שתף קטע נבחר

 

קנדידה: 8 עצות שיעזרו לכם להיפטר ממנה

תהליך ניקוי הגוף מהפטרייה המעיקה שפוגעת באיכות החיים הוא נטול פתרונות קסם ולא קצר. עם זאת, אם תשמרו על תפריט מאוזן של חמש ארוחות קטנות ביום ולא תיבהלו משינויי מצב הרוח, תוכלו לעזור לעצמכם להבריא

תופעות הלוואי של פטריית הקנדידה בלתי נסבלות, אבל איך אפשר להתמיד בטיפול שכולל תפריט קפדני נטול פחמימות ומתוקים כמעט לחלוטין? מי שמעדיף לעבור טיפול טבעי ונטול תרופות קונבנציונאליות כדי להפסיק את השפעותיה של הפטרייה על גופו נתקל לא פעם בחששות וקשיים.

 

רוצים עוד עצות בריאות? היכנסו לעמוד פארם נט החדש שלנו

 

 

קנדידה, ובשמה הרפואי "קנדידה אלביקנס", היא סוג אחד מתוך 20 סוגים של פטריות שמרים שמסוכנות לאדם. היא חיה באופן טבעי במעי הגס שלנו, בריריות ועל העור ולרוב לא גורמת לנזק. היא מתחילה להפריע כשמערכת החיסון נפגעת, מה שמאפשר לה להתפשט ולגרום לתופעות לא נעימות הכוללות גרד, כאבי בטן, כאב באיברי המין אצל נשים ועוד. קבלו שמונה טיפים שיעזרו לכם להתמיד בטיפול הנטורופתי נגד הפטרייה.

 

1. שמרו על תפריט מאוזן

בשלבי הטיפול הראשונים לא כדאי להגיע למצב של רעב, כי אז קל יותר לחרוג מהתפריט. יש לשמור על תפריט של חמש ארוחות חלבוניות קטנות.

 

2. זכרו: תופעות הלוואי זמניות

בשלבי הטיפול הראשונים הגוף מפנה את הקנדידה וחומרי פסולת נוספים, מה שגורר תגובות גופניות ורגשיות כמו: שלשול, גזים, כאבי ראש, פריחות, בכי ונטייה לכעס. החזיקו מעמד, הן חולפות תוך כמה ימים.

 

3. התמידו בפעילות גופנית

כדי לסייע לגוף בתהליך הניקוי, חשוב להקפיד על נשימה נכונה ומודעת ולבצע פעילות גופנית על חוף הים, או באזורים ירוקים.

 

כושר בחיק הטבע יעזור לטיפול ולמצב הרוח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כושר בחיק הטבע יעזור לטיפול ולמצב הרוח(צילום: shutterstock)

 

4. הקפידו על מזון איכותי

הצלחה של טיפול בקנדידה תלויה בהקפדה על הנחיות הטיפול ובעיקר על סוג, איכות, ותכולת המזון הנצרך. לשם כך, כדי להימנע בשבועות הראשונים מבילוי במסעדות ובתי קפה, משתי סיבות: הקושי לעמוד בפיתוי, והסכנה שהמזון יהיה נגוע בטפילים ויקשה על הצלחת הטיפול.

 

5. התמקדו בהשלכות חיוביות

טיפול בקנדידה עושה נפלאות לבריאות השיער והציפורניים. כדאי להימנע מהדבקת ציפורניים בתקופת הטיפול כדי לאפשר צמיחת ציפורן בריאה ולעקוב אחרי התהליך.

 

6. לא לפחד מהפרשות

חשוב לעקוב אחרי התרחשויות גופניות כמו המרקם והצבע של הפרשות גוף שונות כולל ליחה, הפרשה וגינלית, נזלת, הפרשה מהאוזניים, צואה וכדומה, ולדווח בפגישות. המידע הזה מאוד משמעותי עבור המטפל.

 

7. חכו לשיפור במצב נפשי

הקנדידה משפיעה משמעותית על המצב הנפשי. בין היתר היא גורמת לעייפות, דכדוך ותגובות רגשיות לא פרופורציונאליות. בתחילת הטיפול ייתכנו שינויים במצב הרוח, נטייה מוגברת לבכי והצפה של רגשות עבר. זהו תהליך קשה, אך חיובי ביותר והוא חלק בלתי נפרד מהניקוי הפיזי.

 

אל תכניסו את עצמכם ללחץ בעקבות הנחיות התזונה הנוקשות. טיפול נכון יאזן את רמות הסוכר בגופכם, יוריד תוך זמן מה את ההשתוקקות למתוק, ועם השליטה על תחושות הרעב והצורך באוכל תרגישו גם נפשית הרבה יותר טוב.

 

8. אפשר לקיים יחסי מין

הדיעות לגבי אפשרויות ההדבקה חלוקות אפילו בין רופאים וגם בקרב נטורופטים. מומלץ בחודשי הטיפול הראשונים לקיים יחסים מוגנים ולהמנע ממין אורלי במידה וקיימת פטרת וגינלית אינטנסיבית.

 

הכותבת היא מנכ"לית חברת biocare.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קנדידה גורמת לכאבי בטן ותופעות לוואי נוספות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים