אין לימודים בדרום: 'דואגים לילדים לאוויר לנשימה'
גם היום לא יתקיימו לימודים ברוב הדרום, וההורים נאלצים לאלתר כדי למצוא סידור לילדים. למרות הקושי, הם מברכים: "הפגיעה בבית ספר מוכיחה שההחלטה שלא ללמוד הייתה נכונה"
ההסלמה הביטחונית בדרום ממשיכה להציב להורים בעיות לא פשוטות. על רקע הנחיית הרמטכ"ל בני גנץ לאשר את המלצת פיקוד העורף לבטל גם מחר את הלימודים ברשויות הנמצאות בטווח שבין שבעה ל-40 קילומטרים מרצועת עזה, מביעים הורים בדרום חשש מהשלכות הידרדרות מתמשכת.
הסלמה בדרום - דיווחים אחרונים ב-ynet:
רקטות יורטו באזור אשקלון; "ירי בתמיכת איראן"
ועדות ההתנגדות: מצרים הזהירה לפני החיסול
נתניהו לראשי רשויות: "צה"ל נותן מכות חזקות"
סגן יו"ר ועד ההורים העירוני בבאר-שבע יעקב פחימה, אמר כי "במקום העבודה שלי אנחנו מאפשרים לעובדים להביא את הילדים שלהם, אבל גם התזוזה מהעבודה לבית גורמת לילדים מתח. אני מאמין שחלק מהעובדים יביאו את הילדים שלהם".
לחצ/י כאן לצפייה בכל כל הנחיות פיקוד העורף
פחימה הוסיף כי "בזמן מבצע עופרת יצוקה הוצאנו את הילדים לטיול, עשינו ממש קייטנה. בכל מקרה, מה שקרה היום, הפגיעה הישירה בבית ספר בעיר, מוכיחה שההחלטה שלא ללמוד הייתה נכונה. מאז עופרת יצוקה, היו כבר שלוש פגיעות בבתי ספר".
ומה עושים התלמידים? כמובן, משלימים בפייסבוק. קרן דהן, שביתה נפגע מרסיסים במטח רקטות לבאר-שבע, אמרה כי "כשאין בית ספר, אני בכוננות להיכנס לממ"ד. אני מתעדכנת בפייסבוק, חברים מפרסמים סטטוסים על אזעקות, איפה נפל ואם יש לימודים או אין".
באחת האולפנות בבירת הנגב רתמה ההנהלה את הפייסבוק למטרות לימודיות. ציפי הרפנס, האחראית על נושא התקשוב באולפנת אמי"ת אוריה בעיר, סיפרה כי "הפייסבוק ממש חזק אצלנו. חוץ מהאלמנט החברתי, שבו כולן מתחברות עם כולן, יש גם הרבה סיוע שאפשר לתת שם".
ראש האולפנה, נועה כהן, תומכת במיזם ומעודדת אותו. לדבריה, "הבית של אחת התלמידות נפגע מרסיסים. זה מסתכם הרבה יותר מאשר לייק או איגנור. אחת מגיעה אל השנייה, הן עוזרות זו לזו ואחת לכמה שעות אני ממליצה על מקומות בילוי מחוץ לטווח ירי הרקטות".
נועה ארגמני, נערה בת 14 המתגוררת בשכונה שבה נפלה אתמול רקטת גראד, סיפרה כי היא לא מפחדת מהגראדים. "בעיקר השלמתי שעות שינה. אבל כאשר סידרתי את החדר שלי שמענו אזעקה ואז הייתה נפילה. יצאתי החוצה וראיתי חור ענק בכביש, זה דווקא מגניב כזה. אני לא פוחדת מדברים כאלה, לא פוחדת מכלום. מחר כרגיל אשלים שעות שינה ואלך לבקר חברים".
אולגה פטרוב, שביתה נפגע מרסיסים סיפרה: "הבת שלי, בת תשע, נמצאת אצל חברות, כי היא לא מוכנה לחזור הביתה. היא תישאר גם מחר בבית של החברים, אני לא רוצה שהיא תחזור ותראה את הבית במצב כזה".
"נסדר ניירות ונעשה לילדים כיף"
אורלי אלמליח, אם לשלושה ילדים בני 10, שמונה ושלוש, מתגוררת במושב כוכב מיכאל. "אתמול לא הרגשתי צורך להישאר בבית", מספרת אלמליח, "ולקחתי את הילדים לאימא שלי באשדוד. אבל בגלל שהם בילו יותר זמן בחדרי מדרגות מאשר בבית, זה לא יקרה גם מחר. אני עובדת בפתח תקווה ואין לי כוונות להשאיר ככה את הילדים בפחד הזה. נסדר את הניירות ואת כל המשחקים ונעשה לילדים כיף".
יוסי דהרי מהיישוב ניצן משמש כמנהל המתנ"ס של המועצה האזורית חוף אשקלון. שלושת ילדיו - בני שבע, חמש ושנה - ישהו רוב הזמן עם רעייתו, בבית. "אני אסייע ככל שאוכל, אבל היא זו שתבלה איתם רוב הזמן. בתפקידי אני אחראי על הפעילות הבלתי פורמלית, לכל אלה שאין באפשרותם להגיע למוסדות הלימוד. אנחנו מארגנים להם פעילויות אלטרנטיביות כדי לתת להם אוויר לנשימה".
דהרי הוסיף כי התושבים בדרום "מחזקים את המדינה ואת צה"ל, שיידעו לעשות את העבודה אחת ולתמיד. אנחנו מוכנים להמשיך כך עוד הרבה זמן, כדי שנוכל לצאת מהסיפור הזה כשידנו על העליונה".
היישובים שבהם לא ילמדו היום: אשקלון, אשדוד, באר שבע, נתיבות, קריית מלאכי, קריית גת, גדרה, יבנה, עומר, לקייה, רהט והמועצות האזוריות חבל יבנה, באר טוביה, גדרות, גן יבנה ונחל שורק (יישובי מטה יהודה אינם כלולים). הלימודים יתקיימו ללא מגבלות במועצה האזורית ברנר (למעט היישובים בניה וקדרון) ובמועצות האזוריות יואב, בית גוברין, גלאון ושומריה. בנתיבות, בלהבים ובמועצה האזורית בני שמעון ניתן ללמוד בתוך מרחב מוגן תקני בלבד (ממ"ד, ממ"ק, ממ"מ, מקלט).