מכון מחקר: ישראל לא תתקוף באיראן ב-2012
ראש מכון המחקר הבריטי IISS העריך שאובמה שכנע את ישראל לחכות עם התקיפה, הזהיר כי פעולה צבאית רק תעכב את תוכנית הגרעין בשנים ספורות, וטען כי ארה"ב היא היחידה שמסוגלת לנהל מערכה צבאית משמעותית נגד הרפובליקה האיסלאמית
הלחץ של אובמה עשה את שלו? ראש מכון המחקר הבינלאומי ללימודים אסטרגיים (IISS) שבבריטניה העריך הערב (יום ד') כי ישראל לא תתקוף את מתקני הגרעין של איראן במהלך שנת 2012, אחרי שהנשיא האמריקני הבטיח כי הוא מוכן להשתמש בכוח צבאי כמוצא אחרון.
איראן בדרך לפצצה - הכתבות האחרונות:
נתניהו שב ארצה: אנחנו לא בימי מגילת אסתר
פאנטה בסנאט: המרד בסוריה בודד את איראן
תומס פרידמן על תקיפת איראן: היזכרו בלבנון 82'
ר"מ בריטניה לישראל: אל תתקפו עכשיו באיראן
ג'ון צ'יפמן, שהציג בלונדון את דו"ח "המאזן הצבאי" השנתי של מכון המחקר, הוסיף כי ארה"ב היא היחידה שיכולה לנהל מערכה צבאית רצינית נגד איראן, אך הבהיר כי גם מערכה שכזאת רק תעכב את תוכנית הגרעין של הרפובליקה האיסלאמית בשנים ספורות. הוא ציין כי תקיפה ישראלית עלולה לעודד את משטר האייתוללות להמשיך בפיתוח הגרעין.
צ'יפמן ציין כי הנשיא אובמה הבטיח לראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך ביקורו בוושינגטון כי ארה"ב מוכנה להשתמש בכוח צבאי נגד איראן, אם הדיפלומטיה וכל האמצעים האחרים ייכשלו, "כך שלדעתי לא צפויה להיות תקיפה השנה".
"וושינגטון ביקשה להתאזר בסבלנות, בטענה שאיראן עדיין לא נמצאת על סף היכולת הגרעינית הצבאית, שתקיפות אוויריות של ישראל רק יעכבו את התוכנית בכשנתיים ושלסנקציות יש השפעה ממשית על איראן", הוסיף ראש מכון המחקר.
גם האיום של הרפובליקה האיסלאמית לסגור את מצר הורמוז, נתיב השיט האסטרטגי שדרכו עובר רוב הנפט המופק במפרץ הפרסי, הוזכר בדבריו של צ'יפמן. הוא אמר כי היכולת של איראן לשגר טילים לעבר ספינות עלולה לשבש את התנועה בנתיב, "אבל לארה"ב ולבנות בריתה יש נכסים ימיים משמעותיים באזור והן יוכלו לפתוח את המצר מחדש תוך זמן קצר". טהרן, לדבריו, עלולה גם לעכב את הספינות העוברות במצר תוך שימוש בביורוקרטיה והעמדת דרישות חדשות.
צ'יפמן ציין גם כי המתיחות במזרח התיכון עודנה גבוהה,
ושכנותיה של איראן במפרץ הפרסי ממשיכות לרכוש ציוד צבאי רב מתוך דאגה מתוכנית הגרעין ותוכנית הטילים של הרפובליקה האיסלאמית.
בינתיים, בפריז לא אופטימיים לגבי סיכויי ההצלחה של השיחות המתחדשות בין שש המעצמות לאיראנים. "אני קצת סקפטי", הודה שר החוץ הצרפתי אלן ז'ופה בראיון טלוויזיוני. "איראן ממשיכה להיות דו-פרצופית. לכן, אני חושב שאנחנו חייבים להיות נוקשים בסנקציות על איראן, שהן לדעתי הדרך הטובה ביותר למנוע מהם את האופציה הצבאית, שיש לה השלכות שלא את כולן ניתן לצפות".