צפו: רובוט "צ'יטה" המהיר בעולם
מדענים חשפו את הרובוט המהלך המהיר בעולם, שתוכנן לרוץ כמו צ'יטה. בינתיים הוא מתאמן על ההליכון, אך כבר השנה ייערך ניסוי בתנאי שדה. מאחורי הפרויקט עומד הפנטגון. המטרה: סיוע ללוחמים בשדה הקרב
סוכנות המחקר המרכזית של הפנטגון הצליחה ליצור את הרובוט המהיר בעולם, שיכול לרוץ במהירות של 29 קמ"ש. כך הודיעו אמש (יום ג') מדענים. הרובוט נקרא, באופן הולם למדי, "צ'יטה". "תנועותיו של הרובוט מתוכננות לחקות חיות מהירות בטבע", נכתב בהודעת הסוכנות למחקרי הגנה מתקדמים (DARPA).
הרובוט מגדיל את פסיעותיו ואת מהירותו על ידי כיווץ ושחרור גבו בכל צעד, כפי שעושה צ'יטה אמיתית", הסבירה הסוכנות. לדברי מדעניה, "צ'יטה קבעה רף מהירות חדש לרובוטים מהלכים" שעמד בעבר על 21.1 קמ"ש בעקבות עבודתו של צוות ב-MIT ב-1989.
גם הרובוט המהיר הזה נוצר במסצ'וסטס על ידי חברת טכנולוגיה, "בוסטון דיינמיקס", במסגרת מיזם שמומן על ידי משרד ההגנה שמבקש לקדם טכנולוגיה רובוטית. הסוכנות ציינה כי רובוטים עשויים לעזור לצבא לנטרל מטעני צד ולהתמודד עם מכשולים נוספים בשדה הקרב, אך סירבה להרחיב.
אחד על אחד
בולט מול הנסיך: מי ניצח?
AP
הנסיך הארי פגש את האיש המהיר בעולם לתחרות ריצה בג'מייקה. איך זה נגמר?
"אם ניתן יהיה להתגבר על המגבלות בתנועה של רובוטים, הם יוכלו להיות יעילים יותר בסיוע ללחימה במספר רב יותר של משימות", ציינה הסוכנות בעמימות.
הצ'יטה כרגע היא רק חית מעבדה. מתקן מיוחד עוזר לה להישאר יציבה על ההליכון. אך אלפרד ריצי, מדען הרובוטים הראשי של החברה, אמר כי עוד השנה ייערכו ניסויים בריצה חופשית. "המכונה הזו היא בעיקרה פרויקט שהמוטיבציה שלו מדעית – לנסות ולהבין את המגבלות של כמה מהר אנחנו יכולים לגרום למכונה על רגליים לרוץ".
הרובוט הבא - LS3
השנה גם ייחשף פרויקט רובוטי אחר המשותף למשרד ההגנה ולחברה: הרובוט LS3 שנועד להתלוות לחיילים ולכלביהם לכל מקום שהם יכולים להגיע ברגל, ומסוגל לשאת 181 ק"ג של ציוד. הוא מסוגל לצעוד 32 ק"מ ב-24 שעות,לנוע בעקבות מנהיג או לנווט בעצמו.
חרף התקדמות טכנולוגית בשנים האחרונות, מדענים רחוקים עדיין מלפתח מכונות לחימה שיחליפו חיילים בשדה הקרב. כך טוען ג'ורג' פולן, מרצה באוניברסיטת ג'ורג' מייסון ולשעבר מנהל תוכניות בסוכנות הפנטגון.
"באופן כללי אין רצון להעביר את עניין ההרג לחלוטין לידי בינה מלאכותית. לבטוח במערכת אוטומטית לקבל החלטות של חיים ומוות הוא לא דבר טבעי עבור הלוחמים. הדברים יתקדמו לשם באופן בלתי נמנע". לדבריו, בינתיים המכונות מעוצבות בעיקר להזיז חפצים או לשאת כלי נשק וציוד.
צ'יטה בפעולה. בינתיים חית מעבדה
צילום: AFP
מומלצים