פרס בברכה לאיראנים: "התנערו מהדיקטטורה"
הנשיא בירך את הגולשים ואת מאזיני קול ישראל בפרסית ב"חג נורוז שמח", ותהה: "כיצד עם כה תרבותי, עם היסטוריה כה מפוארת, מרשה לקבוצה כל כך קיצונית, עיוורת ואחוזת שנאה להמיט בושה על המורשת ההיסטורית שלו"
"אני מאחל לעם האיראני שנה טובה, שנה של חזרה למורשת מפוארת של תרבות וערכים והתנערות ממשטר דיקטטורי של טילים גרעיניים". כך בירך הבוקר (יום ב') נשיא המדינה שמעון פרס את העם האיראני לרגל ראש השנה הפרסי שחל מחר, חג הנורוז. את הברכה הקליט הנשיא ל"קול ישראל בפרסית", תחנה שלה מאזינים גם באיראן, וכן הפיץ אותה באינטרנט.
דיווחים נוספים בחדשות ynet:
מסר מאיראן: "נשפר את מערך ההגנה האווירית"
אחמדינג'אד: ישראל סרטן ממאיר, האויבים יושמדו
פרס באיפא"ק: איראן היא מרכז הטרור העולמי
פרס פתח את הראיון בברכת החג המסורתית בפרסית: Iranian-e gerami, dar har koja ke hastid, novruzetan piruz bad, שתרגומה: אזרחי איראן היקרים, בכל מקום שתימצאו - חג נורוז שמח. פרס איחל "לעם האיראני חג אמיתי ושמח, לא רק בפה אלא גם בלבבות. שיהיה להם חג אמיתי ולא מדומה, שיוכלו לטעום טעם של חופש, טעם של כבוד וכבוד האדם".
במהלך הראיון פנה הנשיא באופן בלתי אמצעי לעם האיראני: "אני קורא לעם האיראני - עוד לא מאוחר לשנות את המשטר המושחת ולחזור למורשת הפרסית המפוארת שהייתה לכם, של תרבות וערכים ולא של פצצות וטילים. לפעמים אני שואל את עצמי כיצד עם כה תרבותי, עם היסטוריה כה מפוארת, מרשה לקבוצה כל כך קיצונית, עיוורת ואחוזת שנאה להמיט בושה על המורשת ההיסטורית שלו".
פרס תהה: "כיצד העם מאפשר למשטר לעורר פחד, לגזול חירותם של אנשים ולזעזע את הדור הצעיר שמחפש את דרכו החוצה מאיראן הדיקטטורית. איראן שפעם היתה אהובה בעיני הרבה ארצות בעולם מקוממת היום את כל העולם כנגדה".
הנשיא התייחס לעוני השורר באיראן ואמר: "כשילד קם בבוקר בכל העולם וגם באיראן יש לאפשר לו ארוחת בוקר. המשטר האיראני משקיע את כל כספו בגרעין ומפקיר את העם להתבוסס בעוניו וברעב. אוראניום מועשר לא יוכל להזין את הרעבים באיראן".
הוא הציע למאזינים: "העם האיראני צריך להרים את קולו למען איראן איראנית. כל העולם יעזור אם העם ירים את קולו לשיבה לאיראן שחוזרת לעצמה, ולא לכוחנות שתביא לתגובה כוחנית. זה בידיו של העם האיראני למנוע הידרדרות קיצונית".
בסיום הראיון העלה הנשיא גם זיכרונות מביקורו באיראן בתקופת השאה, בימים אחרים שבהם כוננו קשרים דיפלומטיים בין המדינות.
Read this article in English