תקיפת החיילים: החריטה בראש "נחזית לאותיות"
בכתב האישום מתואר כיצד החבורה מחיפה התרעמה לכאורה על זריקת אבנים לעבר ביתם, ושני החיילים בחופשה הפכו קורבנות תמימים לעשרות תוקפים חסרי רחמים. אחד מהם היה פעם חייל בגולני. הסנגור: הרקע הלאומני - המצאה וניפוח
"אחד הנאשמים הפיל את החייל לרצפה ושלושה נאשמים אחרים היכו אותו נמרצות בצוותא בכל חלקי גופו לרבות בראשו, באמצעות מוטות ברזל, מקלות, אבנים, אגרופים ובעיטות, תוך שהם מקללים אותו ודורכים עליו" - כך מתאר כתב האישום שהוגש הבוקר (יום ה') לבית המשפט המחוזי בחיפה, נגד שני בגירים וארבעה קטינים בגין תקיפת שני החיילים בשכונת בת-גלים בעיר. מניע לאומני לא מוזכר בו.
תקיפת החיילים בחיפה - דיווחים אחרונים ב-ynet:
אישום על תקיפת החיילים בחיפה: אין רקע לאומני
תקיפת החיילים: "אין הבדל בין 'לאומני לעברייני'"
החשודים: "תקפנו החיילים כי חשבנו שזרקו אבנים"
בכתב האישום צוין עוד כי הכתובת שנחרטה על ראשו של אחד המותקפים לא כללה את המילה "אש"ף" כפי שנחשד, אלא הייתה "חריטה הנחזית להיראות כאותיות", כהגדרת הפרקליטות. במהלך התקיפה ידעו ששת התוקפים שמדובר בחיילים. הנאשמים הבגירים הם מרואן טועמה עטאלה, בן 25, וחאפז אברהים קייס, בן 54. במהלך הדיון התברר כי עטאלה שירת כחייל מצטיין בחטיבת גולני.
השופט רון שפירא התייחס לטענות שלפיהן התקיפה בוצעה על "רקע לאומני" ואמר כי "לא ראיתי בעדויות שעיינתי בהן סימנים לכך שהרקע לאירוע הוא לאומני. כאשר הנאשמים תיארו את האירוע ותיארו שחיפשו את 'היהודים' התקבל רושם כי מדובר באמצעי לזיהוי אותם אנשים אשר הם חיפשו לפגוע בהם ולא כסממן לאומי". הוא ציין אף כי מאחת העדויות עולה כי הנאשמים חיפשו "יהודים או דרוזים". השופט האריך את מעצרם של הנאשמים עד להחלטה אחרת והורה על הכנת תסקירי מבחן לקטינים, לעניין בקשת המעצר עד תום ההליכים.
מכתב האישום שהגישה עו"ד מאיה חזן-דהאן מפרקליטות מחוז חיפה, עולה כי בתחילת ערב שבת לפני כשבועיים, נערכה בחצר ביתו של אחד הנאשמים מסיבה בהשתתפות כמה מחבריו הקטינים. מהאישום עולה כי מספר צעירים שזהותם אינה ידועה הפריעו למהלך המסיבה והחל עמם עימות מילולי. בהמשך התלוננו הצעירים במשטרה על יידוי אבנים לעבר הבית.
עוד נטען באישום כי הקטינים התקשרו לעטאלה ולקייס, וסיפרו להם על המתרחש. "זמן קצר לאחר מכן, החלו הנאשמים וכן אנשים נוספים לחפש את חבורת הצעירים באזור... כשחלקם הצטיידו במוטות ברזל, מקלות ואבנים, כל זאת על מנת לגרום להם לחבלה חמורה ולהטיל בהם נכות, או מום".
"מפחדם, החלו המתלוננים לברוח"
סמוך לבית החולים רמב"ם הם נתקלו בחיילים, ש' ו-ר', שהיו בדרכם לקבל טיפול רפואי. "הנאשמים יצאו מהרכב כאשר חלקם מצוידים במוטות ברזל ואבנים, והחלו לצעוק ולקלל. בפחדם מפני הנאשמים החלו המתלוננים לברוח, או אז החלו הנאשמים לרדוף אחריהם בריצה כשהם מצוידים במוטות ברזל, מקלות, קרשים ואבנים".
הנאשמים רדפו אחרי ר' ותפסו אותו בסמוך לקיוסק שמול בית החולים. שם תקפו אותו באכזריות והיכו אותו בכל חלקי גופו. בהמשך, תפסו אותו שניים מהנאשמים, הרימו את ראשו וחרטו בחוזקה בראשו, באמצעות כלי-חד מספר אותיות. באישום לא נטען כאמור כי מדובר בכתובת מסוימת. בכתב האישום נאמר עוד כי "כשחלק מהאנשים מפליאים בש' את מכותיהם, זרק אחד הנאשמים על ש' אבן גדולה ופגע בגופו. כל זאת, עשו הנאשמים חרף העובדה שאמר להם כי הוא חייל בצה"ל".
הפרקליטות מבקשת כאמור להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. התובעת, עו"ד חזן-דהאן, טענה כי בתקיפה השתתפו עשרות צעירים. "מדובר בסיטואציה אלימה
בצורה קיצונית". גם באישום מצוין כי בתקיפה השתתפו אנשים נוספים. הסנגור, עו"ד חמודי מסרי, ביקש במהלך הדיון לשחרר כבר כעת חלק מהנאשמים וציין כי הנאשם עטאלה שירת בחטיבת גולני ואף היה חייל מצטיין. התובעת, עם זאת, טענה כי לנאשם יש שתי הרשעות קודמות בעבירות אלימות - אחת מהן באמצעות נשק קר.
עו"ד מסרי אמר לפני תחילת הדיון כי טענותיו לפיהן לא מדובר היה בשום פנים ואופן בתקיפה על רקע לאומני, וכי הנערים הנאשמים בילו לפני כן במסיבת יום הולדת והותקפו, הן כעת חלק מכתב האישום. "הרקע הלאומני היה המצאה וניפוח של התקשורת", טען. "אני לא מקל ראש בעבירות האלימות אבל התיק הזה, אם לא היה מקבל הד תקשורתי כזה בתחילה, כלל לא היה מגיע לידי כתב אישום".סנגור נוסף, עו"ד ואסיף עראף, המייצג את אחד הקטינים מטעם הסנגוריה הציבורית, הכחיש בשם מרשו את המיוחס לו מכול וכול.