'כיפת ברזל' לא משנה. כל הנחיות פיקוד העורף
ההסלמה בדרום הביאה את פיקוד העורף לפרסם הנחיות לציבור ביישובים שנמצאים ברדיוס 40 קילומטר מרצועת עזה. אין להתקהל יותר מ-500 בני אדם בשטח פתוח או סגור. מה בדיוק לעשות כשאזעקה תופסת אותנו בנסיעה?
לפי ההוראות שמסר צה"ל: בהישמע אזעקה או קול נפץ, יש להיכנס למרחב המוגן תוך פרק הזמן המוגדר העומד לרשותכם. אין להתקהל יותר מ-500 איש בשטח פתוח וסגור (אירועים, מופעים, כדורגל). אפשר לקיים התכנסויות והתקבלויות מתחת ל-500 איש ללא הגבלה. אין מגבלות על מקמות עבודה שאינם חיוניים או לגבי מרכזי קניות.
בהישמע אזעקה או קול נפץ יש לפעול על-פי ההנחיות הבאות, בהתאם לזמן העומד לרשותכם:
- אם אתם במבנה - יש להיכנס לממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר פנימי מוגן - ולסגור דלתות וחלונות.
- אם אתם בחוץ - יש להיכנס למבנה קרוב. אם אין מבנה בקרבת מקום, או אם נמצאים בשטח פתוח, יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
- אם אתם ברכב - יש לעצור בצד הדרך, לצאת מהרכב ולהיכנס למבנה או למחסה קרוב. אם לא ניתן להגיע למבנה או למחסה תוך פרק הזמן העומד לרשותכם - יש לצאת מהרכב, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים. במקרה שלא ניתן לצאת מהרכב, יש לעצור בצד הדרך ולהמתין 10 דקות.
אם לא ניתנה הנחיה אחרת - לאחר 10 דקות אפשר לצאת מהמיגון. חשוב להתרחק מחפצים לא מזוהים או מרקטה המונחת על הארץ. במקרה כזה, יש להרחיק סקרנים ולהודיע למשטרה. יש להמשיך ולהאזין להנחיות באמצעי התקשורת.
חשוב לזכור! הנחיות פיקוד העורף הוכחו כמצילות חיים, כפי שאנו נוכחים מדי יום מאירועים בשטח בהם אנשים שנהגו על פי ההנחיות הצילו חייהם וחיי משפחותיהם. יש לפעול על פיהן בכל זמן.
פיקוד העורף מדגיש כי אין שינוי בהנחיות ההתגוננות לציבור או במתן ההתרעה בעקבות פעילות מערכת "כיפת ברזל", משום שהמערכת אינה נותנת מענה הגנתי מלא לירי. לפיכך, יש להישמע להנחיות פיקוד העורף ולהקפיד על זמן ההמתנה במרחב המוגן (10 דקות) מרגע הישמע האזעקה או קול נפץ.
פיקוד העורף יחד עם הרשויות המקומיות קיבל החלטה על פתיחת מקלטים ציבוריים ברשויות המקומיות בשכונות שבהן קיימת בנייה רכה (מבנים יבילים, מבני גבס, מבנים שלא בנויים בבנייה קשיחה ושאינם בעלי תקרת בטון).
הנחיות לבחירת המרחב המוגן והכנתו:
את המרחב המוגן נבחר בהתאם לזמן העומד לרשותנו מרגע הישמע האזעקה או השמע קול נפץ, לפי סדר העדיפות הבא:
א. ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) הם הבחירה המועדפת.
ב. מקלט.
ג. מקלט בבניין משותף – בתנאי שהמקלט פנימי ונמצא בתוך הבניין, ובתנאי שאפשר להגיע אליו דרך חדר מדרגות פנימי, ללא תלות בזמן ההתרעה.
ד. מקלט ציבורי - בתנאי שניתן להגיע אליו תוך פרק הזמן הנדרש מרגע הישמע האזעקה.
באין ממ"ד, ממ"ק או מקלט, יש לבחור חדר פנימי מוגן שבו יש מינימום קירות חיצוניים, חלונות ופתחים.
דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין מעל שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד או ממ"ק או מקלט פנימי יירדו שתי קומות ויישארו בחדר המדרגות. דיירי הקומה העליונה המתגוררים בבניין בן שלוש קומות במבנה ללא ממ"ד או ממ"ק או מקלט פנימי יירדו קומה אחת ויישארו בחדר המדרגות.
הסבר לעדכון ההנחיות:
בבניין בן שלוש קומות קומת חדר המדרגות המוגנת ביותר היא הקומה האמצעית (קומה שנייה). בבניין מעל שלוש קומות כל קומות חדר המדרגות מוגנות פרט לקומת הקרקע ושתי הקומות העליונות. אזרחים נדרשים לא להימצא ברחבת כניסת בניינים, מכיוון שקיים סיכון לרסיסים והדף כתוצאה מנפילות טילים בסמוך לבניינים.
למידע נוסף ניתן לפנות לאתר האינטרנט של פיקוד העורף בכתובת www.oref.org.il ובפייסבוק, ובמרכז המידע של פיקוד העורף בטלפון 1207.
Read this article in English: