חופה בלי לשבור את הקופה
לא חייבים להוציא הון תועפות על שמלת כלולות. יש לא מעט אפשרויות אחרות ושלל מעצבים המציעים שמלת כלה במחיר שפוי, כזאת שבהחלט יכולה לככב בערב החתונה ומבלי לרושש את הכלה הצעירה
לא קלה דרכן של הכלות לעתיד, במיוחד לאור העובדה שהדרך לחופה רצופה בהוצאות כספיות. והרי, בנות ישראל מקפידות לקרוע את סלוני הכלות וחנויות המעצבים בחיפוש אחר שמלת הכלה עליה חלמו עוד בילדותן, כאלה שעלולות להשאיר אותך עם כיס מדמם מאחר ושמלת כלה מסורתית להשכרה בלבד - יכולה להגיע עם תגית מחיר של חמש ספרות.
רגע לפני יריית הפתיחה של עונת החתונות (ובהתאם למסורת שהתחלנו לפני כשנה ) יצאנו לסיבוב בחנויות המעצבים ובבוטיקים השונים ומתברר שאפשר גם אחרת. בין אם בחנות אינטרנטית ובין אם אצל מעצבת צעירה, תוכלי לצעוד לחופה עם הרבה שיק וסטייל, ומבלי להוציא סכום בן חמש ספרות לטובת השמלה. מוכנות? לגמרי לגזור ולשמור.
האופציה השיקית
לכלות בעלות הסטייל כדאי לעשות סיבוב על ליין שמלות הכלה מעונות קודמות לבית לילהמיסט שמוצע בימים אלה במחירים שווים. לאורך השנים הקפידה המעצבת לילך אלגרבלי על השיק ההיסטרי בקולקציות השונות שלה, והדגמים בסטייל הצרפתי שמזוהה איתה.
"שמלת כלה יכולה להגיע לסכומי עתק של עשרות אלפי שקלים", טוענת אלגרבלי, "ולכן חשוב לדעת שאפשר להיות כלה מושקעת ויפה גם בתקציב נמוך. לצד זה יש לזכור כי אסור להתפשר ולוותר על פרטים חשובים, כמו שימוש בחומרי גלם איכותיים ויקרים. שמלות כלה מסוג זה מתאימות לנשים צעירות שאין להם תקציב גדול ולנשים שרוצות להחליף כמה שמלות באירוע".
טווח מחירים: 1,000-1,500 שקל
ניתן להשיג: דיזנגוף 280, תל-אביב
האופציה האינטרנטית
בשנים האחרונות מתחזקת המגמה של רכישת שמלות כלה באינטרנט ועכשיו תכירו את Felicita; החנות המקוונת הראשונה לשמלות כלה וערב על אדמות ארץ הקודש. מדובר ביוזמה של ליאת נצר-טננבאום שמשמשת כמתווכת בין מתפרות מעבר לים לכלות לעתיד והתוצאה היא שמלות שיקיות במחירים שפויים.
"הכל התחיל מחוויה אישית שלי", נזכרת ליאת. "בפברואר התחתנתי בשנית ולא הייתי מרוצה מהשמלה שלי. בנוסף לכך, הבנתי שקיים צורך בשמלות כלה במחירים שפויים בעיקר בעקבות המחאה החברתית. כרגע הפרויקט עוד בחיתוליו אבל אני מאמינה שבעוד שנתיים-שלוש קניית שמלת כלה באינטרנט תהפוך להיות משהו ברור מאליו".
הדגמים שתוכלו למצוא משלבים שיפונים ותחרות והגזרות כוללות מחשופי סטרפס או וי עמוד. בסך הכל מדובר בדגמים קלאסיים ועדינים יותר שמתאימים לטעמה של נצר (ללא הגבלה במידות), ויש גם חלק שמיועד לאקססוריז לכלה.
טווח מחירים: 2,000-4,900 שקל
ניתן להשיג: www.felicita.co.il
האופציה הזוהרת
המעצבת הוותיקה גליה להב השיקה לפני כשנה את "גליה להב אאוטלט"; בוטיק שכולל אוסף לוהט של שמלות כלה וערב מעונות קודמות. כולן עשויות מהבדים האיכותיים והתפירה המוקפדת של להב.
"החלטנו לפתוח את המקום כמענה ללקוחות שמעוניינות לשכור את שמלת החלומות של גליה להב, אבל לא יכולות לשלם את המחירים בסניפים הראשיים שלנו", מסבירה אסנת להב מלכין, מנכ"לית המותג. "אני חושבת שזה פתרון מצוין לשמלות אכיותיות אבל במחירים שפויים יותר". הדגמים מבדי משי טהור, שיפון וטפט, תחרות מיוחדות ובשילוב אבני סברובסקי, עיטורי תחרה ופנינים.
טווח מחירים: 3,000-6,000 שקל להשכרה
ניתן להשיג: האורגים 20, איזור התעשיה, אשדד
האופציה הקאלה
גם בנות קאלה מציעות שמלות כלה לכלות הרגועות יותר, לבנות "פרק ב'" ובכלל למי שמחפשות שמלה פשוטה בסגנון וינטג'י. על הקולבים אפשר למצוא שלל שמלות בגווני לבן ושמנת בקווים נקיים ומחמיאים לגוף הנשי.
בנוסף לכך, השמלות לבית קאלה מהוות אופציה לשמלה השניה לליל הכלולות שאיתה אפשר לקרוע את הרחבה אחרי החופה.
טווח מחירים: 300-800 שקל
ניתן להשיג: בקניון מלחה, ירושלים ובסניפי הרשת בתל אביב - דיזנגוף 184, שנקין 31, קניון רמת אביב וקניון עזריאלי.
האופציה הקלילה
המעצבת החביבה עלינו דורין פרנקפורט מציעה שלל שמלות כלה רומנטיות בגזרות נשפכות או שמלות "רקדנית" שעוטפות את הגוף. השמלות עשויות מתחרה, סאטן ולייקרה מט בגוונים של לבן, קרם, ורוד-בהיר וכתמתם.
"הכלה המודרנית חכמה ומקורית", מוסיפה פרנקפורט. "היא יודעת ששמלת חופה ייחודית והורסת לא חייבת להיות תיק כלכלי וגם לא עיסוק של חודשים מראש". שימו לב: את כל שמלות הערב מקולקצית 2012 אפשר לשדרג לשמלת כלה ויש גם הינומות היסטריות.
טווח מחירים: 900-1,800 שקל
ניתן להשיג: דיזינגוף 164, קניון עזריאלי, שינקין 58, תל-אביב, קניון איילון, רמת-גן, גרנד קניון, חיפה, קניון רחובות, קניון הזהב, ראשון-לציון,קניון ממילא, ירושלים
האופציה הוינטג'ית
בבוטיק התל-אביבי השווה Tanti Becky אפשר למצוא מספר שמלות כלה בעיצובן של מעצבות ישראליות לרבות פיצקה, עינת ספרא, בנדורה ואולינקה. מעבר לדגמים המוכנים, עובדות בנות טנטי בקי עם המעצבת מיה קטן ומתאימות סמפלים של שמלות כלה לבית פיצקה.
ותודה ששאלתן: שמלות הכלה שתמצאו בטנטי בקי ממשיכות את הקו המאפיין את הבוטיק; גזרות פשוטות עם נגיעות וינטג' ומה שיוצר את העניין והתחכום הוא שילובי הבדים, הטקסטורות השונות, עיטורי הפנינים וכמובן התחרות.
טווח מחירים: 900-2,000 שקל לדגמים מוכנים, 3,500-4,500 שקל לתפירה אישית
ניתן להשיג: בר כוכבא 63, תל-אביב
האופציה המפוסלת
מבין המעצבות הצעירות יותר, התרשמנו מקולקצית שמלות הכלה והערב של לימור רוזן שמלהטטת בין המראה המפוסל א-לה שנות ה-50 לרוך והקלאסיות של הבלרינות. מה שזה אומר מבחינתכן הוא שימוש בגזרות זורמות, בדי שיפון ותחרה, אלמנטים פיסוליים לרבות כתפיים ומותניים מודגשות בצבעוניות של כחול-טורקיז, סגול, צהוב וכמובן השחור והלבן המסורתיים. בסך הכל יש מספר דגמים חביבים, והבונוס העצבני הוא כמובן המחיר.
טווח מחירים: 1,700-3,000 שקל
ניתן להשיג: גורדון 24, תל-אביב
האופציה האטרקטיבית
במידה ועדיין לא שמעתן אז גם ברשת דפנה לוינסון HDL תוכלו למצוא קולקציה של שמלות כלה כשהרעיון הוא Ready To Wear; שמלות כלה הישר מהקולב בין אם שמלות נשפכות רומנטיות, שמלות מחוך לאריזה מירבית, שמלות בגזרת אמפייר וכמובן שמלות מעטפת מחמיאות. ייאמר לזכותה של המעצבת דפנה לוינסון שהגימורים לא רעים בכלל, ויש גם שלל אקססוריז לכלות לרבות הינומות, חגורות, קשתות ועוד.
טווח מחירים: 1,000-1,999 שקל
ניתן להשיג: סטודיו Life Style, אלפסי 1, תל-אביב
האופציה השפויה
למי שבאמת מוכנות ללכת עד הסוף בעניין המחיר (וליהנות מהאופציה הזולה ביותר), בוטיק אמה מציע שמלות לכלה האלטרנטיבית במחירים של עד 400 שקל בלבד. מדובר בשמלות פשוטות בגווני לבן, בז' ופודרה במראה וינטאג' רומנטי. בין הדגמים שאהבנו אפשר למצוא שמלת פליסה לבנה, שמלת מקסי לבנה בשילוב תחרה, שמלת מיני בגוון בז' (שתתאים לחתונה בצהרי שישי) ועליוניות לבנות מתחרה.
אצלנו הכלה תוכל להרכיב טוטל לוק במחירים הוגנים", קובעת שגית גוטרמן-אבישי מבעלות אמה. "בנוסף לכך, שמלה לבנה קטנה העונה היא לגמרי בבחינת פריט חובה כך שהן יוצאות נשכרות".
בקולקציה עצמה אפשר למצוא פריטים משלימים לכלה לרבות נעלי בובה מתחרה, קשתות וסיכות לשיער ושאר תכשיטים משלימים.
טווח מחירים: 290-400 שקל
ניתן להשיג: שינקין 15, תל-אביב, סוקלוב 22, רמת-השרון
האופציה החדשה
אז נכון ששמלת כלה הנתפרת במיוחד, מכפילה ואף משלשת את המחיר אך המעצבת גליה-חיים ארליך מציעה מחירים שפויים בהקשר זה ולו להשכרה. הגזרה הנפוצה בדגמים של ארליך היא חתך במותן וחצאית קלוש מלא של שיפון, מה שנותן לשמלה מראה רך ועשיר יותר. בנוסף לכך מקפידה ארליך לא לעשות שימוש רב בתחרה על מנת לשמור על הקו הנקי.
"גם אם השמלה מיועדת להשכרה בלבד עדיין יהיה מדובר בדגם חדש בתפירה אישית ולא בשמלה ממוחזרת", מסבירה ארליך. "באופן הזה לכלה יש אפשרות לבחור את סוג הבד, הגוון, סוג התחרה וכיוצא בזה. מהבחינה הזאת, אין יותר מדי מעצבים שמציעים את השירות הזה במחירים שפויים".
טווח מחירים: 3,000-3,500 שקל להשכרה, 3,500-4,000 שקל למכירה
ניתן להשיג: אבן גבירול 81, תל-אביב, בתיאום מראש 054-7233460
האופציה המושכרת
מי שתרצה בכל זאת לשכור (לכאלה שהטעם האישי שלהן לא כולל שמלה כזאת ביומיום) תוכל לעשות זאת בזיל הזול; מעצבת ובלוגרית האופנה יעל אוריאלי ליקטה אוסף של שמלות להשכרה וגם לקניה והרעיון הוא חממה לשמלות כלה במחיר שווה לכל כיס. אוריאלי: "קהל הכלות שלי ברובו מורכב מנשים שמבינות אופנה ויודעות שהמחיר לאו דווקא עושה את ההופעה".
רוב הדגמים הם קלאסים ואת השמלות אפשר לעצב בהתאמה אישית באמצעות אבנים מיוחדות, פנינים, פרחים ותחרות.
טווח מחירים: 500-800 שקל להשכרה או עד 2,000 שקל לקניה
ניתן להשיג: כפר אביב, בתיאום מראש 054-9466462
האופציה הצעירה
אחד הפתרונות לשמלות כלה זולות הם קולקציות צעירות יותר של מעצבי שמלות הכלה והערב. אהבנו במיוחד את קו שמלות הערב "אלבה" בעיצובו של ארז עובדיה. הקולקציה הנוכחית של אלבה כוללת מספר שמלות לבנות ובגווני ניוד ופודרה אופנתיים, שאפשר לקנות הישר מהקולב ובמחירים שפויים. בנוסף לכך, אפשר להזמין כל דגם (!) מהקולקציה בצבע לבן או שמנת בתוספת תשלום כשהמחיר הסופי בהחלט שווה לכל כיס.
"מזה מספר שנים הז'אנר של שמלות כלה אלטרנטיביות נמצא בכותרות", מסביר עובדיה. "עקב המיתון העולמי והאקלים החברתי שנוצר בארץ בקיץ האחרון, יש יותר ויותר כלות שמאמינות כי גם האירוע הגדול של חייהן לא מחייב אותן להוצאה של עשרות אלפי שקלים על שמלה לערב אחד. מדובר באתגר חדש ויצירתי".
טווח מחירים: 690-3,000 שקל (לרבות תפירה אישית)
ניתן להשיג: דיזנגוף 290, תל-אביב
האופציה המינימליסטית (גם להריוניות)
והנה בשורה גם לאלה שמתכננות לצעוד לחופה עם בטן הריונית: המעצבת ליאת הר-נוף מציגה קולקציה של שמלות כלה נקיות ומאוד פשוטות שיתאימו גם לכלות הריוניות. הסיבה נובעת מהשימוש בבדים אלסטיים ורוב הדגמים של הר-נוף בנויים בגזרה פשוטה משכבה אחת של בד או שתים בלבד.
"השמלות שלי מיועדות לנשים שמעדיפות פשטות, כמוני", מסבירה הר-נוף בחיוך. "כשהתחתנתי לבשתי שמלה ישנה של דני מזרחי שפשוט שיפצתי אותה. אני לא מתלהבת מהמחירים ומה שקורה סביב כל תעשיית הכלות ולכן עושה שמלות במחירים שפויים וגם לנשים בהריון".
טווח מחירים: 1,000-2,000 שקל
ניתן להשיג: בזל 33 (השל"ה 3), תל-אביב
עוד אפשרויות שכדאי לשקול:
- שבוע אופנה לכלות: בין התאריכים 2-3 באפריל יתקיים מעין שבוע אופנה לכלות שיכלול תצוגות אופנה מתחלפות של מעצבי שמלות הכלה והערב, הזדמנות להתעדכן במגמות העדכניות והטרנדים בתחום וגם למצוא את שלל האקססוריז הנלווים. לפרטים נוספים: www.bridalshow.co.il
- חפשי ברשת: באתרים כמו ebay.co.il, www.easywed.co.il ,www.sec2wed.com ובאתרי המכירות השונים (כגון יד 2 ודומיהם) אפשר למצוא שמלות כלה משומשות למכירה. המחירים מתחילים, בדרך כלל, ב־1000 שקל.
- שווקים וחנויות יד שניה מציעות שלל שמלות לבנות (חלקן אפילו במצב לא רע) שבשדרוג קל ישרתו את המטרה. הכל שאלה של זמן ויצירתיות.
- עמותה: יש מספר ארגונים המסייעים לכלות שידן אינה משגת להשכיר או לרכוש שמלות כלה כמו "יד אברהם", טל' 03-5170513, וגם יעקב אטלס 052-2226347 שישמח לסייע בידיכן.