שתף קטע נבחר

 

קייסי התרברב: ישראל הרגה, אבל החזקנו בשליט

אחרי שחרור החייל החטוף באוקטובר האחרון, סיפר מזכ"ל ועדות ההתנגדות שחוסל היום לעיתון ערבי בגאווה: "ישראל ניסתה ללחוץ עלינו והרגה הרבה אנשים, אבל עמדנו איתן"

בינואר האחרון היו שכבר חשבו כי מזכ"ל ועדות ההתנגדות, זוהיר אל-קייסי, איננו עוד. בעקבות פיצוץ בביתו ברפיח העזתית דווח על כמה נפגעים, והתרוצצה שמועה כי אל-קייסי נהרג. אבל בהמשך התברר כי הוא כלל לא היה שם, ובצה"ל בכלל הכחישו קשר לפיצוץ. היום (ו') אחר הצהריים הרגע הזה הגיע. כלי טיס של חיל האוויר הפציצו מכונית שבה היה בעיר עזה, ואל-קייסי נהרג יחד עם פעיל טרור נוסף.

 

החיסול בעזה - דיווחים אחרונים ב-ynet:

 

החשבון נסגר: החיסול היום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אל-קייסי, בן 49 במותו, היה שותף בשלל פעולות טרור. הוא היה בין מתכנני הפיגוע הקטלני בכביש 12 ב-18 באוגוסט 2011, שבו נרצחו שמונה ישראלים. הוא היה מעורב גם בפיגוע חדירה והסתערות למסוף הדלקים בנחל עוז באפריל 2008 ובירי רקטות על ישראל. אל-קייסי מצטרף למזכ"ל קודם של הארגון, ג'מאל אבו סמהדנה, שחוסל על-ידי צה"ל ב-2006.

 

היום החשבון עם אל קייסי נסגר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
היום החשבון עם אל קייסי נסגר(צילום: AFP)

 

ארגונו של אל-קייסי היה אחד משלושת הארגון שחטפו את גלעד שליט ביוני 2006, יחד עם ארגוני "צבא האיסלאם" וחמאס. באוקטובר האחרון, יומיים אחרי שחרור גלעד שליט, התראיין אל-קייסי לעיתון הערבי "אל-חיאת" היוצא לאור בלונדון, וסיפר על רגעיו הראשונים של שליט בשבי.

 

אל-קייסי סיפר כי הראשון לתחקר את שליט בשבי היה מפקד הזרוע הצבאית של הארגון, עמאד חמאד, ששאל את שליט לשמו, אזרחותו, דתו ותפקידו הצבאי. אל-קייסי סיפר אז כי שליט היה מפוחד, אך ענה במהירות על השאלות. חמאד עצמו נהרג לאחר מתקפת הטרור בדרום, בפעולת צה"ל בה חוסלה כל הנהגת ועדות ההתנגדות העממית.

 

"נאלצנו להיות סבלניים לגבי שליט"

אל-קייסי סיפר כי שעות ספורות לאחר החטיפה נמסר שליט, בהסכמת שוביו, ל"גדודי עז א-דין אל-קסאם", הזרוע הצבאית של חמאס, בין היתר בשל יכולתה לשמור עליו במקום סודי. באשר לתנאיו בשבי, אמר קייסי כי "הוא הוחזק בתנאים טובים והומניים, יותר טובים מהתנאים שבהם ישראל מחזיקה את האסירים שלנו. הוא צפה בטלוויזיה ושמע רדיו, ושמרנו באדיקות על מצבו הרפואי הפיזי ועל מצבו הנפשי".

 

"שליט הוחזק בתנאים טובים והומניים" (צילום: AP) (צילום: AP)
"שליט הוחזק בתנאים טובים והומניים"(צילום: AP)

 

קייסי דחה אז בתקיפות את הטענות כי שליט עונה בשבי, והדגיש כי נעשה מאמץ לשמור על מצבו כדי לקבל תמורתו מספר רב של אסירים. לדבריו, פציעתו היתה קלה וטופלה באופן שהביא להחלמתו המלאה. "כליאתו של שליט דרשה נהלים

ברורים ומורכבים, בנוסף לסבלנות ומחויבות לכללים ביטחוניים, כדי למנוע מישראל, מסוכנים בשטח וכן ממנגנוני מודיעין זרים להשיג כל מידע עליו או לאתרו".

 

מיד לאחר החטיפה, על פי קייסי, העבירו מספר מדינות ערביות מסרים לחוטפים, בהם דרשו מהם לשחררו "ללא תמורה, כדי שלא נשלם על כך מחיר גבוה, ואת הריסתה של רצועת עזה". הוא הוסיף כי הפלגים דחו את הדרישה ואת האיומים. "ישראל ניסתה ללחוץ עלינו בהריגת מספר רב של פעילים בעקבות חטיפתו, אך ההתנגדות והעם הפלסטיני עמדו איתן", התרברב. היום נסגר החשבון איתו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זוהיר אל-קייסי. התרברב בעיתון
צילום: AP
הלם בעזה אחרי החיסול
צילום: רויטרס
מומלצים