נדחה ערעורו של דודי אפל: ירצה 3.5 שנות מאסר
איש העסקים, שהורשע בעבירות שוחד וכונה על ידי הפרקליטות "תמנון רב זרועות", הולך לכלא. המחוזי דחה את ערעורו ואת ערעור הפרקליטות, הן לעניין ההרשעה והן לעניין העונש. ביהמ"ש: "עבירת השוחד היא כסרטן בגוף הציבורי"
דודי אפל הולך לכלא. בית המשפט המחוזי בתל-אביב דחה הבוקר (יום ה') את ערעורו של איש העסקים דודי אפל וקבע כי הוא ירצה עונש מאסר של שלוש שנים וחצי. אפל הורשע בעבירות של שוחד, אולם כניסתו לכלא נדחתה עד להכרעה על הערעור שהגיש בנוגע להרשעתו. אפל יחל לרצות את עונשו ב-30 באפריל.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
הירי לא נפסק: רקטה התפוצצה באזור נתיבות
100 מטוסים מול 8 מטרות: איך נתקוף באיראן?
מסע הבזבוזים של בשאר ואסמה אסד בזמן הטבח
גם הפרקליטות הגישה ערעור על העונש שהושת על אפל ודרשה להחמיר את עונשו. השופטים דבורה ברלינר,מרים סוקולוב וג'ורג' קרא דחו גם את ערעור אפל וגם את ערעור הפרקליטות - הן לעניין ההרשעה והן לעניין העונש - למעט תיקון קל מנימוקים משפטיים בנושא הקנס. אפל אמר לאחר הדיון כי "מעולם לא נתתי שוחד לאף אחד. אין כאן אף אחד שיכול להוכיח שקיבל ממני אגורה, גם לא בית משפט. אם היו אומרים 'רצחת את ארלוזורוב', גם היו מרשיעים אותי".
פרקליטו של אפל, עו"ד משה ישראל אמר כי "הדברים יתהפכו בהמשך בבית המשפט העליון, למרות שהערעור נדחה. אנחנו מקווים שזה מה שיהיה".
השופטת דבורה ברלינר ציינה בפסק הדין כי "עבירת השוחד היא כסרטן בגוף הציבורי, היא הורסת כל חלקה טובה". השופטת הוסיפה כי "אפל פעל בדרך חסרת מעצורים והיה הדמות הדומיננטית בפרשות. היקף ביצוע העבירות צובע בצבעי חומרה את מעשיו של אפל ולכן אין מקום להקל בעניינו".
בהכרעתה, כתבה השופטת כי "המדינה כינתה את אפל 'מכונת שוחד', ועל פני הדברים יש לכינוי זה על מה לסמוך. כדי להשיג את מטרותיו הוא לא נרתע מלשחד דמויות מפתח בהקשר לעסקיו, ופעל בדרך חסרת מעצורים".
המשנה לפרקליטת מחוז מרכז, עו"ד ענת סבידור-גולדנצוויג אמרה כי "בית המשפט תרם היום תרומה גדולה למלחמה בשחיתות. מדובר בפרשיות שוחד מהחמורות שנחשפו במדינה. הייתה כוונה לקנות שליטה במוקדי קבלת ההחלטות תוך השחתת נבחרי ציבור ופקידיו. הפרשה פגעה גם באמון הציבור. זהו תיק ענק ומורכב שבנתה המשטרה ויחד הגענו להישג".
אפל, שכונה על ידי הפרקליטות "תמנון רב זרועות", הורשע באפריל 2010 בשלוש עבירות של מתן שוחד, הקשורות לקידום ענייניו העסקיים בחברות הבנייה שהיו בשליטתו. על פי גזר הדין, אפל מימן ב-1.3 מיליון שקל את מערכת הבחירות של ראש עיריית לוד לשעבר, בני רגב, כדי לממן אינטרסים כלכליים שלו כאשר בנה את שכונת גני אביב בעיר. בנוסף, נטען כי מימן בשנות ה-90' את מערכת הבחירות של זמיר בן-ארי בגבעת שמואל, כדי לקדם פרויקט בנייה גדול בעיר.
בית המשפט המחוזי גם החליט להותיר על כנו את עונשו של רגב, שנשלח למאסר של שנה וחצי. רגב אמר בתגובה כי "אומרים שאני מושחת ועבריין וזה כואב לי, אני עובר תקופה קשה מאוד". פרקליטתו, עו"ד פנינת ינאי, אמרה כי "הדברים שאומר בית המשפט בערעור אודות החשיבות והחומרה בהשחתת הרשויות המקומיות נכונים ומאוזנים, רק בינם וביו הראיות בתיק אין דבר. רגב לא נטל שקל לכיסו. מדובר בהכרעת דין בעייתית. אנו מתכוונים להגיש בקשת רשות ערעור לעליון".
"אין ראיות ישירות לשוחד"
באישום השלישי הורשע אפל בהענקת הטבות לעודד טל, בכיר במנהל מקרקעי ישראל, ובתמורה דרש סיוע לקידום ענייניו במנהל. "אפל לא נרתע מלשחד ראש עיר. הוא הורשע בהיקף רב ומכביד של שחיתות", נכתב בגזר הדין של השופטים.
בין הגשת כתב האישום נגד אפל לבין הרשעתו חלפו כשבע שנים, במהלכן נשמעו עדויותיהם של 185 אנשים במהלך 100 ישיבות. הקנס שהושת על אפל הופחת והוא ישלם 678 אלף שקלים במקום מיליון שקלים.
אפל טען בין היתר כי אין ראיות ישירות לשוחד, ושהוא היה נתון להאזנות סתר חסרות תקדים במשך שנתיים וחצי, בהן, לטענתו, לא נמצאה אמירה הקושרת אותו לשוחד או למתן טובות הנאה. עוד טען אפל בערעור כי חומר רב מחקירתו הושמד ללא כל הסבר, ובית המשפט ניתח באופן סלקטיבי את הראיות בתיק.
בתגובה, הגישה הפרקליטות ערעור נגדי ודרשה להחמיר את עונשו של אפל בטענה כי פרשה זו "מהווה מקרה דגל לענישה בעבירות שוחד". גם ערעור זה, כמו ערעורו של אפל, נדחה על ידי בית המשפט המחוזי.