הבורסה ננעלה בירידות; ת"א 25 איבד 1.5%
בצל מגמה שלילית בשוקי העולם, המדדים המובילים בבורסה באחד העם איבדו כולם יותר מ-1%. יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון: "השוק המקומי מגיב בצורה חריפה יותר לירידות בשוקי העולם". הדולר עלה ב-0.36% ושערו היציג נקבע על 3.814 שקלים
המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל היום (ג') בירידות על רקע ירידות שערים באסיה ובאירופה ופתיחה שלילית גם בוול סטריט.
מדד תל-אביב 25 ירד ב-1.47% ל-1,076.31 נקודות; מדד תל-אביב 100 ירד ב-1.54% ל-985.6 נקודות; מדד בלוטק 50 ירד ב-1.71% ל-288.1 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-2.37% ל-271.23 נקודות.
במסחר במט"ח עלה היום שער הדולר ב-0.36% ושערו היציג נקבע על 3.814 שקלים. האירו ירד ב-0.21% ושערו היציג נקבע על 5.009 שקלים.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה:
- קריאה בכנסת: "לבטל את המע"מ על החשמל"
- צרכנים נדהמו: חשבונות החשמל שלנו הוכפלו
- בזק תחויב להפריד בין האינטרנט לטלפוניה
באירופה, הפוטסי יורד ב-1.3%, הדאקס ב-2.3% והקאק ב-2.6%. בארה"ב, שלושת המדדים המובילים בוול סטריט יורדים בכ-1%. באסיה ננעל הבוקר הניקיי ב-0.6% וההנג סנג ב-2.1%.
יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר ל"כלכליסט": "השוק המקומי לא משתתף בחגיגת העליות בשוקי העולם, אך בירידות בשוקי העולם הוא משתתף. זה מצביע על החולשה של השוק". "ביום שישי הקרוב יתפרסמו נתוני התעסוקה בארה"ב, השאלה היא עד כמה הנתונים החיוביים ישפיעו על השוק. ארה"ב תספק את החדשות הטובות, השאלה מה יקרה מעבר", מציין פגוט.
לגבי המתרחש בשוקי העולם, מסביר האסטרטג הראשי של קבוצת איילון ש "האיומים על השווקים הם אותם איומים – האם יגיעו להסדר חוב עם 75% מהנושים הפרטיים או יותר, במקרה אחר יוון תיאלץ להכריח את אותם נושים להחליף את החוב. אם יופעלו חוזי הביטוח כנגד חדלות פירעון, עלול היות כאוס".
סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה היום דוח מיוחד של המכון למימון בינלאומי (IFF) שטוען כי חדלות פירעון לא מבוקרת של יוון ככל הנראה תחייב את איטליה וספרד לקבל סיוע חיצוני על מנת לבלום את זליגת המשבר, ואף תגרום נזק של למעלה מטריליון אירו (1.3 טריליון דולר) לגוש האירו. "מספר השלכות חשובות והרסניות ינבעו מחדלות פירעון לא מבוקרת על אג"ח יווניות", נכתב במסמך שחיברו במכון, והגיע לידי סוכנות רויטרס. "קשה לחשב במדויק את מידת הנזק, אך קרוב לוודאי שיהיה גבוה מטריליון אירו". המסמך נכתב ב-18 בפברואר, ונחשב לחסוי.
יוון מצפה מבעלי האג"ח לקבל הצעה חד פעמית למחיקת 100 מיליארד אירו מהחוב היווני ומוכנה לאלץ אותם להשתתף אם יהיה בכך צורך, כך אמר היום שר האוצר של יוון, אוונג'לוס וניזלוס.
מניות במרכז
אכזבה למשקיעי אבנר ודלק קידוחים: השותפויות פרסמו היום את דוח המשאבים המלא על פי דרישות רשות ניירות ערך בישראל למאגר בלוק 12 וממנו עולה כי על פי האומדן הטוב ביותר, במאגר רק 5.2 TCF של גז טבעי (טריליון רגל מעוקב).
קרן בלאקסטון האמריקאית מנהלת מגעים לרכישת השליטה בחברת אבגול, כך חשף היום "כלכליסט". המגעים מתנהלים זה כחודש, אולם לא עלו על פסים מעשיים ובין הצדדים קיימים פערים מהותיים בשאלת המחיר.
תיק ההלוואות של הפניקס ודלק נדל"ן, ששתיהן בשליטת יצחק תשובה, ממשיך להישחק. אתמול דיווחה דלק נדל"ן כי אימפקט קפיטל, החברה־הבת הפיננסית המוחזקת בחלקים שווים עם הפניקס, תתקשה לקבל בחודש הבא החזר הלוואה בסך 186 מיליון שקל.
פיצוץ נוסף אירע אתמול בצינור הגז בין מצרים לישראל וירדן בצפון סיני, כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס בהסתמך על הטלוויזיה המצרית ועדים במקום. מקורות במשק האנרגיה הישראלי אישרו שהיה פיצוץ ואין הזרמת גז. מי שמושפעת מהודעה זו היא חברת אמפל הנמצאת במו"מ להסדר חוב עם בעלי האג"ח שלה.
לפני כשבוע וחצי דיווחה שותפות חיפושי הנפט והגז גלוב אקספלוריישן, כי קידוח אופק 1, שממוקם סמוך לעיר לוד, נמצא יבש. בתגובה לדיווח קרסו יחידות ההשתתפות (יה"ש) של גלוב ב־33% למחיר של 2.2 אגורות ומחקו 24 מיליון שקל משווי השותפות, שבראשה עומדים היו"ר אריה קרסו־לב והמנכ"ל צבי דרין.
אמש הודיעה אקוויטי וואן , החברה בת של גזית גלוב בארה"ב כי בכוונת אחד מבעלי העניין בחברה, CSC Ventures Limited, לבצע הנפקה משנית לציבור על ידי חתם של כ-4.06 מניות אקוויטי וואן אשר ברשותו. ערך השוק של המניות שצפויות להימכר עומד על 77 מיליון דולר. הנפקה זו עלולה בטווח הקצר ליצור לחץ על שוויה של החברה ובסופו של דבר להשפיע גם על המסחר בחברה אם, גזית גלוב.