שתף קטע נבחר
 
צילום: index open

עושים שינוי: לגור בדירה הישנה של סבא

איך הופכים את הדירה האפלולית והישנה של סבא למקום עם עיצוב חדשני ועם הרבה אוויר ואור? האדריכלית קרן אשד הפכה את הדירה משנות ה-50 למקום צעיר ועכשווי שנעים לגור בו

 

דירות ישנות, בייחוד כאלה שעוברות במשפחה, מעלות לא רק נוסטלגיה אלא בדרך כלל גם אתגר. הדילמה על איך לעצב מחדש את המקום שבו גר מישהו שמכירים עלתה גם במקרה הזה, בו האדריכלית קרן אשד תכננה מחדש את דירתו הישנה של סבה. אשד הפכה את הדירה, שנבנתה בשנות ה-50, למקום צעיר שנעים לגור בו.

 

עוד בביקור בית :

 

"בדירה בת 75 מ"ר היו שני חדרים ועוד שני רבעי חדר שהיו מרפסות סגורות ולא מנוצלות", מספרת אשד. "לפני השיפוץ, כאופייני לשנות ה-50, הייתה הדירה מסוגרת ואפלולית מאוד והתריסים היו לרוב מוגפים. דלת הסלון הייתה קטנה ולאמבטיה היה חלון קטן שפנה למרפסת שירות, שגם היא הייתה סגורה בתריס".

 

לדבריה, "אני פתחתי את הכל לזרימה נעימה של אור ואוויר, כשלתחושת המרחב שרציתי להעניק לדירה מוסיפים התקרה הגבוהה ויופיין של צמרות העצים הירוקות, הנשקפות מהחצר האחורית. הדלת הקטנה של הסלון הפכה לוויטרינה גדולה, המכניסה את האור והשמש מהדרום - ואיתם את הנוף".

 

רב תכליתיות בחיבור. המטבח והסלון (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
רב תכליתיות בחיבור. המטבח והסלון(צילום: שי אפשטיין)

 

כל השטחים מנוצלים

כיום יש בדירה שלושה חדרים מרווחים, יפים וגדולים, וכל השטחים בה מנוצלים. המטבח עבר לסלון, שהיה, כמנהג הימים ההם, צר וארוך עם חלון קטן. המקום שבו היה המטבח נפתח והפך לחדר עבודה יחד עם המרפסת הסגורה שמאחוריו, והמרחב הציבורי הכללי גדול וזורם. לאי שבמטבח יש חשיבות גדולה: הוא משמש גם כפינת עבודה, גם כמקום ישיבה לארוחות של אשד ובן זוגה שגרים במקום וגם לאירוח.

 

האי משמש גם לעבודה. המטבח (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
האי משמש גם לעבודה. המטבח(צילום: שי אפשטיין)

 

"התכנון נעשה כך שיוכל לשמש אותנו עכשיו ובעתיד", מסבירה אשד, "למשל, חדר העבודה תוכנן כך שיוכל לשמש גם כחדר ילדים, ועוצב עם מקום למיטה ולארון ויש בו נקודה לטלוויזיה. בכלל, כל נושא התכנון היה אתגרי עבורי, כי הפעם הייתי גם הלקוחה וגם המעצבת. זה לא פשוט, אבל נוצרה עבורי חוויה מעניינת של פתירת שאלות, הן פונקציונליות והן אסתטיות. המצב גרם לי לתת את הדעת במלוא הרצינות על שימושים שונים ומשתנים בתוך הדירה, ולא רק על העיצוב. בנוסף על כך, אנחנו זוג צעיר ולכן ניסינו לחסוך ולהקפיד על סדר עדיפויות נכון".

 

מה יהיה כאן בהמשך? חדר העבודה (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
מה יהיה כאן בהמשך? חדר העבודה(צילום: שי אפשטיין)

 

קו העיצוב של הדירה נקי ומינימליסטי, אבל יש בו נגיעות נוסטלגיות, כמו ארון העץ הישן והכהה של הסב שחודש ונצבע בלבן. גם מנורת הלילה בחדר השינה, שניצבה בסלון של סבא, חודשה ושומרה, ולכך הוסיפה אשד נגיעת רטרו קלילה באמצעות כורסאות משנות ה-70 שמצאה בכרכור, בסדנת "לליפוף". הבדים נבחרו יחד עם הבעלים של המקום. עבור אשד זה היהה הדובדבן שבקצפת, הן של עבודת העיצוב והן של הדירה.

 

הפריטים של סבא עוד כאן, רק אחרת (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
הפריטים של סבא עוד כאן, רק אחרת(צילום: שי אפשטיין)

 

כחלק מהחיפוש אחר פתרונות אחסון מעוצבים, יצרה אשד ספסל ישיבה תחת הוויטרינה של הסלון, שתחתיו ארגזים לאפסון. הגוונים ששולטים בדירה בהירים, עם נגיעות של אפור-ירוק וכחול. הרבה צבע לבן נמצא גם בקירות, במטבח ובכורסאות הבר, המעוצבות בלבן ונירוסטה ותואמות את שולחן הקפה בלבן ונירוסטה.

 

גוונים מותאמים היטב. מבט לחלל הציבורי (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
גוונים מותאמים היטב. מבט לחלל הציבורי(צילום: שי אפשטיין)

 

הקיר של דלת הכניסה, שאליו צמוד הפסנתר, צבוע באפור בהיר בטקסטורה גסה, וממשיך את הפינה במאסה שמכתיבה את האווירה. גם השיש של המטבח והריצוף בחללים הרטובים אפורים, ואפילו בפרקט הלמינציה בצבע עץ טבעי בהיר, יש רמזים אפורים - כשאותה בהירות של הרצפה מעניקה לבית אווירה קלילה וצעירה.

 

"אני מאמינה בפונקציונליות שחשובה לי מאוד, כי יפה זה פשוט לא מספיק. צריך לחיות בבתים. מבחינתי, בית הוא ממש לא מוזיאון וחשוב שיהיה אפשר לחיות בו ושעדיין יישאר יפה. זה תלוי בהרבה פתרונות פרקטיים, כמו מקומות אחסון. עם זאת, אני אוהבת חללים פתוחים וזורמים והרבה אור", מסכמת אשד.

 

הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הבית מבית המגזין "בניין ודיור"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדירה ישנה למקום עכשווי
צילום: שי אפשטיין
מומלצים