חוק הדוגמניות תקדים עולמי: 'תמריץ לעוד מדינות'
בעיתונים זרים דיווחו בהרחבה על החוק הישראלי שנועד להילחם בהפרעות אכילה. "זה פנטסטי", אמרה דוגמנית מידות גדולות ל-CNN, וב"טלגרף" ציינו: "ישראל הראשונה, אולי עוד מדינות יילכו בעקבותיה"
חוק הדוגמניות שעבר אתמול בכנסת בקריאה שנייה ושלישית עורר היום (ג') הדים גם מסביב לעולם. כלי תקשורת בולטים ברחבי הגלובוס תהו אם החוק הישראלי שנועד להילחם באנורקסיה בקרב צעירים וצעירות, יוליד חוקים דומים בממשלות אחרות.
עוד חדשות מהעולם הגדול :
- המצוד בצרפת נמשך: "7 הנרצחים נורו מטווח אפס"
- מכסיקו: רעש אדמה בדרגה 7.6 ליד אקפולקו
- הסעודים הכי מרוצים מהחיים, ההונגרים בבאסה
- נעצרו בלוב בגלל כתובת בוולשית: "זו עברית!"
לפי חוק הדוגמניות שאושר אתמול בכנסת בקריאה שנייה ושלישית, דוגמניות ודוגמנים הסובלים מתת-משקל לא יופיעו עוד בפרסומות בישראל. עוד נקבע בחוק החדש כי אם ייעשה שימוש בעריכה גרפית כמו פוטושופ לצורך הצרת היקפי גוף בפרסומות, תופיע כתובית בולטת שתציין זאת. תנאים אלה יחולו גם על פרסומות שנערכו בחו"ל עם דוגמנים זרים ומיובאות לארץ.
במדור האופנה של העיתון הבריטי היוקרתי "דיילי טלגרף" דווח היום על אישור החוק, ונכתב כי ישראל היא המדינה הראשונה שמטילה הגבלות על המשקל המינימלי של דוגמניות ודוגמנים מקצועיים. "נראה כי מדובר בניסיון הראשון של ממשלה כלשהי להשתמש בחקיקה כדי להילחם בתעשיית האופנה המואשמת בעידוד הפרעות אכילה על-ידי הצגת רזון קיצוני כאידיאלי. החוק עשוי להפוך דוגמה למדינות אחרות הנלחמות בהתפשטות האנורקסיה והבולימיה, במיוחד בקרב נשים צעירות".
גם ברשת CNN האמריקנית עסקו בחוק החדש, והסופר-מודל האמריקנית למידות גדולות אמה (Emme) אמרה ל-CNN כי החוק ידרבן מדינות אחרות לנקוט צעדים דומים נגד הצגת דוגמנים ודוגמניות הסובלים מתת-משקל.
"אני חושבת שזה פנטסטי כי כל-כך הרבה נשים וגברים סובלים כדי להגיע למראה שהוא לא-ריאלי ולא בריא", אמרה אמה. הדוגמנית הוסיפה לרשת האמריקנית כי בריטניה פעלה גם היא נמרצות נגד חברות פרסום שמשנות תמונות כך
שהמצולמים או המצולמות בהן מוצגים באופן לא משקף לחלוטין. גם בעיתון הטורקי הנפוץ "הורייט" דיווחו על אישור החוק.
בחוק החדש נקבע כי סף מסת הגוף (BMI) שמתחתיו לא יופיעו דוגמנים בפרסומות נקבע על רמה של 18.5. מדד זה מחושב לפי היחס בין משקל הגוף לבין ריבוע גובה האדם. החברה המעסיקה תידרש להפנות את הדוגמניות והדוגמנים לבדיקה רפואית, ובה ייקבע אם הם עומדים בקריטריון החדש. פרסומת שאינה מיועדת לציבור בישראל, ופרסומת שמטרתה אינה מסחרית אינן כלולות בחוק שהתקבל.