חיים כהן: "הפעם הראשונה שלי הייתה בגיל 45"
כ-1700 איש מתים מדי שנה בישראל מסרטן המעי הגס. בדיקת קולונסקופיה לגילוי מוקדם יכולה להציל חיים, אך רק מחצית מבני ה-50 ומעלה עוברים אותה. קמפיין חדש, אותו מובילים שלל סלבריטאים, מקווה לשנות את המצב
סרטן המעי הגס הינו מהמחלות הקטלניות ביותר בעולם המערבי. רק בישראל קוטלת מידי שנה כ-1700 איש וכ-3500 איש נוספים למעגל החולים, בהיותה המחלה הממארת השנייה בשכיחותה בארץ. נתוני התמותה הם פי ארבעה ממספר ההרוגים בשנה מתאונות הדרכים.
עוד על האבחון המוקדם:
מה עדיף: קולונוסקופיה וירטואלית או רגילה?
עברתי קולונוסקופיה ונשארתי בחיים. טור אישי
המעי הגס: איך להתכונן לבדיקת קולונוסקופיה
לרגל חודש המודעות לסרטן המעי הגס יצאה עמותת "צו מניעה" בקמפיין הסברתי המשלב מובילי דעה וסלבריטאים מתוך קהל היעד בקריאה אחת: לכו להיבדק. מדובר בבדיקת קולונסקופיה, בה מוחדר דרך פי הטבעת על המעי הגס צינור ארוך ובקצהו מצלמת וידאו. באמצעות הבדיקה ניתן לאתר כל פוליפ, לשלוף אותו ממקומו ולהוציאו לבדיקת ביופסיה. לפני הבדיקה עובר המטופל טשטוש באמצעות תרופות הרדמה במינון נמוך. על פי הנתונים רק מחצית מבני ה-50 ומעלה עוברים את הבדיקה, שנחשבת למצילת חיים.
לכל אדם שלישי בישראל מעל גיל 50 יש פוליפ אחד או יותר במעי. לא כל פוליפ הופך לסרטני, אך כל סרטן מעי מתחיל בפוליפ. על כן הסרתו בקולונוסקופיה מהווה מניעה של התפתחות המחלה באדם הנבדק עד ל-10 שנים לאחר מכן. על מנת להגביר את המודעות למחלה בקרב הציבור הישראלי, פנתה עמותת "צו מניעה" לידוענים בגיל היעד, וכאלו שהסכימו להיחשף על ביצוע הבדיקה, על מנת שיצאו בקריאה: לכו להיבדק.