Loudlee: להאזין ולשתף במוזיקה שאוהבים
רשת חברתית חדשה שפיתחו שני ישראלים מאפשרת לכם לשמוע בקלות אלבומים שלמים ברשת וגם ללמד את החברים שלכם בפייסבוק ובטוויטר איך נשמעת מוזיקה טובה
נכון, הדבר האחרון שאנחנו צריכים בחיים המקוונים שלנו זה עוד רשת חברתית, אבל את Loudlee אתם חייבים להכיר. לאודלי היא רשת חברתית שמאפשרת להאזין בצורה נוחה למוזיקה שאתם אוהבים, ולשתף אותה עם החברים שלכם בפייסבוק ובטוויטר.
איך זה עובד?
התוכן בלאודלי מבוסס על סרטי הווידאו הקיימים ביוטיוב. לאחר שתירשמו לאתר באמצעות התממשקות לחשבון הפייסבוק שלכם, תחשפו לעמוד בית בו פרושות תמונות של אלבומים פופולריים. בהקלקה על אלבום מסוים תוכלו להוסיפו לרשימת ההאזנה שלכם או לבחור ממנו שירים נבחרים. כמובן שאתם יכולים לחפש גם את האמנים האהובים עליכם ולהוסיף אותם לספריית ההשמעה.
לפי אמונה רווחת, אחת הדרכים לעודד את היצירתיות היא להאזין למוזיקה חדשה. בלשונית העוקבים שלכם ("people I follow") תוכלו לראות למה מאזינים חברי הפייסבוק שלכם ולקבל השראה. אם מצאתם את עצמכם מתחברים להאוס-התעשייתי-צרפתי שאחד החברים שלכם שומע, תוכלו להוסיף את האלבום לרשימת ההשמעה שלכם. אפשרות נוספת היא לראות למה מאזינים שאר משתמשי האפליקציה שאינם חברים שלכם, וכך להרחיב עוד יותר את העולם המוזיקלי שלכם.
שני פיצ'רים אהבנו במיוחד. הראשון זה הנגן שמקובע באתר בצד ימין, ומאפשר לכם להמשיך להאזין למוזיקה בזמן שאתם רועים בשדות זרים. השני, זו האפשרות לשמוע אך ורק את השירים הפופולריים של אמן מסוים. אפשרות זו מועילה במיוחד כשאתם רוצים להכיר מוזיקה חדשה ולא יודעים עם איזה אלבום להתחיל.
מוזיקה היא חוויה חברתית
לאודלי הוקמה על ידי גיא אלהרר וירון רווח, ממקימי XIV הישראלית, אשר נמכרה ל-IBM ב-300 מיליון דולר. "הקמנו את לאודלי כי ראינו הזדמנות לבנות משהו מדהים. הבנו שאם נסדר את המוזיקה ביוטיוב בצורה טובה יותר, נוכל להציע חוויה כיפית וממכרת לכל אדם שאוהב מוזיקה", מספר אלהרר ל-ynet מחשבים."מוזיקה היא פעילות חברתית, אנו חולקים אותה עם חברים, יוצאים ביחד למועדונים, שרים ביחד, ומעקמים את האף ביחד כשיש שיר מבאס. בכל מעגל חברתי יש את הבחור או הבחורה שנחשבים למבינים במוזיקה, שיש להם אוסף אדיר של דיסקים, ושהיה מרתק אם יכולנו לגלות מה הם שומעים. החלטנו להקים את לאודלי סביב הערכים האלה".
בעולם קיימים אתרים רבים כמו Spotify, Pandora, גוגל מיוזיק ו- Last.fm, המאפשרים לגולשים להאזין ולשתף במוזיקה. יחד עם זאת, בעיקר בגלל סוגיות של זכויות יוצרים, שירותים אלו אינם זמינים בישראל. "בעיני זאת הבשורה האמתית עבור גולשים בארץ: מוזיקה ללא הגבלה, ללא אותיות קטנות או הודעות מבאסות של "אנחנו אחלה אתר אבל אתה לא בארה"ב, צ'טערים", אומר אלהרר.
רשת חברתית אמיתית
בדומה לטוויטר וגוגל פלוס, לאודלי מאפשרת לגולשים לעקוב אחרי רשימות ההשמעה של כל אחד. עם זאת, חוויית ההאזנה כל כך נוחה, שלעתים נראה כאילו הפן החברתי הוא יחסית זניח. אלהרר מתקן אותי ומסביר שמדובר ברשת חברתית לכל דבר ועניין, "בכל יום משתמשי לאודלי מגלים מוזיקה חדשה דרך חברים, אמן ששמעת בבוקר ינוגן על ידי חבר שלך בערב ועל ידי שני חברים אחרים למחרת".
יש לכם דרך לבחון את זה?
"המדדים הכי בולטים הם כמות הReplays, כלומר ניגון של רשימת השמעה של אחד החברים שלך, וכמות הצפיות בעמודי פרופיל של משתמשים אחרים. שניהם מראים על פן חברתי מובהק בשימוש בלאודלי.
נכון לעכשיו לא ניתן להאזין באמצעות האתר למוזיקה ישראלית. הצלחנו למצוא בקלות אלבומים של דנה ברגר, אביב גפן ואסף אמדורסקי, אך זה בגלל ששמותיהם ושמות האלבומים מופיעים באנגלית. אלהרר מסביר שהסיבה היא טכנית וזמנית. "אנו פועלים להרחיב את מאגר המוזיקה שלנו לשפות נוספות, בטח ובטח שעברית היא אחת מהן. אנו מרחיבים ומעדכנים את מאגר המוזיקה שלנו באופן שוטף. כבר היום ניתן למצוא מעל 4.5 מיליון שירים".
מה בעתיד? אילו אפשרויות חדשות אתם מתכוונים להוסיף?
"אנחנו הולכים להוסיף המון פיצ'רים. אנחנו מקשיבים לבקשות שאנחנו מקבלים. בקרוב משתמשי לאודלי יוכלו להגיב על מוזיקה שחברים שמעו, לקבל המלצות על מוזיקה, לשמור ולשתף פלייליסטים, להקדיש שירים לאחרים ועוד המון הפתעות".