שתף קטע נבחר

 

ארה"ב לצ' קוריאה: הסיוע בספק אם תשגרו לוויין

וושינגטון הבהירה כי היא רואה את כוונת פיונגיאנג לשגר לחלל טיל ועליו לוויין כהפרה של ההסכם שנחתם במקביל להשעיית תוכנית הגרעין של המדינה, והיה אמור להביא לחידוש משלוחי המזון. גם במוסקבה, טוקיו וסיאול יצאו נגד המהלך

רק יצאו לדרך חדשה וכבר נתקלו במכשול? ארצות הברית, שלפני מספר שבועות רשמה הישג כשגרמה לצפון קוריאה להשעות את תוכנית הגרעין שלה, הגיבה היום (ו') בחריפות לתוכניתה של פיונגיאנג לשגר לוויין לחלל לציון מאה שנה להולדתו של מייסד המדינה, קים איל סונג. מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כי אם המיזם ייצא לפועל, הוא יעמיד בספק את העברת משלוחי המזון שהבטיחה ארה"ב לצפון קוריאה.

 

עוד בערוץ החדשות:

טורקיה קוראת לאזרחיה: צאו מיד מסוריה

מפגין פלסטיני ננשך על-ידי כלב של צה"ל - ונעצר

 

דוברת מחלקת המדינה, ויקטוריה נולנד, ציינה כי קשה להאמין שחידוש סיוע המזון ייצא לפועל אם צפון קוריאה תממש את תוכניתה. "אין לנו אמון במילתה והיא נוהגת להפר את התחייבויותיה הבינלאומיות", הסבירה. לדבריה, המהלך "מעלה את השאלה אם כשצפון קוריאה חתמה על ההסכם איתנו, היא עשתה זאת בתום לב".

 

היא הבהירה כי כל שיגור לוויין ייתפס כהפרת ההסכם שנחתם בפברואר, במסגרתו התחייבה פיונגיאנג לא לבצע ניסויים גרעיניים או ניסויים בירי טילים ארוכי טווח ולהפסיק את העשרת האורניום במתקן הגרעיני שלה ביונגביון. "היה נדמה שהם מבינים זאת", ציינה נולנד. "שיגור לווין ייצור מתחים וזה יקשה על יישום כל הסכם בתחום המזון. זה ייפגע קשות בסביבה".

 

צפון קוריאה הודיעה הבוקר כי בכוונתה לשגר בחודש הבא טיל ארוך-טווח עם לוויין, אך הדגישה כי שיגור הלוויין נועד "למטרות שלום" בלבד ושהוא לא ישפיע כלל על המדינות הגובלות עמה. עוד אמרו בצפון-קוריאה כי מדובר בפעולה שאינה נכללת בהסכם פירוק הנשק. יש לציין כי בעבר שימשו שיגורי לוויינים מצפון קוריאה מסווה לניסויים בטילים ארוכי טווח.

 

נוכח כך, ההכרזה עוררה תגובות מודאגות מצד יפן, רוסיה וכן דרום קוריאה. בסיאול טענו כי שיגור הלוויין מהווה פרובוקציה שתאיים על הביטחון באזור, ובמוסקבה הביעו חשש שהמהלך יכשיל את המשא ומתן עם המערב בנושא תוכנית הגרעין שלה. "על צפון קוריאה לפעול בריסון, לא להציב עצמה כאופוזיציה לקהילה הבינלאומית, ולהימנע מפעולות שיגבירו את המתח באזור", נאמר בהודעת משרד החוץ הרוסי.

 

גם מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, הודיע כי הוא "מודאג מאוד" מהכוונות של צפון קוריאה וקרא לה לשקול מחדש את תוכניתה. לדבריו, על המדינה לעמוד בהחלטת מועצת הביטחון ולהימנע משיגור טילים בליסטיים ארוכי טווח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המנהיג קים ג'ונג און. יסתדר בלי סיוע?
צילום: AFP, KCNA
מומלצים