גונן רזה 50 קילו - והפך למאמן ריצה וטריאלתון
במשך שנים לא הצליח גונן הראל לרזות, ושקל 132 קילו למרות עבודתו במרכז לבריאות. שבוע אחד לניקוי רעלים עשה את העבודה: הוא התחיל בצעידות ומשם עבר למרתון וטריאתלון. היום, עם 50 קילו פחות, הוא מבקש להעביר את המתנה לאחרים
כמי שחי עם עודף משקל שנים רבות, הוא ניסה מצד אחד לחיות איתו בשלום, אך מצד שני לרזות - בעיקר בשל בעיות בריאותיות שנלוו לקילוגרמים. "היה קשה לי לבצע פעולות בסיסיות", הוא מספר. "כל מאמץ קטן היה גורם לי להתנשפויות וקשיי נשימה, ולחץ הדם והכולסטרול שלי היו גבוהים בהתאם. כל יום אמרתי לעצמי שאני צריך לעשות דיאטה, אבל זה היה מחזיק מעמד מהרגע שהתעוררתי ועד ארוחת הבוקר".
- רזיתם והחיים שלכם השתנו? לחצו כאן כדי לספר לנו
רזו בענק - עוד סיפורי דיאטה מדהימים:
- מוטי ואנונו החלים מסרטן ורזה 70 קילו
- הילה רזתה 31 קילו כדי להיכנס להריון
- קובי רזה 50 קילו והפך למנחה קבוצות הרזיה
הראל מנהל מרכז לבריאות ואיכות חיים בשם קליניקל, אך גם המקצוע הבריא לא עזר לו לרזות. עם הזמן הגיע למשקל שיא של 132 קילו, שהתפרשו על פני 1.83 מטר.
לא הפריע לך שעבדת במרכז בריאות כשבעצמך סבלת מעודף משקל?
"זה דומה לרופא שמעשן, ולא חסרים כאלה. כל אחד יודע שהוא לא מושלם, וזה היה חלק מהבאגים שלי".
מהליכות למרתון בחודשים ספורים
בסופו של דבר השינוי הגיע ביוני 2010, אחרי שעבר סדנה לניקוי רעלים שעודדה אותו לעבור לטבעונות. "זה לא שקיבלתי החלטה חדשה", מסביר הראל, "אלא שהצלחתי פתאום לעמוד באותה החלטה שניסיתי לעשות כל יום מחדש".
התהליך היה קשה עבורך?
"הרבה פחות קשה ממה שחשבתי. ראיתי שזה גורם לי להרגיש טוב, אז המשכתי יום אחרי יום, ואחרי חודש-חודשיים הבנתי בדיעבד איזה שינוי עשיתי. הוספתי לזה פעילות גופנית מתונה של הליכות ברמה יומיומית והתחלתי ללכת למאמן אישי בשם עידו רואימי במרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב. בהתחלה הייתי מוגבל מאוד ביכולת שלי, ביחס לכושר שאליו הגעתי היום".
המאמצים השתלמו והשינוי ניכר במהירות. בחודש הראשון השיל הראל 20 קילו ממשקלו, והמשיך לרדת עד שרזה 50 קילו. "זו הייתה הרגשה נפלאה ממש מההתחלה. כבר בשבוע הראשון התחלתי להרגיש אחרת", הוא אומר.
גם המדדים הרפואיים יישרו קו, והוא יכול היה להפסיק ליטול שבעה סוגי תרופות שונים שלקח. "לחץ הדם, הכולסטרול ודלקות פרקים שסבלתי מהם, כולם נעלמו יחד עם המשקל העודף".
איך הסביבה הגיבה?
"כולם שמחו, תמכו ופרגנו מאוד. מי שלא ראה אותי כמה חודשים קודם לכן ממש לא זיהה אותי".
הכושר הגופני שלו הלך והשתפר, והוא עבר מהליכות לריצות. גם במקרה הזה, מרגע שהתחיל ההתקדמות הייתה מהירה מאוד: "תוך שלושה חודשים התחלתי לרוץ, ואחרי עוד ארבעה חודשים הגעתי לריצת מרתון שלם. זה הסב לי הנאה גדולה מאוד, אז אימצתי את זה כדבר של קבע, וגם זכיתי בכמה מדליות".
מאז המרתון הראשון בינואר בשנה שעברה השתתף הראל בעוד ארבעה מירוצים ומתכונן במרץ למרתון פריז באפריל הקרוב.
"רציתי לחלוק את המתנה שקיבלתי"
את המסלול המהיר לריצת מרתון אומר הראל שהוא חייב לקבוצת רצי רעננה: "כשהתחלתי הם היוו לי מסגרת תומכת ומקדמת חברתית. הם היו כמו מנטורים בשבילי". החודש הראל סוגר מעגל וחוזר לקבוצה שאיתה התחיל, הפעם כמאמן מחליף.
הוא הפך למאמן אחרי שהחל להשתתף גם בטריאתלונים. "אני מאמין שזה נכון לגוף ולנפש להפעיל עוד מערכות שרירים", הוא אומר. "כשראיתי איך מה שעשיתי השפיע עליי לטובה, הרגשתי שקיבלתי מתנה בחיים ואני צריך להעביר אותה הלאה".
הראל הקים שתי קבוצות ריצה, "הגוננות" ו"מטרו ראן", מאמן באופן פרטי והשנה אף סיים לימודים לתעודת מדריך טריאתלון בקמפוס שיאים באוניברסיטת תל אביב, שם הוא מתאמן עדיין דרך קבע.
יש דברים שחסרים לך באורח החיים החדש?
"בעיקר שעות שינה, כי אני קם להתאמן ב-4:00 בבוקר. אני לא מרגיש צורך יומיומי לשוקולד, אבל בסך הכל ויתרתי על הרבה דברים שאהבתי לאכול. למרות זאת, אני שלם עם ההחלטה".
הטיפ של הראל לדיאטה
"צריך לרצות את זה מאוד ולדעת שזה כולל ויתור על כמה דברים, אבל לזכור שהתוצאה מצדיקה את המאמץ ושכל אחד יכול. רק צריך להיות מוכן לעשות את הצעד".
- רזיתם והחיים שלכם השתנו? לחצו כאן כדי לספר לנו