על הגיטרה והבס: אל"מ במיל'
להקת ג'וקבוקס אינה להקת הקאברים היחידה שמבצעת להיטי רוק משנות ה-60 וה-70. אבל היא כן היחידה שבין חבריה שני אלופי משנה במיל' - כולל גבי סיבוני, חושף מסמך גלנט. לקראת מופע פורים שלהם, תפסנו אותו לשיחה. על מוזיקה, כן?
בישראל קיימות אינספור להקות של גרסאות כיסוי, מכל הסוגים והגוונים. אבל להקת "ג'וקבוקס" (Jukebox) אינה בדיוק סתם עוד להקה שגרתית שמנגנת מוזיקה נוסטלגית: הלהקה, שהוקמה לפני מספר שנים ובשנה האחרונה החלה לצבור תאוצה, מורכבת ברובה ממוזיקאים שמנהלים קריירה מקבילה בתחום די מפתיע.
מה למשל אומר לכם השם גבי סיבוני? הגדרתו הרשמית של הגיטריסט באתר הלהקה היא: "דוקטור למערכות מידע ובעל חברת ייעוץ בתחומי הנדסה, ניהול סיכונים, וביטחון. אלוף משנה במילואים ומשמש כראש תוכניות המחקר: צבא ואסטרטגיה ולוחמת סייבר במכון למחקרי ביטחון לאומי". אבל סיבוני גם עלה לכותרות בשנתיים האחרונות כמי שהודה בכך שחשף את המסמך המרכזי בפרשת גלנט, זה שהגיע לידי התקשורת והרעיד את המדינה. וכן, בלילות הוא חורך את הגיטרה על הבמות.
הבסיסט, גיורא סגל, מתואר באתר כ"אלוף משנה במילואים, חוקר בתחום צבא וביטחון ותלמיד לתואר דוקטור בהיסטוריה צבאית. שימש כסגן מפקד אוגדה וכמדריך במכללה לפיקוד ולמטה. הוא ראש המכון לחקר ההפעלה ובניין הכוח של צה"ל וחוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי".
רוצים עוד? מתופף הלהקה הוא יגאל צברי, "ספורט-תרפיסט מוסמך במקצועו, מעסה בכיר ובוגר בית הספר למאמנים במכון וינגייט. משמש כמעסה בקבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים ובנבחרת ישראל".
צפו: להקת Jukebox בפעולה
שני החברים האחרים, הזמר דור נגר והקלידן והמנהל המוזיקלי נעם רפפורט, הם דווקא כן מוזיקאים במשרה מלאה. נגר שר מזה שנים בהרכבי רוק ובלוז שונים ומאחורי רפפורט שנים רבות של עבודה בתעשיית המוזיקה הישראלית לצד "רוקפור", "שליחי הבלוז", אושיק לוי, דני סנדרסון ועוד רבים.
גלגולה המקורי של הלהקה החל כבר לפני כמה שנים על ידי סיבוני וסגל. עם הזמן הם עבדו יותר ויצרו כמה שינויים, כשהם דוגלים בגרסאות כיסוי של שירי רוק קלאסיים משנות השישים והשבעים בארצות הברית ובריטניה. בשנה האחרונה הם גם השיקו מסע הופעות המוקדש כולו לשיריו של הגיטריסט האגדי קרלוס סנטנה. פעם בחודש תוכלו לראות אותם מופיעים במועדון "שבלול ג'אז" שבנמל תל-אביב ובשישי הקרוב הם ייערכו הופעה חגיגית לכבוד פורים במועדון "ברל'ה". ומתברר כי הבאזז סביב הלהקה כבר בשיאו, שכן כל הכרטיסים למופע כבר אזלו לפני מספר ימים.
הלהקה במחווה לקרלוס סנטנה
"זה היה תהליך של עבודה קשה, אבל בשנה האחרונה אנחנו קוצרים את הפירות", מספר סיבוני ל-ynet. "נעם רפפורט נתן מהלומה מקצועית מאוד רצינית להרכב. הוא מבין את התחום ויש לו יכולת. הוא עזר לכוון אותנו למקומות שאנחנו נמצאים בהם היום".
ממתי בעצם אתה מנגן?
"ניגנתי בגיטרה כנער, עד לצבא, וכשהתגייסתי הפסקתי כי התובענות לא אפשרה לי להמשיך לנגן. חזרתי לזה לפני שמונה שנים".
מה השתנה?
"הפניות. הרגשתי פנוי ומצאתי זמן ואנרגיה לחזור לזה".
די מרשים, אחרי כל כך הרבה שנים לחזור לנגן ולהיכנס לתבנית עובדת כזו.
"לא נכנסתי ללהקה, הקמתי אותה. היא התחילה לא מקצועית, אבל זה נבנה עם השנים, כך שזה היה תהליך. לא נכנסתי מאפס לנגן עם שלמה ארצי. זה לא היה עובד. עכשיו אנחנו עובדים וזו להקה מקצועית לכל דבר ועושים כל מה שלהקה עושה".
למה בחרתם דווקא לנגן קלאסיקות מהתקופה ההיא?
"זה התחיל בכך שניגנו חומרים שאני הייתי מנגן פעם, מטבע הדברים של שנות השישים והשבעים, זה הזמן שלי. כשחזרנו , ככה גם התחלנו, וכשנעם בא הוא מיקד את הרפרטואר ואנחנו מתקדמים עם החומרים - גם עם השירים השונים וגם עם הליין הקבוע לסנטנה, שזה ז'אנר שתמיד מאוד אהבתי".
אתגר גדול בתור גיטריסיט, לעמוד במקום של סנטנה.
"אין חשש, אני לא עומד במקום שלו", הוא צוחק, "אבל בתחום הכיסוי אנחנו נותנים פייט לא רע".
סיבוני מדגיש כי הקריירות השונות של חברי הלהקה הינן "חיים מקצועיים נוספים" ולא "אחרים". "זה כבר לא משחק", הוא אומר, "המוזיקה הפכה לחלק מהעשייה, יש לנו פעילות נוספת ואנחנו משלבים בין הדברים".
קרה בהופעות שקהל זיהה אותך בעקבות פרשת גלנט, שבה היית מעורב?
"כן, זה קורה, וזה בסדר, זה חלק מהחיים".
ואיך זה גורם לך להרגיש?
"אני לא מרגיש לא בנוח. אני מרגיש מצוין. מרגיש מצוין גם עם מה שעשיתי בסיטואציה ההיא וגם עכשיו".
ומה יקרה הלאה?
"אנחנו ממשיכים להגדיל את החשיפה שלנו לקהל ולעשות לו טוב, ואם הקהל ימשיך להיות טוב אלינו, אנחנו כמובן נמשיך לנגן".