ברקת: "הריצה בירושלים היא המרגשת ביותר"
עיריית ירושלים קיימה מסע"ת חגיגית לקראת המרתון הבינלאומי השני בעיר. מנהל רשות הספורט העירונית, אורי מנחם: "בכל פעם שהזכרנו את השם ירושלים בעולם, אנשים פתחו עיניים"
עיריית ירושלים קיימה הבוקר (ג') מסיבת עיתונאים חגיגית לקראת מרתון ירושלים הבינלאומי השני, שייערך בשבוע הבא בעיר. האירוע, שהתקיים במעמד ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, נערך על גג מרכז נוטרדאם הצופה על מסלול המרתון ועל העיר העתיקה.
עוד על הדרבי של ת"א ב-ynet ספורט:
- איזה עונש צריכה הפועל לחטוף? טקבקו
- טביב יוצא נגד האוהדים האדומים
- עם פטיש ומגל הרסו את הסמל / עמיר פלג על ביזיון הדרבי
- גם בית"ר לא נשארת אדישה לאירועים בבלומפילד
"כרץ שסיים חמישה מרתונים שונים בערים שונות בעולם, אני יכול לומר כי הריצה בירושלים היא המרגשת ביותר והיא משלבת נופים עוצרי נשימה ומסלול אתגרי במיוחד. האירוע מעמיד את ירושלים בשורה אחת עם ערים מובילות בעולם המקיימות מרתון בינלאומי", אמר ברקת.
ברקת התייחס גם להשפעה על כלכלת העיר בימי המרתון. "בעקבות המרתון יש גם מינוף כלכלי ומסחרי לעיר ולתושביה. פעילות השיווק לקראת האירוע הביאה לגידול משמעותי של 30 אחוזים במספר התיירים. יש למעלה מ-5,000 לינות בבתי המלון בעיר במהלך השבוע הבא, והעסקים בתקופה הזאת פורחים. כל מי שירוץ באתרים ההיסטורים של העיר וייהנה מהנוף, יידע אחר כך שירושלים היא גם עיר של ספורט".
זוהי השנה השניה ברציפות שמרתון ירושלים הבינלאומי מתקיים בעיר, כאשר הפעם צפויים ליטול בו למעלה מ-16 אלף רצים. 1,500 מהם מגיעים מלא פחות מ-50 מדינות בעולם, כולל רץ טורקי שהגיע למרות היחסים המתוחים בין המדינות. לדברי מארגני האירוע יש גידול של 50% מבחינת מספר המשתתפים מהשנה הקודמת, כאשר 60 עיתונאים מחו"ל הגיעו לעיר כדי לסקר את האירוע.
"בכל פעם שהזכרנו את השם ירושלים בעולם אנשים פתחו עיניים" אמר מנהל רשות הספורט העירונית אורי מנחם. "לרוץ מרתון בירושלים זה לא כמו לרוץ במקום אחר בעולם, יש לזה הרגשה מיוחדת. אנחנו נמצאים בהתקדמות גדולה, גם בפעמים הראשונות שהתקיימו מרתונים בערים הגדולות בעולם לא היו כל כך הרבה משתתפים".
"הפעם השנייה קשה בהרבה יותר מאשר הפעם הראשונה" אומר מחזיק תיק הספורט בעיריית ירושלים אלישע פלג. "זה כמו בצניחה שבפעם הראשונה אתה לא יודע מה מצפה לך אבל בפעם השנייה אתה לחוץ וחושש מפני הבאות. ברור לכולם שזה לא מרתון תחרותי אלא מרתון ספורטיבי אתגרי והחשיבות שלו לשיווק העיר ירושלים בעולם ענקית".
האירוע יחולק לארבעה מקצים: מרוץ מרתון מלא (42.195 ק"מ), מרוץ חצי מרתון (21.1 ק"מ), מרוץ 10 ק"מ, מרוץ עממי למרחק של 4.2 ק"מ ומרוץ הקהילות למרחק של 800 מטר. לאורך המרוץ יחלפו הרצים על פני אתריה ההיסטוריים המרהיבים והחשובים של ירושלים.
בין היתר יעברו הרצים לצד משכן הכנסת, העיר העתיקה והחומות, בריכת הסולטן, משכנות שאננים, הר ציון, טיילת ארמון הנציב, גבעת התחמושת, גן סאקר, הר הצופים, הר הזיתים. כמו בכל מרתון בעולם,. מעבר לריצה הספורטיבית משלב האירוע גם ריצות עם ערך חברתי קהילתי. מדובר בקבוצות שרצות במסלול של 420 מטר למען מטרה מסוימת כגון האגודה למלחמה בסרטן, ילדים מעמותת 'שלוה'. שלושה ימים לפני יריית הפתיחה תיערך תערוכת ה'אקספו לספורט ובריאות' בבנייני האומה בעיר
בשנה שעברה סבלו המארגנים ממזג אויר סוער שגרם להצפה של אזור גן סאקר ממנו התחילה הריצה ובו הסתיימה. תקלה נוספת ובולטת יותר הייתה כאשר הרצים שסיימו ראשונים את המסלול התבלבלו במסלולם. הפעם בטוחים המארגנים כי הלקחים הופקו.
"ביצענו שינויים מהמסלול של שנה שעברה" אומר מנהל רשות הספורט העירונית אורי מנחם. "נכון שאי אפשר ליישר את ירושלים אבל עשינו תיקונים שיגרמו לרצים להשלים את המשימה בצורה נוחה יותר. עשינו גם שינויים בלוח הזמנים וההכוונה של הרצים כדי למנוע את הבלבול שקרה בשנה שעברה".
ניר ברקת
צילום: יעל נאמן
מומלצים