כשר בסטייל: 3 מסעדות בשר כשרות ומומלצות
כשרות מהווה אתגר עבור מסעדות גורמה בתחום הבשר. עם זאת, בשנים האחרונות נפתחו כמה מסעדות בשר שפונות לקהל הדתי, ואפילו החרדי, וכולן במרכזי אוכלוסיה חילונית. מישל דור מבקר ב-3 מסעדות כשרות ומומלצות
עוד בערוץ האוכל:
זן נדיר: 12 יינות ישראליים לא רגילים
כוכב הצפון: ראיון עם תגלית השנה העולמי, ביורן פראנצן
במסגרת כתבות "שבוע הבשר" החלטנו להציג 3 מסעדות בשר כשרות שמנסות להציע חוויית גורמה כשרה לסועדים מסורתיים: ארטמיט הכשרה למהדרין (גלאט כשר בית יוסף), "מיט אנד ווין" והעולה החדשה מצרפת, "אנטרקוט דה פארי" ( Entrecote De Paris), שהגיעה לארץ להשביע את קהל הרעבים שומר המסורת לפני עשרה חודשים בדיוק.
לא הכי הוגן לשפוט מראש את טעמם של בשר, רטבים, וכמובן קינוחים המבוססים על תוספות פרווה. בעיני, המאמץ הנדרש להוציא מנה כשרה שוות ערך בטעמה לזו המוגשת במסעדה לא כשרה, הוא עילאי.
ארטמיט | רמת גן
"יש דרישה עצומה למזון כשר", אומר שאול זוארץ, מבעלי ה"ארטמיט' שבמתחם הבורסה ברמת-גן. "אלינו מגיעים סועדים מהעדה החרדית המציבה אמנם תנאים מאוד קשים, לעיתים אפילו מציצים לבדוק מי המשגיח מטבח - אבל האוכל כאן גורם לסועדים לשוב מחדש יחד עם החברים החילוניים שלהם".
במקום ישנו מבחר עצום של נתחי בשר והמקום כולו משרה אווירה ייחודית ולראייה - לא היה ולו שולחן אחד פנוי בזמן שהותנו במקום.
ז'בוטינסקי 1 (הדר דימול), מתחם הבורסה רמת גן 037526222
מיט אנד וויין | הרצליה
מסעדת מיט אנד וויין הכשרה בהרצליה פיתוח היא חלק מרשת עולמית ושסיפרו לנו כאן שהסיסמה של כל סניף וסניף בעולם היא: 'לעשות את הדבר הרגיל ביותר בצורה המיוחדת ביותר'. להכין בשר בצורה כשרה היווה אתגר קשה עבורם, אבל התוצאה היא שדרוג משמעותי בטעם הבשר הכשר שבדרך כלל מכירים ובמרקמו.
שנקר 16, הרצליה 09-9567006
אנטרקוט דה פארי | הרצליה
המסעדה צעירה והכשרה הוקמה אך לפני עשרה חודשים על חורבותיה של "חסילון" המיתולוגית ומביאה לישראל את אחת המסעדות האהובות ביותר בפריז על ישראלים - ל'אנטרקוט המקורית, רק בגרסה כשרה.
אנטרקוט הרשימה בכל המישורים: גם בבשר, גם במחיר היחסית סביר (80 שקלים לעסקית צהריים מלאה של אנרטקוט, למשל) וגם ברוטב המפורסם, שאמנם החמאה בו שונמכה למרגרינה, אבל טעמו עדיין התקרב באופן מעורר כבוד לזה של עמיתיו בשאר מסעדות הרשת.
מלבד הבשר, אהבנו במיוחד הצ'יפס המקורי והידוע של הרשת, שמוגש במקום, אחד הטובים בארץ. "הכנת הבשר היא עבודה קשה ומתישה", מודה ניקולא ז'אווי, בעלי המקום. "אני מאמין שהחשיבות של מסעדה כשרה אינה רק לציבור הצרכנים, אלא גם לבעלים ולצוות המקבלים יום מנוחה אמיתי אחד בשבוע - מחזה נדיר ובלתי אפשרי במסעדה לא כשרה העובדת נון-סטופ."
שנקר 14, הרצליה 09-9514509