החילוץ הכושל בניגריה: זעם באיטליה על בריטניה
אחרי שבריטניה הובילה מבצע חילוץ כושל בניגריה, שבמהלכו נהרגו שני חטופים מבריטניה ואיטליה, טוענים ברומא כי לונדון עדכנה על התקרית רק בסיומה. "זאת התנהגות בלתי מוסברת"
מתיחות בין רומא ללונדון: נשיא איטליה ג'ורג'ו נפוליטנו דרש היום (ו') לקבל מבריטניה הסברים בעקבות מבצע החילוץ הכושל בניגריה של בני הערובה כריס מקמנוס הבריטי ופרנקו למולינרה האיטלקי. שני החטופים נרצחו על ידי שוביהם, המשתייכים לפלג מקומי של ארגון הטרור העולמי אל-קאעידה.
עוד חדשות מהעולם ב-ynet:
קניה: פוטרו 25 אלף אחיות שפתחו בשביתה
אובמה מחמם מנועים לקראת הבחירות. צפו
בהתייחסו לפעולת החילוץ הכושלת שהובילו כוחות בריטים בשיתוף צבא ניגריה, אמר הנשיא האיטלקי נפוליטנו כי מדובר ב"התנהגות בלתי מוסברת של ממשלת בריטניה, שלא הודיעה לאיטליה על המבצע ואף לא התייעצה עמה. אנחנו דורשים הסברים הן במישור הפוליטי והן במישור הדיפלומטי".
מקמנוס ולמולינרה, מהנדסים במקצועם, נחטפו במאי 2011 בצפון ניגריה. נוכח החשש לחייהם, יצאו הכוחות הבריטים והניגרים למבצע החילוץ על מנת לשחררם מהשבי, אולם ראש הממשלה הבריטי דיוויד קמרון ציין אמש כי "השניים נרצחו לפני שהספיקו להציל אותם".
"רומא עודכנה כאשר המבצע החל"
קמרון סיפר כבר אמש כי נתן אור ירוק לביצוע מבצע החילוץ, מכיוון שחיי שני החטופים היו נתונים ב"סכנה גדולה ומיידית". כתב ה-BBC בניגריה דיווח כי הכוחות הבריטים נכנסו "ראשונים" לזירת העימות מול הטרוריסטים בעיר סוקוטו. בדאונינג 10 אמרו היום כי רומא עודכנה כאשר מבצע החילוץ יצא לדרכו וכי ראש הממשלה האיטלקי מריו מונטי עודכן בנוגע לפרטים מיד בסיום התקרית.חברי פרלמנט ופרשנים איטלקים הביעו אף הם תמיהה מדוע ממשלת איטליה לא הייתה מעורבת מהרגע הראשון בקבלת ההחלטות, כאשר חייו של אזרח איטלקי היו מונחים על הכף. הסנאטור לוצ'יו מלאן אמר כי "זה נדיר שמדינה מעורבת לא מקבלת הודעה מוקדמת. אולי התקבלה ההחלטה הטובה ביותר, אבל היה צריך ליידע את הרשויות ברומא".
ראש הממשלה הבריטי קמרון אמר כי הוא והרשויות בניגריה החליטו לצאת למבצע החילוץ אחרי שקיבלו "מידע אמין בנוגע למיקומם של בני הערובה". קמרון הוסיף כי "נפתח חלון הזדמנויות כדי להבטיח את שחרורם". בלשכתו של ראש ממשלת איטליה מונטי מציינים כי הוא ביקש מהנשיא הניגרי ג'ונתן גודלאק להבטיח "שיחזור מפורט" של האירועים בהקדם האפשרי. לפי הדיווחים בניגריה, גודלאק עצמו כינה את האירוע "עצוב מאוד ומצער". גורמים בניגריה שביקשו להישאר בעילום שם טענו כי החטופים נהרגו במהלך חילופי ירי, אולם קמרון וגודלאק ציינו כי הם מאמינים, שהחטופים נרצחו בידי שוביהם.