
29.9 x 19.6 x 0.3 ~1.7 cm (רxגxע) |
מחיר |
5690 שקל
|