חשד: עובד בעיריית אשדוד סייע לארגון פשיעה
המשטרה עצרה 20 חשודים בחברות בארגון פשיעה בעיר הדרומית, ביניהם עובד בעירייה. הם חשודים בעבירות הימורים, סחיטה ועבירות מס. העירייה: משתפים פעולה עם המשטרה
עזרה מעובד עירייה לעבריינים: המשטרה עצרה הבוקר (יום ב') 20 חשודים בחברות בארגון פשיעה גדול ומוכר הפועל בעיר אשדוד. בין החשודים עובד בעירייה, רוז'ה זפרני, שלפי החשד סייע לעבריינים.
עוד בחדשות:
חשד: התווכחה עם בעלה, יצאה מהרכב - ונהרגה
רצח באשקלון: גבר נמצא מת בדירתו
ארגון יהודי בארה"ב: אובמה יפקיר את ישראל
את החקירה ניהלו בשנה האחרונה באופן סמוי שוטרי מרחב לכיש במחוז דרום, בשילוב היחידה הארצית לחקירות הונאה ויחידת יהלום, תחת השם "הפור האחרון".
במהלך החקירה נאספו ראיות רבות, המעידות לכאורה על קיום ארגון פשיעה בעל היררכיה ברורה ומובהקת, שביצע עבירות הימורים לא חוקיים בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים, סחיטה ודמי חסות מעסקים וגבייה אלימה, עבירות מס חמורות והלבנת הון במיליוני שקלים וחבירה לעובד בעיריית אשדוד. לפי החשד, עובד העירייה סייע בהלבנת ההון.
"עצם השימוש בשם הארגון גרם לאנשים לשלם כסף"
מפקד היחידה המרחבית לכיש, סגן ניצב שמעון פורטל, סיפר כי ארגון הפשע "פעל באשדוד כבר תקופה. את רוב הונו צברו חבריו מסחיטות. כשהונם גדל, חיפשו אנשים שילבינו את ההון". פורטל הוסיף כי אנשיו הצליחו לאסוף ראיות נגד עובד העירייה "שנכנס בשלבים הראשוניים של הפרשה. ראש הארגון השתמש בעובד העירייה מרגע שיצא מהכלא כנתיב להלבנת כספים, ונעזר במידע פנימי של העירייה לגבי מהלכים שמתוכננים בשטחיה".
לדבריו, "לארגון הפשע הזה יש חיילים, יש מלווים, יש גובים ויש אחראים על מקומות ההימורים. מדובר בעסק שמגלגל מיליונים. הסיבה לכך שלא שמעו עליו קודם לכן, היא שהמתרחש בגבול אשדוד ודרומה זוכה לפחות תהודה. אבל הארגון הזה חי וקיים באזור, ועצם השימוש בשם שלו גרם לאנשים לשלם כספים. בכל מקום שהמקום היה יכול להרוויח כסף הוא פעל - בנדל"ן, בהימורים ובענפים נוספים".
בכוונת המשטרה והפרקליטות לעשות לראשונה שימוש בסעיף 4 לחוק המאבק בפשיעה המאורגנת, העוסק בעובדי ציבור המסייעים לארגוני פשיעה. העונש על עבירה כזאת מגיע לעשר שנות מאסר. השימוש בסעיף המדובר הוא חסר תקדים ובהחלט אירוע מכונן בכל הקשור לנחישות הטיפול בארגוני הפשיעה וחיבורם הפסול עם עובדי ציבור.
חומר הראיות מצביע לכאורה על שיטת פעולה מאורגנת, תוך חיבור וניצול קשרים עם עובד העירייה לקידום מטרות ארגון הפשיעה והשגת רווחים.
את החשודים עצרו עשרות חוקרים ובלשים של ימ"ר לכיש. במהלך המעצרים נמצאו מעל מיליון שקלים במזומן ו-11 כלי רכב יוקרתיים. לטענת המשטרה, מדובר ברכוש שהושג באמצעות פשיעה ובכוונת גורמי החקירה לחלט את הרכוש שנתפס במלואו. במהלך היום יובאו החשודים לדיון בבית המשפט בבקשה להארכת מעצרם.
מעיריית אשדוד נמסר בתגובה: "במסגרת חקירה כללית שמשטרת ישראל עורכת הגיעו הבוקר שוטרים לעיריית אשדוד. אין בידינו נכון לרגע מסירת הידיעה מידע נוסף באשר לחקירה המתנהלת. מנכ"ל העירייה, מר אילן בן עדי, הנחה את עובדי העירייה לשתף פעולה באופן מלא עם המשטרה".
בערב הובאו החשודים להארכת מעצר. זפרני היה הראשון לעמוד בפני השופטת נגה שמואלי, וזו האריכה מעצרו בעשרה ימים "נוכח המורכזות בחקירה והגורמים הרבים הקשורים אליה". עורך דינו של זפרני, נס בר-נתן, אמר: "מדובר בבחור בן 54 בלי עבר פלילי וזהו מעצרו הראשון. עבורו ועבור משפחתו זוהי טראומה. הוא משתף פעולה עם החוקרים, שאספו עליו ראיות במשך חודשים, כך שאם יטיחו בו את ההאשמות נגדו הוא ישתף פעולה ועל כן אין טעם בהחזקתו זמן ממושך כל כך".
העבירות המיוחסות לזפרני הן הלבנת כספים עבור אותו ארגון פשיעה, קידום עניינים עבור אותו ארגון פשיעה, מתן שוחד וקבלת דבר במרמה.