שתף קטע נבחר

 

להתמודד עם הלחץ: 6 תוספי תזונה לנשים

מנסה לשלב בין העבודה, הילדים ושאר המטלות היומיומיות? כדי להצליח לעשות את הכל חשוב לשמור על הרגשה טובה וחיונית. כיצד תעשי זאת? הדיאטנית דתיה יער ממליצה על 6 תוספי תזונה שיעזרו לך לשמור על הבריאות ולשפר את איכות החיים

אנחנו מנהלות את חיינו במרדף אחרי הזמן: קריירה, ילדים, בישולים, תחזוקת הזוגיות ועוד, הכל תלוי על כתפינו הצרות. הגוף הנשי עובר שלבי התפתחות רבים במהלך החיים. כל אישה חווה בגילאים שונים מגוון רחב של מצבים בריאותיים, החל מגיל ההתבגרות וקבלת המחזור הראשון, דרך הריון ולידה, ועד גיל המעבר ומעבר לכך. כיצד ניתן להתמודד עם כל אלו ולשמור על בריאות תקינה? הדיאטנית דתיה יער, מחברת טעם טבע אלטמן רוקחות טבעית, מייעצת אילו תוספי תזונה יכולים לסייע לכן לשפר משמעותית את איכות החיים:

 

רוצים עוד עצות בריאות? היכנסו לערוץ פארם נט החדש שלנו

 

כתבות נוספות על תוספי מזון :

 

1. אומגה 3

חומצת השומן המצויה בדגים חיונית ולרוב לא נקבל מספיק ממנה בתזונה. חשיבותה רבה בהשפעה על מגוון מצבים בריאותיים במעגל החיים. היא מפחיתה תהליכים דלקתיים בגוף ובכך מפחיתה התפתחותן של מחלות רבות. יש לה חשיבות מיוחדת בכל הנוגע לבריאות הלב, עד כדי כך שאיגוד הלב המליץ על צריכתה.

 

אומגה 3 מומלצת גם בתקופת ההיריון וההנקה. בשלב זה חומצת השומן מסייעת להתפתחות תקיחנה של מערכת העצבים, המוח ורשתית העין של התינוק עוד בשלב העוברי. לאחרונה התפרסמו מחקרים המעידים על כך שהיא תורמת לבריאות המוח בכל מעגלי החיים.

 

אומגה 3 מגיעה מדגי ים, אבל קיימת גם בכדורים (צילום: ויז'ואל פוטוס) (צילום: ויז'ואל פוטוס)
אומגה 3 מגיעה מדגי ים, אבל קיימת גם בכדורים(צילום: ויז'ואל פוטוס)

 

2. פרוביוטיקה 

נשים רבות סובלות מבריאות אינטימית לקויה וכתוצאה מכך מריח לא נעים. מעבר לאי הנוחות, לעיתים מדובר בבעיה בריאותית של ממש, המצריכה טיפול. אחד הפתרונות לשיפור הבריאות האינטימית, היא פרוביוטיקה ייעודית לכך עם זנים פרוביוטיים מתאימים.

 

הפרוביוטיקה מספקת לגופנו "חיידקים טובים" העוברים במערכת העיכול, משפיעים על אוכלוסיית החיידקים בחלקים האינטימיים ומשיבים את המאזן החיידקי. בכך הם מגנים מפני זיהומים ושומרים על בריאות אינטימית תקינה. חשוב לבחור בתוספי פרוביוטיקה מזנים המותאמים למטרה זו.

 

3. ויטמין D

לא חסרה שמש במדינתנו הקטנה, אבל אצל מי שמבלות זמן רב במשרד או בחדר סגור עלול להיגרם חסר משמעותי בוויטמין D. חשיפה בלתי מבוקרת לשמש להשלמת החסר היא מסוכנת, בעיקר בגלל החשש להתפתחות סרטן העור. לכן מי שסובלת מחסר, יכולה להשלימו באמצעות כדורים.

 

ויטמין D חיוני לספיגת סידן במעי וקליטתו בתוך רקמת העצם באופן תקין, כשלתפקוד תקין זה בבניית העצם חשיבות מיוחדת בתקופת הגדילה עד גיל 21, שבה נבנית מסת העצם שתשרת אותנו כל החיים. בגיל מבוגר כשאנחנו חשופות לדלדול העצם (בריחת סידן- אוסטאופורוסיס) יש חשיבות למסת עצם החזקה שבנינו בצעירותינו.

 

לא, זו לא הדרך הבריאה להשיג מספיק ויטמין D (צילום: סי די בנק) (צילום: סי די בנק)
לא, זו לא הדרך הבריאה להשיג מספיק ויטמין D(צילום: סי די בנק)

 

4. חמוציות

אחת משלוש נשים סובלת מ דלקת בדרכי השתן לפחות פעם אחת בחייה, בעיקר בשנים שלאחר תחילת קיום יחסי מין. אחוז גבוה באוכלוסיה סובל מכך באופן תדיר. מדובר בתגובה דלקתית של ציפוי רירית שלפוחית השתן, עקב פלישת חיידקים. פרי החמוציות מכיל רכיבים רבים עם תכונות ריפוי, ה"מפריעים" לחיידקים להיצמד אל דופן השלפוחית, ובכך מונעים את התרבות וזיהום החיידקים שפשוט נשטפים החוצה כלא היו.

 

קיים מיצוי חמוציות ייחודי ופטנטי המכיל את כל חלקי הפרי ומסייע לבריאות דרכי השתן. בנוסף לטיפול בדלקת מול הרופא המטפל כדאי לשלב את החמוציות, גם לאחר שהדלקת חולפת. כיום קיימים סוגים שונים ומגוונים כולל חמוציות בטעם סוכריות מתפוצצות שמתאימות אפילו לילדים וארוזות בנפרד, מה שמאפשר נשיאה נוחה בתיק.

 

5. נוטרי קוסמטיקה

אבן היסוד בשמירת על עור צעיר, שיער חזק ועבה וציפורניים חזקות היא שכבת הקולגן בגופנו. בשנים האחרונות חודר לתחום הקוסמטיקה טרנד חדש, שנקרא "נוטרי-קוסמטיקס". הכוונה לרכיבי תזונה הניטלים דרך הפה, שפועלים על היופי מבפנים.

 

התכשיר מבוסס על רכיב פטנטי המגרה את הגוף לייצר קולגן. טיפוח אמיתי צריך להתרחש מבפנים ומבחוץ בו זמנית, כי ההשפעה על החוץ נובעת גם מהשכבות הפנימיות של העור, שורש השערה ובסיס הציפורן.

 

6. מולטיויטמין

אורח החיים המודרני שכולל אכילת מזון לא בריא ומעובד ודיאטות רזון לסוגיהן יכולים לגרום לעיתים לחסר בויטמינים ומינרליים ורכיבי תזונה אחרים. תוספת מולטיויטמין מומלצת במיוחד למי שתזונתה לקויה, ולמי שסובל ממתח, חולשה, עייפות, בעיות עיכול, מחלות כרוניות, מבוגרים, קשישים, ילדים, מתבגרים ונשים הרות ומניקות. כלומר, הוא מומלץ כמעט לכולם וכולן, בהתייעצות מקדימה עם רופא.

   



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תוספים יכולים לחזק אותך ולשפר פלאים את איכות החיים
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים