מחקר: שחיקה בעבודה מביאה לאכילה מוגזמת
המחקר, שנערך בפינלנד, גילה כי נשים שדיווחו על שחיקה במקום העבודה דיווחו יותר על הרגל של אכילה "רגשית", או אכילה בעת לחץ, חרדה או דיכאון, מאשר בעת רעב
נשים שנמאס להן מהעבודה עשויות יותר להתנחם באכילת מזון בתקופות לחוצות; כך עולה ממחקר חדש שנערך בפינלנד. המחקר גילה כי הנשים שדיווחו על שחיקה במקום העבודה דיווחו יותר על הרגל של אכילה "רגשית", או אכילה בעת לחץ, חרדה או דיכאון, ולא בעת רעב. בנוסף, הן היו מועדות יותר לאכילה "בלתי נשלטת" - התחושה שאתה תמיד רעב או לא יכול להפסיק לאכול עד שכל האוכל ייגמר.
- ארה"ב: ההשמנה מכבידה את הנטל על הכלכלה
- שחיקה בעבודה. מה הסיבות ואיך מתמודדים?
- מחפשי העבודה והתסכול של "אחרי החגים"
"הנשים שחוו שחיקה בעבודה עשויות להיות פגיעות יותר לאכילה רגשית ואכילה בלתי נשלטת, ויש להן יכולת מוגבלת יותר לביצוע שינויים בהרגלי האכילה שלהן", כתבה נינה נבנפרה מהמכון הפיני לרפואה תעסוקתית, שביצעה את המחקר. "אנחנו ממליצים לטפל קודם כל בשחיקה".
בסך הכל, 22% מהנשים דיווחו על מידה מסוימת של שחיקה בעבודה. הנשים שלא דיווחו על שחיקה נטו יותר לקצץ בהרגלי האכילה הבלתי נשלטת שלהן, לעומת הנשים השחוקות שלא הצליחו לבצע את השינוי.
אחת ההנאות המועטות בחיים שלנו
"העבודה מלווה אותנו כל חיינו", אמרה שרי פאגוטו, פרופסורית לרפואה באוניברסיטת מסצ'וסטס. "אנחנו נמצאים במקומות עבודה שגורמים לנו להיות לא שמחים, ואכילה יכולה להפוך לאחת מההנאות המועטות בחיים שלנו", אמרה פאגוטו.עם זאת, לשחיקה בעבודה אין השפעה על המשקל הממשי של הנשים שהשתתפו במחקר. אחת הסיבות האפשריות, לדברי נבאנפרה, היא רמת ההשכלה. נשים שחוות לחץ גדול יותר בעבודה הן גם לרוב בעלות רמת השכלה גבוהה יותר, שמקושרת למשקל נמוך יותר.
פאגוטו הסכימה עם כך שההתייחסות למקורות הלחץ היא מה שחשוב, והיא מציינת כי הלחץ הוא אחד הגורמים המרכזיים שמקשים עלינו להוריד במשקל ולשמור עליו.
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים