"האם ייצוג הולם לנשים משמעו 10%?"
בזו אחר זו פסעו לאולם המליאה בכנסת נשים חזקות וכריזמטיות. מלאות רצון ליצור שינוי חברתי ערכי. כולן נשים חזקות שלוקחות אחריות בזירות ההשפעה בחברה הישראלית. צפו בהן בדיוני "השולחן העגול" של תנועת הערבות
לרגל חודש האישה הבינלאומי ארגנו תנועת הערבות בשיתוף פעולה עם עמותת כ"ן (כוח נשים) שולחן עגול.השולחן העגול נערך במשכן הכנסת בחסות סגנית השר במשרד ראש הממשלה לקידום צעירים, סטודנטים ונשים, חה"כ גילה גמליאל.
את האירוע הנחתה רחלי לייטמן, חניכה בקורס "רוצה להיות ח"כית" ופעילה בתנועת הערבות והשתתפו יו"ר ועדת המדע והטכנולוגיה, חה"כ רונית תירוש יו"ר השדולה לבריאות האישה, חה"כ ד"ר רחל אדטו, יו"ר ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים, חה"כ אורית זוארץ, חה"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ', מנהלת הרשות לקידום מעמד האישה, במשרד ראש הממשלה, הגב' ורד סוויד, אשת העסקים גב' גליה אלבין, עו"ד פנינה תמנו-שטה, הכתבת לענייני משפט של ערוץ 1, גב' יפעת זמיר מנכל"ית עמותת כ"ן גב' עולה נג'מי, מעמותת "נשים נגד אלימות", עו"ד בתיה כהנא-דרור, מנכ"לית מבוי סתום, אילנית טרבלסי עובדת סוציאלית ופעילה בתנועת הערבות.
"האם ייצוג הולם לנשים משמעו 10%", פתחה רונית תירוש בשאלה, "בעוד שאחוזן באוכלוסייה הוא 52%"?.
"הדרת נשים, הדרת אתיופים, יש אוכלוסיות רבות שמוחלשות וסובלות, וחייבים לשנות את זה. אנחנו לא מוכנות להיות במקום הזה יותר", קבלה עו"ד תמנו-שטה, בת העדה האתיופית.
יפעת זמיר, מנכ"לית עמותת כ"ן טענה בכאב ש-17 גברים שיושבים במועצת העיר, לא יחשבו על מעונות יום לילדים, כי זה לא באמת מעניין אותם. ברגע שנשים יושבות במוקדי קבלת ההחלטות, הן מביאות תרבות ארגונית אחרת", סיכמה זמיר. טל מנדלבאום, סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה המשיכה את דבריה ואמרה "המחקרים שאני רואה מדברים על מציאות חדשה גלובאלית ומקושרת, ואילו גברים ממשיכים לנהל בסגנון הגנרלים הישן. דווקא נשים הן אלה שמסוגלות להביא סגנון ניהול אחר והוא זה שמצליח היום".
ורד סוויד טענה שאנו חשופים לשטיפת מוח תקשורתית שבה עושים "החפצה" של האישה. "האם במדינת ישראל הייתה יכולה להיות סדרת טלוויזיה "מעושרים" שבה גברים יהיו צעצוע של נשים קשישות?", היא שאלה בכאב.
יעל חדד, תלמידה בת 14 מבית ספר בליך ברמת גן ריגשה את הקהל באמרה שכילדה צעירה, היא גדלה בעולם שמשדר לה מסרים, שהדבר היחיד והחשוב ביותר באישה הוא הצורה החיצונית שלה. "אין שום התייחסות למי אני? לפנימיות שלי, או לעוצמות שטמונות בי".
נורמה ליבנה, אשת תקשורת ופעילה בתנועת הערבות חיזקה את דברי קודמותיה בדבר התפקיד החשוב של התקשורת בשינוי השיח הציבורי כלפי נשים בחברה הישראלית. "עלינו, הנשים שעוסקות בתקשורת מוטלת האחריות לשאת את הדגל בשינוי השיח התקשורתי ובעקבותיו השיח הציבורי. רק אם נפעל יחד", השלימה אותה אשת העסקים גליה אלבין, "נוכל לבנות כאן חברה שאיננה מדירה נשים או כל אוכלוסייה אחרת שהיא חלשה יותר".
את השיח חתמה, אילנית טרבלסי מתנועת הערבות, באמירה שלצד השינוי בשיח התקשורתי הנחוץ "עלינו להבין ששינוי שורשי ומעמיק יושג כאן רק באמצעות חינוך והסברה לערכים חדשים. ערכים של ערבות הדדית, סובלנות ושוויון".