שתף קטע נבחר

 

רמטכ"ל ארה"ב עם גנץ: "דאגה גוברת מאיראן"

ראש המטות המשולבים, הגנרל מרטין דמפסי, אמר שדן עם הרמטכ"ל בוושינגטון בנושאי איראן וסוריה: "הדיאלוג קריטי"

בימים שבהם ממשיך ראש הממשלה להחריף את הטון באיומי התקיפה כלפי איראן, נועדו הלילה (יום ג') הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ, וראש המטות המשולבים של כוחות צבא ארצות הברית, הגנרל מרטין דמפסי. "הדיאלוג השוטף והכן הוא קריטי, בעוד אנו עומדים בפני איומים ואתגרים משותפים", מסר דמפסי אחרי הפגישה.

 

לפי ההודעה הרשמית שפורסמה בעמוד הפייסבוק של דמפסי, רוב הפגישה עם גנץ - שמוכר בוושינגטון עוד מתפקידו כנספח צה"ל בארה"ב, עד לפני כשנתיים - עסקה ב"דאגות הגוברות" בנושאי איראן וסוריה. "אני שמח שהייתה לנו ההזדמנות לדון בסוגיות בעלות חשיבות לשתי המדינות", הדגיש ראש המטות המשולבים.

 

משחקי מלחמה? גנץ ודמפסי (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
משחקי מלחמה? גנץ ודמפסי(צילום: דובר צה"ל)

 

כמעט במקביל לפגישתם, פורסם ב"ניו יורק טיימס" כי צבא ארה"ב ערך החודש משחק מלחמה חשאי שמטרתו להעריך את היכולות האמריקניות להגיב למתקפה ישראלית נגד מתקני הגרעין באיראן. מקורות ביטחוניים דיווחו לעיתון כי מהמשחק עולה שמתקפה כזו תוביל למלחמה אזורית נרחבת יותר, שעלולה למשוך פנימה את ארה"ב ולהביא למאות הרוגים אמריקנים.

 

גנץ, שביקר בימים האחרונים גם בקנדה, ערך כמה פגישות בוושינגטון, ובין היתר שוחח עם עם שגרירת ארה"ב באו"ם סוזן רייס על מכלול הבעיות האיזוריות, לרבות ירי הרקטות מעזה והפעילות של חיל האוויר שם. הרמטכ"ל גם נועד לפגישות הסברה עם בכירים בקונגרס. ביקורו בניו-יורק והשתתפותו באירוע השנתי של אגודת הידידים של צה"ל בארה"ב בשבוע שעבר בוטלו בגלל ההסלמה בדרום, ובסופו של דבר נערך המסע בפרופיל נמוך יחסית.

 

הממונה על גנץ, שר הביטחון אהוד ברק, דיבר אתמול בנושא איראן בוועדת החוץ והביטחון בכנסת, ורמז שיש להתחשב גם בנסיבות הפוליטיות הפנימיות בארה"ב - כאשר הנשיא ברק אובמה עומד לפני בחירות וחושש מהשלכות כלכליות של תקיפה. "היחסים הביטחוניים ושיתוף הפעולה האסטרטגי של ישראל עם ארה"ב נמצאים בנקודת הזמן הנוכחית ברמות שהן מהגבוהות והעמוקות ביותר שידענו אי פעם בתולדות היחסים בין המדינות",

 אמר ברק והוסיף: "על ישראל להגביר את הרגישות, המודעות והקשב לדרישות הנובעות מהמציאות בארה"ב ולנקוט מדיניות של חיזוק והעצמת היחסים המיוחדים".

 

הדברים באו פחות משבוע אחרי נאומו המהדהד של ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנסת, ובו רמז שישראל תתקוף באיראן גם ללא גיבוי אמריקני. "ב-1981 אותה חובה הדריכה את בגין כשהתמודד עם שאלת הכור הגרעיני בעיראק. הוא ידע היטב את הביקורת הבינלאומית שתבוא - כולל מארה"ב והנשיא רייגן - והוא מילא את החובה שלו ופעל", הזכיר נתניהו.

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתף יואב זיתון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גנץ ודמפסי בפגישה בוושינגטון
צילום: דובר צה"ל
מומלצים