הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 100 הוסיף 0.5%
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.4%, תל-אביב 75 התחזק ב-1.4% ומדד הבנקים הוסיף 0.8%. קרן פימי חתמה בליל חמישי עם משפחת ברוניצקי על הסכם לשליטה משותפת בחברת אורמת תעשיות שעלתה היום ב-6.5%. איילון: "אנחנו קרובים למיצוי של התגובה להגדלת הלימות ההון"
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.38% ל-1,113.86 נקודות; מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.52% ל-1,020.86 נקודות; מדד בלוטק50 עלה ב-1.14% ל-307.11 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-1.05% ל-282.01 נקודות.
"השוק עשה מהלך יחסית אלים בשבוע שעבר בתגובה למהלך של בנק ישראל", אמר ל"כלכליסט" יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, "הבנקים ממשיכים היום מגמה חיובית אבל אנחנו קרובים למיצוי של התגובה לידיעה על הגדלת הלימות ההון". הוא הפנה את תשומת הלב לפער בין מדדי ת"א 25 ות"א 75, אשר רשמו מתחילת השנה עלייה של 3% לעומת 10% בהתאמה. "מה שמושך את מדד 25 מטה היום זה טבע ופריגו עם ארביטראז' שלילי", הוא הסביר.
"השוק לא מתמחר את הסיכונים שכרוכים בעליית מחירי האנרגיה", אמר פגוט, "אם המחירים יעלו מעל 110 דולר לחבית זה יכול פסיכולוגית להלחיץ את השוק מתוך החשש שזה פיגע בקצב הצמיחה בארה"ב במחצית השנייה של השנה".
תעשיית קרנות הנאמנות רשמה גיוס שבועי של כ-230 מיליון שקל, קצב נמוך ביחס לשבוע שעבר, כך לפי כלכלני בית ההשקעות מיטב. מאז תחילת השנה הוסטו נכסים בלמעלה ממיליארד שקל לקרנות אג"ח ומניות חו"ל. זהו השבוע התשיעי ברציפות שהמשקיעים מעדיפים להגדיל חשיפה למניות חו"ל על חשבון מניות בארץ, כאשר קרנות המתמחות במניות חו"ל רשמו גיוס של כ-55 מיליון שקל ומנגד נרשם פדיון בסכום דומה בקרנות המתמחות במניות בישראל, מסבירים במיטב.
מנתוני בנק ישראל שפורסמו היום, עולה כי בפברואר נתנו הבנקים בישראל משכנתאות בהיקף של 2.99 מיליארד שקל, ירידה קלה של 1.3% לעומת היקף המשכנתאות שניתן בחודש ינואר - 3.03 מיליארד שקל.
כלכלני בנק לאומי צופים כי הבורסה בתל-אביב תמשיך להציג ביצועי חסר ביחס לעולם וכי המהלכים הרגולטורים והשלכותיהם על חברות רבות הנסחרות בשוק המקומי ימשיכו לעמוד במוקד תשומת הלב של המשקיעים. "בהסתכלות ארוכת טווח אנו מעריכים כי רמת המחירים הנוכחית נראית מעניינת עבור משקיעים שאינם חוששים מתנודתיות. במבט ענפי, להערכתנו מומלץ להחזיק בסקטור האנרגיה והפרמצבטיקה מעל למשקל השוק", כתבו בלאומי.
מדד חודש פברואר נותר ללא שינוי, בהתאם לציפיות האינפלציה בשוק, כך הודיעה ביום חמישי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מחירי הדירות והשכירות שמרו על יציבות יחסית. בלידר שוקי הון טוענים כי למרות המדד הנמוך, בנק ישראל לא צפוי לשנות את הריבית בסוף החודש, לאור העלייה בציפיות האינפלציה והסימנים הראשוניים לשיפור במצב הכלכלי בארץ ובעולם.
המסחר בוול סטריט ננעל ביום שישי ביציבות. ברקע למסחר: פרסום מדד המחירים לצרכן שעלה בפברואר ב-0.4% - נמוך מתחזיות האנליסטים שצפו עלייה של 0.5%. בסיכום שבועי עלו נאסד"ק, דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב-2.4%.
באירופה ננעל המסחר ביום שישי בעליות זה היום הרביעי ברציפות, על רקע הדיווח כי מדינות גוש האירו עשויות להגדיל את תקרת ההלוואות המשותפת של קרן היציבות ומנגנון היציבות הקבוע, מ-500 לכ-700 מיליארד אירו.
מניות במרכז
אמות השקעות, זרוע הנדל"ן המקומית של אלוני חץ הציגה צניחה של 62% ברווח הנקי ב-2011 ל-143.2 מיליון שקל, כך דיווחה החברה לבורסה בתל אביב. ב-2011 רשמה החברה הוצאה חד פעמית של 114.1 מיליון שקל בגין העלאת מס החברות.
אפריקה תעשיות, חברה בת של אפריקה ישראל, מסכמת את 2011 כשנה של התרחבות, שיפור באיתנות הפיננסית ועלייה בפרמטרים התפעוליים. החברה סיימה את 2011 עם הכנסות של 2.42 מיליארד שקל, בהשוואה להכנסות של 1.9 מיליארד שקל, עלייה של 27% לעומת 2010. בשורה התחתונה החברה סיימה את 2011 עלייה של 31% ברווח הנקי ל-68.4 מיליון שקל.
קרן פימי חתמה בליל חמישי עם משפחת ברוניצקי על הסכם לשליטה משותפת בחברת אורמת תעשיות. במסגרת העסקה תמכור משפחת ברוניצקי 13.7 מיליון מניות של אורמת תעשיות לקרן פימי בתמורה ל-297 מיליון שקל. במועד השלמת העסקה יחזיקו קרן פימי ומשפחת ברוניצקי כ-45% ממניות אורמת, בחלקים שווים.
מניות הבנקים מזרחי-טפחות, פועלים, לאומי ודיסקונט ממשיכות לרכז עניין, לאחר שבשבוע שעבר הפתיע המפקח על הבנקים, דודו זקן כשהודיע על התקנות החדשות להעלאת דרישות הלימות הון הליבה בבנקים. כיום מחויבים הבנקים להציג יחס הון ליבה (רכיב ההון האיכותי ביותר שכולל הון מניות, קרנות ועודפים) מינימלי של 7.5%. לפי הדרישות החדשות יידרשו הבנקים להגיע ל-9% עד 2015.
קמן אחזקות הנמצאת בשליטת רוני אלרואי, מתרחקת מהסדר חוב עם הבנקים וכתוצאה מכך גם ממתווה ההסדר עליו חתמה עם מחזיקי האג"ח. קמן הודיעה כי המו"מ שהיא מנהלת עם בנק לאומי על חוב של 60 מיליון שקל לא נשא פרי. במסגרת המו"מ ניסו קמן ולאומי להגיע להבנות בנוגע לסכומים שייפרעו באופן מיידי, מתוך אותה הלוואה. קמן מצידה שינתה את הצעתה כלפי לאומי והדגישה בפניו שהתמורה שהיא מציעה עדיפה מבחינתו בכל תרחיש אחר בו היא תפורק.
חברת הסלולר סלקום גייסה ביום חמישי כמיליארד שקל באג"ח, הודות לביקושים גבוהים במיוחד של 1.7 מיליארד שקל שהגיעו ממשקיעים מוסדיים. בין המזמינים הגדולים בהנפקה: הפניקס, מנורה, אלטשולר שחם, מגדל ביטוח, אקסלנס, יורוקום ופסגות.