שתף קטע נבחר

 

המיילים של אסד: "עיתונאי אמריקני סייע לרודן"

הכתב ניר רוזן התכתב במייל עם יועציו של הנשיא הסורי בניסיון לקבל ראיון, ותוך כדי מסר להם מידע על פעילות העיתונאים הזרים במדינה. באופוזיציה מאשימים אותו בריגול, הוא מכחיש: לא הייתי עיתונאי מחמד של אסד

לא רק משפחת אסד הסתבכה בצרות בעקבות חשיפת המיילים שלהם. העיתונאי האמריקני ניר רוזן, ששהה בסוריה והתכתב עם יועציו של הנשיא בשאר אסד, מצא עצמו מואשם בכך ששיתף פעולה עם המשטר הדכאני, שימש "מרגל" מטעמו ומסר מידע לרשויות על עמיתיו שסיקרו את המחאה במדינה. הוא מכחיש: המידע שהעברתי היה ידוע לכול.

 

הדלפות מחשבון המייל של אסד - כותרות נוספות:

אסמה אסד: "אני הדיקטטורית האמיתית בבית"

תעלומה: מי שלחה לאסד תמונת עירום באימייל?

מתלוצצים על טנקים - אסד ויועצות התקשורת

שופינג בזמן טבח: מדריך הקניות של אסמה אסד

 

ההתכתבות בין רוזן ליועציו של אסד נחשפה בעקבות הפריצה לחשבון הדואר האלקטרוני הפרטי של הנשיא ואשתו. לפי הפרסום ב"טלגרף" הבריטי, מהמיילים שהחליפו ביניהם עולה כי רוזן ניסה להשיג ראיון עם בשאר אסד וטען כי התקשורת הבינלאומית כבר משדרת מתוך "האזורים האסורים" בסוריה. הוא גם ציין את האופן האוהד בו סיקר עבור ערוץ "אל-ג'זירה" את התנהלותו של אסד במהלך המחאה.

 

באחד ממכתביו הוא העביר ליועצים את כתבתו של העיתונאי פול ווד מה-BBC הבריטי, כדי להוכיח שהסגר שהטילו כוחות על אזורים מסוימים במדינה הוא חסר תועלת. המכתב הגיע עד לנשיא עצמו, כאשר אחד היועצים הוסיף לו את ההערה "פול ווד הוברח לחומס!!" – עדות לכך שהרשויות לא היו מודעות לנוכחותו של הכתב באזור הלחימה.

 

במכתב אחר, אחד מעוזריו של אסד דיווח לנשיא כי רוזן "הודיע לו אישית" שהעיתונאים המערביים חודרים לסוריה דרך גבול לבנון, בין היתר. רוזן גם טען באחד ממכתביו הקודמים: "הצלחתי לגרום ל'אל-ג'זירה' לשדר הפגנות בעד השלטון שהראו כי בשאר וממשלתו נהנים מתמיכה רבה ושכוחות הביטחון מותקפים על ידי קבוצות חמושים".

 

"כתבים מתחנפים, גם לטליבאן וגם לסורים"

עם חשיפת ההתכתבויות האלו, האשים אחד מגורמי האופוזיציה את רוזן ב"מסירת מידע אודותינו ואודות העיתונאים בחומס לממשל בתמורה לפריבילגיות ממשטרו של בשאר אסד". אולם הכתב עצמו מכחיש את המיוחס לו. לדברי רוזן, שהתראיין ל"טלגרף" הבריטי, המידע היחיד שהעביר לרשויות היה קישורים לכתבות שפורסמו באינטרנט והיו זמינות לכול. הוא הוסיף כי קצינים בכירים יותר מאלו שהוא שוחח אותם היו כבר מודעים לנוכחות העיתונאים המערביים.

 

"גם אם חבורה של בני 25 שמייעצים לנשיא לא ידעו שה-BBC שידר כתבה על סוריה", אמר רוזן, "אני בהחלט לא חושב שהעובדה שאני סייעתי להם לגלות מידע שהיה נחלת הכלל, משנה איכשהו, במיוחד מאחר שהכתבים של הערוץ הבריטי כבר עזבו את סוריה באותו זמן".

 

רוזן הכחיש גם כי היה "עיתונאי מחמד" של הנשיא אסד, וטען כי כוחות הצבא אף פתחו באש לעברו במהלך שהותו בחומס. "ההתנהלות העיתונאית שלי מדברת בזכות עצמה". יש לציין כי לרוזן הוענקו שתי אשרות כניסה לסוריה בשעה שרוב העיתונאים נותרו מסורבי ויזה. עם זאת, הוא הבהיר כי "לא הוטלו עליי כל מגבלות או הוצבו לי תנאים. אתה מתמודד עם אנשי תקשורת ואתה מתחנף אליהם כדי לקבל גישה, בין אם זה הטליבאן, בין אם זה הצבא האמריקני ובין אם זה המשטר הסורי", הוסיף.

 

רוזן כבר היה מושא לביקורת בעבר, הפעם על רקע ההתקוממות במצרים: בעקבות תקיפת העיתונאית לארה לוגן, שהופרדה מהצוות שלה בכיכר א-תחריר בקהיר ולפי דיווחים הוכתה ועברה תקיפה מינית, כתב רוזן בטוויטר: "ג'יזוס, כעת כשהיא עומדת להפוך לקדושה מעונה ולזכות לתהילה, עלינו לפחות לזכור את התפקיד שמילאה כמחרחרת מלחמה". בנוגע לתקיפה עצמה צייץ רוזן: "תראו, בטח מיששו אותה כמו שעשו לאלפי נשים אחרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניר רוזן. קיבל ויזה כשיתר העיתונאים נדחו
אסד. עודכן בהתכתבויות
צילום: EPA
מומלצים