שתף קטע נבחר

 

ילדי החינוך המיוחד בי-ם מושבתים בגלל המרתון

תלמידי הבירה, כולל בחינוך המיוחד, הוזמנו למרוץ - והלימודים בוטלו. הורים וארגוני נכים זועמים: "המרתון הצליח לעשות את מה שלא עשו המלחמות והשביתות". העירייה: השעות יוחזרו

"איך ילדים שמשותקים בארבע גפיים יוכלו להשתתף בריצת מרתון?" – כך אמרו הורים לתלמידים בחינוך המיוחד, לאחר שנודע להם כי ילדיהם הוזמנו להשתתף במרתון ירושלים השנתי שיתקיים ביום שישי הקרוב. לצורך קיום האירוע הודיעה העירייה על ביטול לימודים בכל מערכת החינוך בבירה, כולל בחינוך המיוחד, והותירה את ההחלטה אם לקיים לימודים או לא בידי מנהלי בתי הספר.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

השקט שוב הופר: רקטה פגעה בחניון בנתיבות

אזהרת מסע לטורקיה: ישראלים ויהודים על הכוונת

טעם רע: עובדי מזנוני הכנסת פוטרו מעבודתם

 

ההחלטה על שיתוף ילדי החינוך המיוחד במרתון עוררה תדהמה בקרב הורים. פ' ו-י', הורים לילד בן ארבע, אמרו: "אנחנו מאוכזבים מאוד. הטענה שהלימודים בוטלו כדי שהילדים ישתתפו במרוץ מגוחכת, ואנחנו לא רואים בכלל שום השוואה בין המרתון לתועלת הבריאותית שהילד מקבל ביום לימודים. על העירייה לחזור בה מיידית. אסור לפגוע בילדים".

 

טענות דומות השמיע אב לחמישה ילדים, שאחד מהם, בן ארבע, משתייך לחינוך המיוחד: "למה המרתון צריך לבוא על חשבון הילדים? זו הנחתה שמגיעה שלושה ימים לפני קיום האירוע ואין לך עם מי לדבר. מרתון שנולד בחטא על חשבון הילדים סופו שיימוג וייעלם, זו ממש שערורייה. אני מבין את ראש העיר ברקת שרוצה לקדם את המרתון, אבל זה מוגזם שזה בא על חשבון הילדים בחינוך המיוחד".

 

"אסור לפגוע בילדים". מרתון ירושלים בשנה שעברה (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
"אסור לפגוע בילדים". מרתון ירושלים בשנה שעברה(צילום: נועם מושקוביץ)

 

גם אנשי מקצוע הרימו גבה נוכח ההחלטה לשלב במרתון את ילדי החינוך המיוחד. אורן גנור, דובר ארגון "בזכות" המטפל בזכויות אדם של אנשים עם מוגבלות, אמר כי "חבל מאוד שהמרתון הצליח לעשות את כל מה שהמלחמות והשביתות לא הצליחו לבטל. זה מאוד מצער, מפתיע ומקומם".

 

העירייה: תיאמנו עם משרד החינוך

בנוגע לטענת העירייה, לפיה הלימודים בחינוך המיוחד בוטלו כדי לשתף את הילדים במרתון, אמר גנור כי "לומר משהו כמו 'מרתון חברתי' נשמע לי כמו משהו שנאמר רק כדי לצאת ידי חובה ולא משהו ממשי".

 

דפנה אזרזר, מנכ"לית ארגון אהב"ה (ארגון הנכים בישראל המיוחד), גם היא אם לילד בחינוך המיוחד, אמרה ל-ynet: "מי הם רוצים שירוץ במרתון? המשותקים? אלה שנעזרים בהליכון? זה תירוץ ציני ופוגעני ואם ראש העיר היה מכיר את ילדי החינוך המיוחד וצורכיהם, הוא לא היה מזמין אותם ולא הורס להם יום לימודים חשוב. כל יום שילד בחינוך המיוחד מפסיד, נגרמת לו פגיעה לאורך זמן".

 

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: "עיריית ירושלים רואה במרתון פעילות ספורטיבית חינוכית, כנהוג במקומות רבים בעולם, ומעודדת ילדים ומבוגרים להשתתף באירוע. בתוך כך מוסדות חינוך רבים בעיר לוקחים השנה חלק פעיל בפעילות הן בריצה והן בפעילות התנדבותית. התלמידים בכל מקרה לא יפסידו שעות לימודים. בסיכום עם משרד החינוך נקבע כי מנהלי בתי הספר יבחרו בין שתי חלופות של קיום יום לימודים כסדרו או ביטול יום הלימודים, ובתמורה יוחזרו שעות ההוראה במועד חלופי, שיסוכם מראש עם מנהל בית הספר".

 

עוד נמסר מהעירייה כי "במרוץ המרתון מתקיים מקצה חברתי מיוחד שבו ייקחו חלק ילדי החינוך המיוחד, בהם ילדי 'שלווה', עמותת 'אתגרים', 'האגודה למלחמה בסרטן' ועוד. עיריית ירושלים רואה חשיבות רבה בשילוב כלל האוכלוסיות בעיר במרתון ובדגש על שילובם של ילדי החינוך המיוחד ובעלי הצרכים המיוחדים באירוע משמעותי, גדול וססגוני זה".

 

המידע הראשוני הגיע באימייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההורים זועמים. מרתון ירושלים (ארכיון)
צילום: רויטרס
צילום: יעל נאמן
"תירוץ ציני ופוגעני של ראש העיר". ברקת
צילום: יעל נאמן
מומלצים