"בישראל, הפאניקה בגלל איראן לא על השולחן"
עוד לפני סבב הלחימה בדרום, על רקע ביקור נתניהו בוושינגטון, ניסו העיתונים האמריקניים להבין איך מרגישים בישראל לגבי תקיפה אפשרית באיראן. "ישראלים רגילים להתייחס לתרחישי יום הדין ברוגע", כתבו, ולא שכחו גם את פורים
מעל תמונה גדולה של ילדים מחופשים בפורים, הצהירה הכותרת של מאמר ה"ניו יורק טיימס " כי "בישראל, חושבים על האיום, אבל מסירים את הפאניקה מהשולחן". ברמז ברור להבטחה האמריקנית "כל האופציות על השולחן בנוגע לאיראן", ניסה העיתון היוקרתי להסביר לקוראיו בסוף השבוע את הלוך הרוחות ברחוב הישראלי לגבי תקיפה אפשרית של מתקני הגרעין, על רקע ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון.
העולם מול איראן - כותרות אחרונות:
החקירה בהודו: סוכנים איראנים היו אחראים לפיגוע
אזרבייג'ן: לא נאפשר שיתקפו את איראן משטחנו
מאיר דגן: תקיפה באיראן? ניתן לחכות עוד 3 שנים
"בהתחשב בחומרת הדיונים עם ממשל אובמה והאזהרות הדחופות מוושינגטון לגבי ההשלכות הרות האסון של תקיפה ישראלית, זר עלול לחשוב שהאזרחים הישראלים הפשוטים לא הפנימו את הסכנות, או שהם מתייחסים אליהן בקלות", כתבה איזבל קרשנר בתארה את מסיבות פורים ואת שמחת החג. "מתבוננים מנוסים יותר, עם זאת, לא ראו דבר יוצא דופן בהפגנת הנונשלנטיות הכללית. הם מבינים שישראלים רגילים להתייחס לתרחישי יום הדין שכאלה ברוגע", מסבירה הכותבת.
הן ה"ניו יורק טיימס" והן ה"וושינגטון פוסט" ניסו להסביר לקוראיהם את פשר האווירה הרגועה היחסית ולרדת לעומקה. הם ראיינו פרופסורים באוניברסיטאות לצד אזרחים מן השורה שעסקו בקניית תחפושות לילדיהם. הקשר הסימבולי בין פורים לבין המצב הנוכחי לא חמק מעיניהם.
"רף הפניקה שלנו גבוה מאוד", הסביר לעיתון גדי וולפספלד, מרצה לתקשורת ומדע המדינה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. ישראלי אחר, רפאל עמר בן 29 סיכם את הנושא בהרואיות עבור הקוראים האמריקנים: "לפחד לא ישנה שום דבר. אפילו בזמן מלחמות אנחנו די רגועים".
העיתון הניו יורקי סיפר לקוראיו בהרחבה על "פריחת ההומור הגרעיני" בתוכניות טלוויזיה. "לא שהישראלים אינם מודעים לחומרת המצב", מסביר העיתון ומצטט סקרים שמהם עולה שרוב הישראלים מתנגדים לתקיפה ללא גיבוי מארה"ב.
תחת הכותרת "ישראלים, כמו ארה"ב, הססנים לגבי מתקפה באיראן", מדגיש גם ה"וושינגטון פוסט" את החשש בארץ מהשלכות של תקיפה באיראן. "כשנתניהו שב מביקורו בוושינגטון, רוב הדיון כאן בישראל נסב סביב צבעים של רמזורים. האם המנהיג הישראלי קיבל אור אדום או אור ירוק לתקיפת מתקני הגרעין של איראן? ההערכה הכללית כאן הייתה שהצבע של אובמה נמצא איפשהו בין צהוב לאדום. עבור רבים כאן, הייתה זו בוודאי הקלה".