שתף קטע נבחר
 

עושים סדר בבטן

אחרי הארוחה הכבדה של ליל הסדר תנו לבטן שלכם לנוח עם מנות קלילות של סלט ירקות אביב, חזה עוף "און פפיוט" בלימונים כבושים ומרווה, ארטישוק ושומר צלויים בסילאן ולקינוח גרניטה יין תירוש עם סלט פירות אקזוטי

סלט ירקות אביב

המרכיבים (ל-6-8 מנות): 

250 גרם תרד טרי שטוף ומופרד מהעלים

200 גרם פולים ירוקים (משקל לאחר קילוף)

200 גרם אפונת גינה טרייה או קפואה (משקל לאחר קילוף)

200 גרם אפונת שלג

150 גרם אגוזי מלך

1/3 כוס שמן זית כתית

2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

1 שן שום כתושה

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל גרוס

  

אופן ההכנה:
  1. חולטים את הירקות חליטה ירוקה: הפול האפונה ואפונת השלג, כל פריט בנפרד, כדקה וחצי במי מלח רותחים ומיד לאמבט מים קרים עם קרח. מסננים. למשקיעים- ניתן לקלף את הקליפה החיצונית הלבנה של הפול לאחר החליטה.
  2. מכינים את הרוטב: על אש קטנה מצמצמים בסיר את מיץ התפוזים לרבע מכמות הנוזלים, מתקבל סירופ תפוזים. מוסיפים את מיץ הלימון, השום מלח ופלפל ומזליפים את שמן הזית תוך כדאי ערבוב במטרפה לקבלת ויניגרט אחיד.
  3. קולים את אגוזי המלך במחבת על אש נמוכה.
  4. הרכבת הסלט: מסדרים את עלי התרד בתחתית קערה, מעל מפזרים את תערובת הירוקים, מוזגים רוטב בנדיבות ומקשטים עם אגוזי מלך.

 

  • לגיוון: ניתן להוסיף חופן גרגירי רימון ופרחי אביב אכילים כגון כובע הנזיר, אמנון ותמר פרחי המרווה.

 

סלט ירקות אביבי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט ירקות אביבי(צילום: ירון ברנר)

 

חזה עוף "און פפיוט" בלימונים כבושים ומרווה

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 חזות עוף שלמים וחצויים ל-2

 

למרינדה:

6 שיני שום פרוסות לאורך

6 בצלי שאלוט פרוסים דק

6 פרוסות לימון כבוש קצוצים גס (120 גרם)

1 פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס

1/3 כוס יין לבן יבש

12 עלי מרווה

1/4 כוס ציר עוף מצומצם (לא חובה)

פלפל גרוס

מלח ים אטלנטי

 

לקישוט: גרגיר נחלים מתובל במעט שמן זית ומיץ לימון

 

6 ריבועים של נייר אפייה חתוכים בגודל 30 ס"מ או נייר אלומיניום

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את חומרי המרינדה.
  2. מניחים כל חזה עוף במרכז נייר האפייה/אלומיניום, מתבלים בכל המרכיבים באופן שווה ויוצקים מעל בזהירות את הנוזל לאחר שקיפלנו את הצדדים של נייר האפייה/אלומיניום כלפי מעלה. מסיימים לקפל את נייר האפייה/אלומיניום למעלה ולצדדים כמעטפה, חשוב להשאיר מעט אויר על מנת שיהיה מקום להיווצרות האדים בזמן האפייה.
  3. משאירים את החבילות במרינדה לפחות שעתיים על מנת שייספגו טעמים ובכדאי שחזה העוף יתרכך - ניתן להכין יום קודם ולשמור בקירור במעטפת של נייר האפייה/אלומיניום.
  4. מניחים את החבילות על מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות למשך 13-18 דקות, תלוי בגודל חזה העוף.
  5. יש להיזהר לא לאפות יתר על המידה שחזה העוף לא יתייבש , ניתן גם להחליף בפרגית .
  6. פותחים בזהירות את האריזה ומגישים בתוך האריזה עם קישוט של גרגיר נחלים טרי.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

חזה עוף "און פפיוט" בלימונים כבושים ומרווה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חזה עוף "און פפיוט" בלימונים כבושים ומרווה(צילום: ירון ברנר)
 

ארטישוק ושומר צלויים בסילאן עם שום קונפי וכרוב ניצנים

המרכיבים (ל-6 מנות): 

10 לבבות ארטישוק חלוטים וחתוכים לרבעים (אפשר להשתמש בארטישוקים המשומרים מהזן האיטלקי שניתן לרכוש במעדניות)

5 שומרים, חתוכים לשישיות

300 גרם כרוב ניצנים

12 שיני שום לא מקולפים

6 גבעולי תימין

3 כפות מיץ לימון סחוט

4 כפות סילאן

1/3 כוס שמן זית כתית משובח

מלח גס

פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:
  1. שמים את הארטישוק, השומר וכרוב הניצנים בתבנית, מעל מפזרים תימין ושום.
  2. מערבבים יחד את הלימון, הסילאן ושמן הזית ומפזרים מעל לירקות, מתבלים במלח ופלפל.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-20 דקות.
  4. ניתן להגיש חם כתוספת למנה עיקרית וגם בטמפרטורת החדר כאנטי פסטי.

 

ארטישוק ושומר צלויים בסילאן עם שום קונפי וכרוב ניצנים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ארטישוק ושומר צלויים בסילאן עם שום קונפי וכרוב ניצנים(צילום: ירון ברנר)

 

גרניטה יין תירוש עם סלט פירות אקזוטי וקראנץ פיסטוק

המרכיבים (ל-6-8 מנות):

1 ליטר מיץ ענבי תירוש ענבים לבנים

1/4 כוס וודקה (לא חובה)

 

לסלט פירות:

1 אננס קטן

1 מלון כתום

חופן ענבים אדומים ללא חרצנים

6 ליצ'י

כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

לקראנץ פיסטוק:

250 גרם פיסטוק מקולף לא ממולח

300 גרם סוכר

3 כפות מים

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הגרניטה: שופכים את יין התירוש לתבנית שטוחה ומכניסים לפריזר (למי שרוצה לחזק מוסיפים את הוודקה לנוזל ומערבבים).
  2. לאחר שעה מוציאים את התבנית מהפריזר ומגרדים בעזרת מזלג את החלק שקפא (בעיקר בצדדים) מחזירים לפריזר, חוזרים על הפעולה כל 40 דקות עד שעה כ-5 פעמים או עד שהמרקם שהתקבל הוא ברד אוורירי. שומרים בכלי סגור במקפיא עד ההגשה.
  3. מכינים את סלט הפירות: מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מבשלים על אש נמוכה את הסוכר המים וקליפת הלימון המגוררת עד שמתקבל סירופ, מורידים מהאש ומקררים לחלוטין.
  4. חותכים את כל הפירות לסלט בגודל 1 ס"מ ומוסיפים את סירופ הסוכר - בצורה זו הסלט יכול להישאר במקרר יומיים.
  5. מכינים את הפיסטוק המקורמל: מחממים סוכר ומים על מחבת בלהבה קטנה עד שהסוכר נמס ונהיה קרמל בהיר, מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב בקרמל , מורידים מהאש ושופכים בשכבה אחידה על משטח סיליקון או נייר אפייה. מקררים לחלוטין עד שמתקשה.
  6. מרכיבים את המנה: בתחתית כוס זכוכית, מרטיני או לפתניה שמים כף גדושה של סלט פירות, מעל שמים את הגרניטה ומקשטים בפיסטוק המקורמל, מגישים מיד (הגרניטה פחות עמידה מגלידה ונמסה מהר).

 

גרניטה של יין תירוש ענבים עם סלט פירות אקזוטי וקראנץ פיסטוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
גרניטה של יין תירוש ענבים עם סלט פירות אקזוטי וקראנץ פיסטוק(צילום: ירון ברנר)

 

  • לילך גרמן היא שפית קייטרינג "פודארט לילך"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סלט ירקות אביב
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
גרניטה של יין תירוש ענבים עם סלט פירות אקזוטי וקראנץ פיסטוק
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
ארטישוק ושומר צלויים בסילן עם שום קונפי וכרוב ניצנים
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
מומלצים