שתף קטע נבחר

 

ארנולד שוורצנגר מציג חזון לעתיד ירוק

שחקן הקולנוע ומושל קליפורניה לשעבר וכן מנהיגים מהאיחוד האירופי, חשפו מיזם עסקי חדש בשם Sustania, במרכזו עולם וירטואלי מבוסס על טכנולוגיית סקנד לייף, שיחנך לעולם טוב יותר עבור הסביבה

ארנולד שוורצנגר וקבוצה של מנהיגים מדיניים ועסקיים מנסים להוביל לשינוי השיח בנושא האקלים, על ידי הכנסת עוד עסקים ואנשים לדיון. המאמצים של הקבוצה הולידו את Sustania (בר-קיימאניה, בתרגום חופשי), קונספט שמתאר עתיד שיכול להיווצר בקרוב בתוך עולם וירטואלי. על הקמת הפלטפורמה הווירטואלית הודיע שוורצנגר, מושל קליפורניה לשעבר, בשבוע שעבר בז'נבה.

 

תוכנות נוספות שהופכות את העולם לטוב יותר:

 

יוזמת Sustania כוללת מרכיבים שונים, כמו עולם וירטואלי הכולל פתרונות ברי קיימא, כנס שנתי, פרס משמעותי, ערוץ טלוויזיה אינטרנטי ורשימה מתפתחת באופן קבוע של הדרכים הטובות ביותר להשגת קיום בר-קיימא, כלומר כזה שמספק את צרכי האדם אך גם שומר על הסביבה.

 

"עד עכשיו עבדנו 'מלמעלה למטה' על מנת ליצור בעולם שלנו תנאים טובים יותר בנושא האקלים", אמר אנדרס אלדרופ, מנכ"ל חברת האנרגיה DONG, שותפה מרכזית בפרויקט. "Sustania  היא ניסיון לתקוף את הנושא מהכיוון ההפוך... אנחנו צריכים לגרום לעסקים ולקהילות להיות מעורבים בנושאי אקלים ולהניע עניינים, אפילו אם אין בנמצא אמנה גלובלית".

 

את העולם הווירטואלי בר הקיימא מוביל שוורצנגר, יחד עם הנציבה האירופית לאיכות הסביבה, קוני הדגראד; יו"ר הפאנל הבין-ממשלתי של האיחוד האירופי לשינוי האקלים, רג'נדרה פאצ'וארי וגרו הרלם ברונדטלנד, השליח המיוחד בנושא שינויי האקלים באו"ם.

 

ההיבט הווירטואלי של Sustania הוא מודל של עולם שיראה מה עשוי להתרחש אם הטכנולוגיות והמושגים הקיימים להפחתת פליטת גזי החממה ייושמו בכל הערים, הבתים, תחנות הכוח ומערכות התחבורה. הפרויקט מתבסס על הטכנולוגיה של העולם הווירטואלי סקנד לייף.

 

הרעיון מאחורי העולם, לדברי אלדרופ, הוא "להראות לאנשים רגילים, הצרכנים וחברות, כיצד חברה ברת קיימא יכולה להיראות". מודל וירטואלי של העולם הירוק נועד לעודד שינוי בעולם האמיתי, וכך למקד את המאמצים בפתרונות ברי קיימא קיימים.

 

DONG אנרגיה מגיעה מתוך ניסיון להפחית את ההשפעה הסביבתי שלה בעולם המציאותי: החברה קבעה יעד לקיצוץ בשימוש בפחם למחצית מהאנרגיה שהיא מפיקה עד 2020. עד 2040 ברצונה להגיע ל-15% פחם ו-85% אנרגיה מתחדשת. החברה כבר הפחיתה את צריכת הפחם בשליש ופליטות גזי החממה ב-21%, תוך השקעה משמעותית באנרגיית רוח. "אנחנו רוצים להרחיב את השינוי לחברות, ערים ואנשים נוספים, שייקחו חלק בשינוי", אמר אלדרופ.

 

המפתחים כבר עובדים על Sustania, והעולם הווירטואלי צפוי להיות מושק במהלך הקיץ הקרוב. ברגע שיוקם, כולנו נוכל לבקר בו, להתגורר בו ולהשתתף בפעילות שמתרחשת בו. המטרה הסופית של העולם הזה הוא אירוח מרצים, מצגות, סדנאות וסיורים. Sustania תיבנה תוך קבלת דעות משותפים ויישום הדרכים הטובות ביותר מכלל האפשרויות – ולמעשה הוא יהיה תצוגה של טכנולוגיה וחדשנות בנושא קיימות.

 

את Sustania תוביל רשימה של 100 רעיונות וטכנולוגיות בנושא קיימות. בכל שנה, פתרון אחד מתוך ה-100 - הפתרון בעל הפוטנציאל הטוב ביותר ליישום והפצה רחבה - יקבל פרס, שיחולק בכנס שנקרא הפורום הגלובלי לקיימות. החברות שלוקחות חלק ביוזמה כוללות בין היתר את מיקרוסופט, ג'נרל אלקטריק, פיליפס וסיסקו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים