דורו PhoneEasy: גם סבא ישמע את הצלצול
בישראל חיים כ-750 אלף גמלאים, אבל מגוון המכשירים הסלולריים המיועד להם קטן מאוד. ביוני יגיע לארץ PhoneEasy 615, טלפון פשוט עם כפתורים גדולים וצלצול רועש במיוחד שגם סבא וסבתא יאהבו
הגישה של אדם צעיר למכשיר סלולרי משוכלל שונה מאוד מזו של אדם מבוגר. מי שגדל עם סלולרי ביד יודע איך לתפעל את המכשירים עוד לפני שראה אותם. אדם שנולד לפני דור הטלוויזיה צריך לחשוב לפני שהוא מוצא איפה במכשיר הזה נמצא הכפתור של הסמס. ואולי חמור מכך, אחרי גיל מסוים, העולם הטכנולוגי נראה כאילו הוא מורכב מכפתורים קטנים מדי, פונטים בלתי קריאים וצלילים שנמצאים מתחת לרף השמיעה. ביוני יגיע לארץ PhoneEasy (אל תבלבלו עם מכשיר דומה, EasyPhone), שבא לענות על הדרישה הגוברת לסלולרי שקל ופשוט להפעיל.
עוד סקירות מוצרים ב-ynet מחשבים:
מצלמת אולימפוס SH21: כבדה ועבה אבל טובה
Komplete Audio 6: כרטיס קול מקצועי בתקציב נמוך
מדריך קניהאיזה סלולרי לקנות לסבתא?כמהזה, עומרי לוילא כולם רוצים טלפון סלולרי שהוא מפלצת מולטימדיה עם דור שלישי, אינטרנט אלחוטי ושאר שיכלולים. חברות הסלולר מציעות גם מכשירים פשוטים שמתאימים למבוגרים - צריך לדעת לבקש
שימוש
המקשים גדולים והרווחים ביניהם גדולים. ישנם שלושה מקשי חיוג מהיר ולידם מקש ייעודי לגישה נוחה להודעות. המכשיר עבה, ונוח לאחיזה גם בידיים בלתי בטוחות, אך אותו מבנה גורם לכך שבזמן שאוחזים אותו, האצבע המורה עלולה לכסות את הרמקול בטעות ולהשתיק אותו משמעותית. המסך הצבעוני חד וברור, וניתן להגדיר לו ארבעה סטים שונים של צבע. אחד מהם מותאם במיוחד לעיוורי צבעים ומקל על זיהוי הכתוב. ניתן להגדיר את הכתב בשני גדלים - גדול וענק.
המסך האחורי המציג מה השעה, וחיווי נוסף כמו הודעה חדשה או שיחה נכנסת. לידו נורית שתהבהב בצבע שונה לפי המקרה: כשתכנס הודעה חדשה הנורה תהבהב בירוק, בזמן הטענה היא תהבהב באדום. לאדם צעיר נורה אדומה מהבהבת בלילה נשמעת כמו משהו מטריד, אך הרעיון מאחורי ההבהוב הטורדני הוא לסייע לאתר את הטלפון בחושך. את המכשיר ניתן להטעין דרך המטען הסטנדרטי או להניח בתחנת עגינה. עמדה קבועה להטענה פירושה שלא שוכחים איפה השארנו את הטלפון.
סוללה
בשימוש נמוך ולא אינטנסיבי, הטלפון לא נזקק להטענה במשך שבוע שלם. וגם אז הוא רק ירד לכ-40% סוללה. על פי דורו זמן ההמתנה עומד על עד 533 שעות וזמן דיבור של עד 11.5 שעות.
שימוש עם בעיות שמיעה
המכשיר של דורו מסוגל להגיע לווליום גבוה במיוחד, גם באפרכסת וגם בצלצול. ה-615 יודע לעבוד עם מכשירי שמיעה: טלפונים שאינם תומכים במכשירי שמיעה משדרים צליל שנשמע למשתמשים כזמזומים לא ברורים. ה-615 (כמו אייפון, סמסונג גלקסי SII ומכשירים יקרים אחרים) עומד בתקן עומד בתקן M3/T4 למכשירי שמיעה. הוא מכיל סליל השראה מגנטית שאינו צורך זרם. כאשר נכנסת שיחה מצמידים את הטלפון למכשיר שמיעה, הטלפון מזהה אוטומטית את המכשיר ומשדר השראה מגנטית, שמכשיר השמיעה מתרגם לצלילים.
כפתור חירום
כפתור החירום, שממוקם מאחור, ליד הרמקול, מפעיל אזעקה לפי הווליום שבו המכשיר מוגדר. לאחר מכן המכשיר ישלח הודעה שתגדירו מראש לחמישה מספרים, יחד עם המיקום המשוער של המכשיר - למכשיר אין רכיב GPS, ובמקומו הוא משתמש בתוכנת איתור מיקום שהמפעילה הסלולרית צריכה להתקין בו. את ההודעה עם המיקום מקבל הצד השני עם קישור למפות גוגל.
לאחר מכן המכשיר יתקשר אל המספרים אחד אחרי השני עד שתתקבל תשובה באחד מהם. בשלב הזה, הטלפון עובר אוטומטית לדיבורית. בתוך המכשיר ישנו תפריט ייעודי בשם ICE (ראשי תיבות של In Case of Emergency). התפריט מכיל פרטים חשובים החל משם מלא ותעודת זהות ועד סוג דם ורגישות לתרופות. פונקציה כזו יכולה לסייע במקרי חירום - אך בתנאי ומישהו ידע שיש בטלפון את התפריט המיוחד הזה.
אפשרויות נוספות
על ה-615 יש רדיו FM שקולט דרך האוזניות המסופקות ומצלמת 3.2 מגה פיקסל המפיקה תמונות באיכות המזכירה טלפונים של נוקיה משנת 2004. מצורף שרוך לצוואר. שקע האוזניות הוא לא סטנדרטי, ואם האוזניות שמסופקות עם המכשיר אובדות צריך להשיג אוזניות מקוריות או תואמות בלבד.
המכשיר צפוי להגיע לחברות הסלולר בחודש יוני ומחירו עוד לא הוכרז. בחו"ל הוא עולה 200 יורו, או כ-1,000 שקל.