שתף קטע נבחר
 

ים של תקווה: איך חולץ כבש מטביעה באילת?

אנשי ריף הדולפינים באילת הבחינו במהלך שיט שגרתי בים, בכבש צעיר שנאבק בשארית כוחותיו שלא לטבוע. החיה שככל הנראה נפלה מספינת משא של בקר וצאן, חולצה בשלום. רק אז החל המסע להצילו מהגעה לצלחת

הדס ציון, תושבת נאות סמדר ועובדת בריף הדולפינים, יצאה לפני כחודשיים לשיט בים כדי להכשיר מתנדב בן 14 מריף הדולפינים. במהלך השיט במרחק של כ-150 מטר מהנמל, היא הבחינה בגוש לבן ומוזר שצף במים.

 

"התקרבנו אליו ואז גילינו שזה כבש ששוחה בלב ים. סהר המתנדב לא היסס וקפץ לים למרות הקור כדי להצילו מטביעה", היא מספרת ל-ynet. "הכבש היה באפיסת כוחות ובקושי הצליח לצוף".

 


צילום: סבסטיאן טריפולט 

הכבש בדרך ליבשה (צילומים: סבסטיאן טריפולט)

 

הכבש הרטוב הועמס לסירה והובא לריף הדולפינים

ציון הזעיקה עזרה נוספת מריף הדולפינים כדי להרים את הכבש הכבד אל הסירה. בסיוע של יניב אזולאי, עובד הריף, הכבש הורם לסירה ולאחר שהגיעו ליבשה, הוא נלקח על ידו לחוף הריף.

 

"הכבש היה רטוב ובהלם. ספגנו את המים בעזרת מגבות ונתנו לו להתייבש בשמש. במקביל התייעצנו עם וטרינרים בעיר שהיו מחוייבים לדווח למשרד החקלאות על הכבש", מציינת ציון.  

 

ציון אומרת כי היא לא הופתעה לראות כבש בים. לדבריה, מגיעות לאילת פעמיים בחודש ספינות המובילות בקר וכבשים מאוסטרליה. "בעבר מצאנו כבש מת בחוף הריף ופעם גם ברח עגל מהספינה ונתפס על ידי ווטרינרים", היא מגלה.

 


צילום: סבסטיאן טריפולט

 

"מצאנו את הכבש בים והוא שייך לנו"

לאילת מגיעים מדי שנה רבבות עגלי בקר וכבשים בעיקר מאוסטרליה למטרות גידול ושחיטה. החיות מובלות במשך שבועות רבים בספינות משא עצומות, דבר שמעורר תרעומת בקרב ארגונים למען בעלי חיים, המוחים נגד תנאי הצפיפות הקשים בהם נתונים בעלי החיים במשך תקופה ארוכה.

 

בעקבות הדיווח על מציאת הכבש, הגיע למקום ד"ר יורי שוב, וטרינר נמל אילת במטרה לקחת את הכבש להסגר, אך אנשי הריף הבהירו כי ברצונם לאמץ את הכבש לפינת החי. "מצאנו את הכבש בים ועל פי החוק, שמה שמצאת בים שייך לך", אמרה ציון.

 

ד"ר שוב מדגיש כי "כל חיה שמגיעה לישראל ממדינה זרה חייבת לעבור הליך מסודר של בדיקות כדי לוודא שהיא לא מהווה סכנה בריאותית לחיות במדינה, במהלכו הן עוברות בדיקות פיזיות, חיסונים וגם בדיקות דם", הוא מסביר ל-ynet.

 

"כשהגעתי לבדוק אותו בריף, הוא היה ערני, שתה ואכל ואף הצליח לקום בכוחות עצמו. הסברתי לאנשי הריף שעם כל הרחמנות שלי על הכבש שנפל למים, הוא עדיין חייב לעבור הליך חוקי לכניסה לישראל".  ציון שדאגה לגורל הכבש, אף פנתה לעמותת "תנו לחיות לחיות" ועדכנה אותה על מאמציה להציל את הכבש.

 


צילום: סבסטיאן טריפולט

 

הכבש נשלח להסגר, היבואן נעתר לתרום אותו למחלצים

בין אנשי הריף ואנשי משרד החקלאות הושגה הסכמה על הבאת הכבש להסגר על פי חוק. בסיוע משרד החקלאות, הם יצרו קשר עם נציג היבואן של הכבשים ולאחר משא ומתן קצר, הוא נעתר לבקשתם ומסר לידיהם את הבעלות על הכבש במטרה לגדלו בפינת החי של ריף הדולפינים.

 

הכבש נלקח להסגר באיזור קיבוץ איילות ווטרינר הנמל העניק לו סימון מיוחד שיבדילו משאר הכבשים. "בבדיקה מעמיקה נראה כי הוא לא בלע מים בכמות גדולה והיה כשיר לשיחרור מההסגר", אומר הווטרינר.

 


צילום: הדס ציון

סהר הכבש אתמול (ה') בקיבוץ נאות סמדר (צילום: הדס ציון)

 

במהלך התקופה האחרונה ביקרה ציון את הכבש במתקן ההסגר והשבוע לאחר המתנה ארוכה, שחררו אנשי משרד החקלאות את הכבש לביתו החדש. הוא זכה לשם "סהר", על שם המתנדב שהבחין בו וקפץ להצילו.

 

בתיאום עם ריף הדולפינים, הוחלט להעניק לו בית קבע בדיר העיזים של קיבוץ נאות סמדר. "הגענו למסקנה שיהיה לו נעים יותר יחד עם עיזים סביבו", מסכמת ציון את המסע להצלת הכבש האוסטרלי.  "הילדים בקיבוץ אוהבים אותו מאוד ואנחנו שמחים שיכולנו לעזור לו. הוא כבש מקסים".

 

עוד סיפורים מרגשים על הצלת חיות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן טריפולט
הכבש רגע לאחר ההצלה מהים
צילום: סבסטיאן טריפולט
צילום: סבסטיאן טריפולט
הדס (מימין) יחד עם הכבש לאחר החילוץ
צילום: סבסטיאן טריפולט
צילום: הדס ציון
הערכה: קפץ או נפל מספינת ההובלה לישראל
צילום: הדס ציון
צילום: הדס ציון
הכבש בביתו החדש בקיבוץ נאות סמדר
צילום: הדס ציון
מומלצים