שתף קטע נבחר
 

ארה"ב: לא משלמים משכנתא - ונשארים בדירה

הבנקים בארצות הברית החליטו לשנות גישה: יותר ויותר בעלי בתים שלא מצליחים לעמוד בתשלומים, ממשיכים להתגורר בביתם ומתחזקים אותו, במהלך ההליכים המשפטיים הארוכים

יותר ויותר בעלי בתים, שמפגרים בתשלומי המשכנתא בארה"ב, מקבלים רשות מהגופים המלווים להמשיך להתגורר בבתיהם. מדובר בשינוי גישה, שעוזר לשכונות שלמות להישאר עם הראש מעל למים ומעכב, לפחות באופן זמני, את תהליכי העיקול.

 

עוד על משבר הנדל"ן בארה"ב:

 

על פי דיווח של הניו-יורק טיימס, חלק מהמלווים מציעים לבעלי הבתים לשלם על הביטוח ולתת לבעלי הבית לשלם על החשבונות השוטפים. מלווים אחרים פשוט ממשיכים לדחות את מועד העיקול, מתוך ידיעה כי עלויות העיקול והטרחה שמסביב גבוהות יותר מהשווי המצטמק של הנכס.

 

מנתונים של חברת CoreLogic עולה, כי מספר העיקולים בארה"ב ב-2011 ירד ב-24%. נכון לסוף 2011 עמדו 830 אלף בתים בהליכי עיקול, לעומת 1.1 מיליון ב-2010. מאז תחילת המשבר ב-2008 ועד סוף 2011 הושלמו כ-3.2 עיקולים.

 

דירות רפאים בארה"ב (צילום: איי אף פי) (צילום: איי אף פי)
דירות רפאים בארה"ב(צילום: איי אף פי)

 

שינוי בלתי נמנע

לדברי מומחים, השינוי בגישה הוא בלתי נמנע. "בנסיבות רגילות, הבנקים מסוגלים לכסות על עלות התחזוקה והמסים באמצעות מכירה של הנכס, אבל המציאות הנוכחית קשה במיוחד", אומר דארן בלומקוויסט, סמנכ"ל RealtyTrac, חברה לניתוח נתוני נדל"ן.

 

נכון להיום, בעלי הבתים צפויים להיות כשנתיים בהליך משפטי, עם יתרון אחד משמעותי: היכולת להישאר בבית מבלי לשלם עליו. כתוצאה מכך, מערכת היחסים בין מלווים רבים לבעלי הבתים התרככה - מעוינות לשביתת נשק.

 

מומחים רבים תוהים מדוע לקח לבנקים הרבה זמן להבין שאולי עדיף להם להשאיר את הדיירים, בתמורה להמשך תחזוקת הבית. "הבנקים מתחילים לעבוד יחד עם המשפחות, באופן שהיה הגיוני כבר ב-2008", אומר אנדרה ביילי, מנכ"ל מרכז Food and Outreach באורלנדו.

 

מבחינת בעלי הבתים, ההאטה בהליך העיקול אמנם השאירה אותם בבתים, אך מדובר בברכה וקללה גם יחד. "המתח שבמצב הזה, של אי ידיעה מה עומד לקרות, הוא נטל לא יאומן", מסביר ניקולס קליין (35) מאינדיאנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית למכירה בארה"ב
צילום: איי פי
מומלצים