שתף קטע נבחר
 

בכיר ביוון: "המצב לא יכול להיות גרוע יותר"

כ-65 אלף חנויות נסגרו בשלוש השנים האחרונות ועוד 50 אלף נמצאות על סף פשיטת רגל. למרות המצב הקשה, עשירי יוון ממשיכים לרכוש מותגי יוקרה, אך מקפידים על דיסקרטיות: "גברות אומרות שהן חוששות ללבוש מותגי יוקרה"

עם שוך הסערה סביב גיבוש הסכם התספורת עם נושיה הפרטיים של יוון בסוף השבוע, ומניעת חדלות פירעון בלתי מוסדרת, שר האוצר היווני, אוונגלוס וניזלוס, הגיש שלשום (שבת) באופן רשמי את מועמדותו לראשות מפלגת פאסוק הסוציאליסטית. "על הפרק עומדים עכשיו יותר מאשר מיתון, קיצוצי תקציב והעלאות מסים", אמר בכינוס של מפלגתו. "קיימת תקווה לשוב לצמיחה".

 

עוד בנושא המשבר הכלכלי ביוון :

 

בתזכורת כואבת לחוסר הפופולריות של צעדי הצנע, פנסיונר על קביים השליך יוגורט על וניזלוס דקות ספורות לפני שעמד לשאת את נאומו, והוא נאלץ לדחות את הופעתו כדי להחליף בגדים. וניזלוס, דמות בולטת במפלגה מאז מינויו לתיק האוצר על ידי ראש הממשלה לשעבר, יורגוס פפנדריאו, צפוי לזכות ברוב מוחץ להנהגת פאסוק בבחירות פנימיות שיתקיימו ב-18 במרס.

 

עם זאת, סקרי דעת קהל מראים כי הסוציאליסטים מפגרים מאחורי מפלגת הדמוקרטיה החדשה השמרנית במידה ניכרת, לקראת הבחירות הכלליות שצפויות להתקיים ביוון באמצע מאי לכל המאוחר.

 

גורם ממשלתי רשמי אמר כי היוונים עשויים ללכת לקלפיות כבר בסוף אפריל, ברגע שיגובשו אחרוני הפרטים סביב תוכנית המרת האג"ח הריבוניות. שר האוצר הגרמני, וולפגנג שויבלה, הזהיר בתוך כך כי לא משנה מי יזכה בבחירות - הוא יהיה חייב לדבוק בצעדי הרפורמה שהבטיחה יוון לבצע. "זה הבסיס לתוכנית החילוץ", הדגיש בראיון לעיתון היווני "טו וימה".

 

"העשירים לא נפגעו"

בתוך כך, אנטוניס מגוליס, גורם בכיר במשרד הסחר היווני, אמר בראיון ל"גרדיאן" הבריטי כי "המצב לא יכול להיות גרוע יותר". לדבריו, המכירות הקמעונאיות ביוון צנחו ב-30% במהלך חג המולד לעומת התקופה המקבילה ב-2010. "לפי סקרים חודשיים, עסקים נסגרים מדי יום ואין סימן לאופטימיות באופק", הוסיף מגוליס. כ-65 אלף חנויות נסגרו בשלוש השנים האחרונות ו-50 אלף נוספות נמצאות על סף פשיטת רגל.

 

על רקע קריסת בתי עסק וצעדי הצנע הקשים שהוציאו את היוונים לרחובות בהמוניהם בחודשים האחרונים, "הגרדיאן" מדווח כי עשירי יוון ממשיכים לרכוש מותגי יוקרה, אף כי הם מקפידים לשמור על דיסקרטיות.

 

בפרבר קיפיסיה, למשל, הנמצא במרחק 20 דקות נסיעה ממרכז אתונה, קשה למצוא סימנים למיתון. "מגזר אחד בחברה לא ממש נפגע מהמשבר - העשירים מאוד", אמר לעיתון תיאו בודסאס, מנכ"ל סניף של סוכנות נדל"ן גרמנית, באחד הרחובות הראשיים של קיפיסיה. מחירי הנכסים בפרבר היוקרה מגיעים ליותר משמונה מיליון אירו. שכונת יוקרה נוספת היא אקאלי, צפונית לאתונה, שם מתגוררים ראש הממשלה לשעבר פפנדריאו ומנהיג האופוזיציה, אנטוניס סמראס.

 

"גברות אומרות שהן חוששות ללבוש מותגי יוקרה", סיפרה לעיתון מריה דוקה, מוכרת בחנות גוצ'י בקיפיסיה. כך גם בסניף בוטגה ונטה במורד הרחוב. "הם לא אוהבים להציג את המותגים. הם עדיין קונים, אבל לא כמו לפני חמישה חודשים - אז התחילה הדעיכה", מציין מוכר בחנות.


פורסם לראשונה 11/03/2012 20:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוכב אופניים על רקע בניין בוער באתונה
צילום: AFP
ראש ממשלת יוון לוקאס פפדימוס במהלך ההצבעה על תכנית הקיצוצים
צילום: AP
מומלצים