שתף קטע נבחר

אסור לצאת לחו"ל? 'חכה לי ביום הטיסה במסעדה'

החוקר הפרטי השיג את הלקוחות מסורבי היציאה, קצין המשטרה סייע, בקר הגבולות חתם ואיש השב"כ לשעבר "עלי" ליווה עד המטוס. וכמה זה עלה? כך פעלה רשת ההברחות שהפכה את המחסומים שבגבולות המדינה למגוחכים. על חשיפתה פורסם לראשונה ב-ynet

עשרות אלפי שקלים, וגם מי שהרשויות דורשות להחיזקו בארץ יכול לקפוץ לחו"ל. לפחות עבור אזרחים שהוצא נגדם צו עיכוב יציאה מהארץ, מדובר היה בסכום ראוי, אך השיטה - שוחד והונאה, על פי החשד - הובילה היום (ד') למעצר של חברים ברשת ההברחות שהצליחה לרתום לצרכיה גורמים בביקורת הגבולות בנתב"ג. הפרשה פורסמה הבוקר לראשונה ב-ynet.

 

עוד בערוץ החדשות:

 

על פי הערכות, החוקר הפרטי היה אמון על השגת פרטיהם של "הלקוחות הפוטנציאליים" שמוגבלים ביציאה מהארץ, בין היתר בשל צווי הוצאה לפועל, חובות כספיים, הוראות בית משפט או חקירות משטרה. רכז השטח לשעבר בשב"כ, שכינה עצמו בשם "עלי", היה אחראי להוצאה לפועל של ההברחה עצמה. קצין משטרה באחת מהיחידות המרכזיות היה מעורב גם הוא בפעילות. במשטרה העריכו כי הרשת אחראית לכמה עשרות עד מאות הברחות.

 

15 אלף דולר, ואתה בחוץ (אילוסטרציה) (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
15 אלף דולר, ואתה בחוץ (אילוסטרציה)(צילום: ירון ברנר)

  

לפני מספר חודשים, נתפס בביקורת הגבולות עבריין שחזר מחו"ל ללא חותמת יציאה בדרכון. בחקירה הוא התוודה על השתלשלות האירועים ופעילות הרשת, שאפשרה לו לברוח מהארץ. לדבריו, עורך דין שהכיר קישר אותו לבעל משרד חקירות, שהיה בעברו קצין משטרה. זה נפגש עמו והבהיר לו כי תמורת כ-15 אלף דולר, הוא יכול להבריח אותו מהארץ, על אף שבית המשפט פסק שעליו להפקיד את דרכונו.

 

איש השב"כ נפגש עם העבריין, הסביר לו כיצד תתנהל ההברחה והורה לו: "חכה לי ביום הטיסה במסעדה". בנמל התעופה, לווה העבריין על ידי החשוד לאורך המסלול. הוא נלקח לשירותים, שם קיבל ממבקר גבולות כרטיס מעבר חתום. השניים עשו דרכם למעבר הגבול ועלו לטיסה, ורק אז הועבר הכסף.

 

ליווי צמוד

איש השב"כ, גילו החוקרים, עלה במספר מקרים למטוס יחד עם הלקוחות, כדי לוודא שלא ייתקלו בבעיות. בדרכונו אותרו חותמות רבות שמעידות על יציאה מהארץ ועשויות להצביע על היקף הפעילות. "לעתים מצאנו כמה חותמות של כניסה ויציאה מישראל באותו היום", אמר גורם במחוז מרכז.

 

עם קבלת המידע, הורה מפקד מחוז מרכז, ניצב בנצי סאו, על קיום חקירה מקיפה של התופעה. סגן-ניצב איציק אלמוג, ראש ענף חקירות במחוז מרכז, הטיל על מפלג ההונאה לבצע חקירה סמויה, וכך, במשך חודשים, התחקו הבלשים אחר הדמויות המרכזיות בפרשה.

 

על פי פרטי החקירה, התעריף ליציאה מהארץ נע בין אלפי דולרים לעשרות אלפים, משתנה שתלוי ברמת הסיכון ובסיבה שבגינה רצה הלקוח לצאת מהארץ. על פי החשד, בין הטסים היו עבריינים מורשעים, חייבי הוצאה לפועל, בעלי

חובות ועוד.

 

כעת, מחפשת המשטרה אחר חשודים נוספים שהיו מעורבים בפרשה. "אין ספק שרשת כזאת גדולה הסתייעה באנשים נוספים. ייתכן שכאלה שעבדו כבקרים בנתב"ג", אמרו במחוז מרכז. "יכול להיות שהייתה זאת רשת בינלאומית, ושהם זכו לסיוע מחו"ל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפקד המחוז, ניצב סאו
באדיבות משטרת ישראל
"חכה לי ביום הטיסה". איש השב"כ לשעבר
צילום: עופר עמרם
קצין המשטרה בבית המשפט
צילום: עופר עמרם
מומלצים