שתף קטע נבחר

 

מצרים: הפרלמנט קרא לגרש את שגריר ישראל

הפרלמנט אימץ דו"ח שגם מגדיר את ישראל "האויב מספר אחת" וקורא לבחון מחדש את כל ההסכמים איתה. לפי שעה להחלטה משמעות הצהרתית בלבד, כיוון שהמועצה הצבאית העליונה היא השולטת, אולם הוא עשוי ללמד על היחסים העתידיים עם קהיר

הבית התחתון של הפרלמנט במצרים אישר אתמול (יום ב') החלטה הקוראת לגרש את שגריר ישראל בקהיר ולהפסיק למכור לה גז. הצעד הוא סמלי בעיקרו, מפני שרק המועצה הצבאית השולטת במדינה יכולה לתת תוקף ממשי להחלטות כאלה, והוא לא צפוי להשפיע משמעותית על יחסי מצרים עם ישראל.

 

עם זאת, המהלך מסמל את המגמה האנטי-ישראלית הקיצונית בפרלמנט המצרי, שנשלט כעת על-ידי תנועות איסלאמיסטיות קיצוניות כמו "האחים המוסלמים" שניצחו בבחירות שהסתיימו לפני כחודשיים.

 

המחוקקים המצרים אימצו בהצבעה דו"ח של הוועדה לענייני ערבים בפרלמנט המצרי, לפיו מצרים "לעולם לא תהיה חברה, שותפה או בת ברית של ישראל". בדו"ח מתוארת ישראל כאומה שהיא "האויב מספר אחת", ומובעת בו תמיכה במה שמכונה ההתנגדות הפלסטינית "בכל צורותיה וסוגיה" נגד "המדיניות התוקפנית" של ישראל.

 

מוחמד חוסיין טנטאווי. הוא הבוס, בינתיים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מוחמד חוסיין טנטאווי. הוא הבוס, בינתיים(צילום: רויטרס)

 

בדו"ח הופיעה גם קריאה להחזיר את שגריר מצרים מתל-אביב ולבחון מחדש את מדיניות האנרגיה הגרעינית של מצרים לאור ההערכות שלישראל יש נשק גרעיני. "מצרים המהפכנית לעולם לא תהיה חברה, שותפה או בת ברית של היישות הציונית, שאותה אנחנו מחשיבים לאויב מספר אחת של מצרים ושל האומה הערבית", נכתב בדו"ח. "היא תתייחס ליישות הזו כאל אויב, וממשלת מצרים נקראת לפיכך לבחון את כל היחסים וההסכמים שלה עם האויב הזה".

 

האיסלאמיסטים מחזיקים ברוב באספה בת 508 המושבים, ויש להם רוב גם בבית העליון. אם בבחירות לנשיאות ביוני לא ייבחר נשיא רב השפעה ובעל סמכויות נרחבות, להצהרות כמו זו של הפרלמנט המצרי אתמול עלולה להיות השפעה ממשית

יותר על הקשרים בין מצרים לישראל.

 

המועצה הצבאית העליונה השולטת כעת במצרים מונהגת על-ידי מוחמד חוסיין טנטאווי, מי שכיהן כשר ההגנה ב-20 השנים הקודמות. רבים מהחברים בה נלחמו נגד ישראל במלחמת יום הכיפורים ב-1973, אך פעלו גם להשגת הסכם השלום שנחתם בין המדינות ב-1979. האחים המוסלמים, שהפכו לכוח הפוליטי החזק והמאורגן ביותר במצרים, רוצים בבחירתו של נשיא בעל רקע איסלאמי.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מצרים החדשה. זה מה שצפוי?
צילום: רויטרס
כיכר תחריר בקהיר
צילום: רויטרס
מומלצים