פליטים שברחו מהזוועות בסוריה: 'ישנים בכביש'
לפחות 800 בני אדם שנמלטו מהטבח שמבצע אסד בעמו ממתינים במצרים לקבלת אשרת כניסה ללוב. עדי ראייה לעיתון "אל-חיאת": "חלק מהפליטים ישנים במסגדים ויש ביניהם אנשים חולים שלא זוכים לטיפול רפואי". דמשק השיבה השגריר מלונדון
בשאר אסד טובח בבני עמו - והם בורחים לכל מקום שאליו נושאות אותם רגליהם: 800 פליטים סורים שנמלטו ממלחמת האזרחים העקובה מדם בארצם ממתינים במעבר הגבול סאלום שבמצרים ומחכים לקבלת אישור כניסה ללוב. כך דיווח היום (יום ג') העיתון "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון. במקביל, ארגון זכויות אדם סורי מסר כי צבא סוריה הפגיז גשר במחוז חומס ששימש למעבר פליטים ללבנון.
השבר הסורי - כותרות אחרונות:
חדשות נוספות מהעולם הגדול :
- איראן: נתיר לפקחי סבא"א לבקר בבסיס פרצ'ין
עדי ראייה במצרים סיפרו ל"אל-חיאת" כי חלק מהפליטים הסורים ישנים בכביש, אחרים ישנים במסגד ושחלק מהנשים ישנות בבית מלון בזכות תרומה שהעבירו להן תושבי העיר המצרית סאלום. הם הוסיפו כי הפליטים הסורים ממתינים זה כמה ימים כדי לעבור ללוב וביניהם יש חולים שלא זוכים לקבל טיפול רפואי בגלל מחסור באנשי רפואה ותרופות במקום מקלטם.
לעיתון "אל-חיאת" נודע כי בסביבות 24 אלף אזרחים סורים נכנסו לשטח לוב באמצעות מעבר סאלום היבשתי בחודשים ספטמבר עד דצמבר אשתקד. הנציג האזורי של נציבות האו"ם לפליטים, מוחמד א-דאירי, אישר כי 800 סורים נמצאים כעת במעבר סאלום ומנסים להיכנס לשטחי לוב.
א-דאירי סיפר ממקום מושבו בקהיר כי הסיבה שהפליטים לא יכולים עדיין להיכנס לשטח המדינה הצפון אפריקנית היא שאין להם את אשרת הכניסה הנדרשת למדינה.
לדבריו, חלק מהפליטים הסורים עבדו בעבר בלוב וחלקם מבקשים לעבוד בה בפעם הראשונה. הוא הוסיף כי אנשיו עושים ככל שביכולתם כדי לטפל בסורים חסרי הישע כל זמן שיישארו במצרים.
בינתיים, אתמול קיימה הליגה הערבית ועידה בקהיר תחת הכותרת: "ההיענות ההומניטרית ותיאום שיתוף הפעולה למען העם הסורי". בוועידה השתתפו ארגונים הומניטריים רבים, ויו"ר הסהר האדום הירדני מוחמד אל-חדיד סקר בה את מצב הפליטים הסורים שברחו לירדן. לדבריו, בממלכה הירדנית חייים כיום כ-78 אלף פליטים סורים. אל-חדיד הדגיש כי לסהר האדום יש תוכנית להקים מחנה פליטים שיכיל 50 אלף פליטים ולהעניק את כל הסיוע הדרוש לפליטים.
נציג הסהר האדום הקטארי סיפר כי בלבנון חיים כיום כ-50 אלף פליטים סורים והוסיף כי אין לארגונו כוונה לפתוח מחנות פליטים במדינה. נציג טורקיה בוועידה סיפר כי מספר הפליטים הסורים שברחו לארצו עומד על 11 אלף.
ובעוד צרפת, בריטניה ומדינות מערביות נוספות החליטו לסגור את שגרירויותיהן בסוריה, החליטה הממשלה בדמשק להשיב את שגרירה מלונדון. כך דיווח העיתון "אל-קודס אל-ערבי" היוצא לאור בלונדון, שהסתמך על מקורות דיפלומטיים יודעי דבר.
הצעד הסורי בא בעקבות האיומים של ראש ממשלת בריטניה דייויד קמרון נגד משטרו של אסד והחלטת ארצו לסגור את נציגויותיה במדינה הערבית.
במקביל, משרד האוצר האמריקני אסר על אזרחים ומוסדות מארצות הברית לנהל קשרים עם תחנות הרדיו והטלוויזיה הממלכתיות בסוריה, כיוון שכלי התקשורת תומכים במשטר בדמשק המדכא את אזרחיו. בהודעה שפרסם משרד האוצר האמריקני נכתב כי "תחנות הרדיו והטלוויזיה בסוריה משמשות כזרוע של המשטר הסורי, האחראי על התקפות ברבריות נגד האוכלוסייה".