נפטרת משומן בטני: 5 סיבות לאכול שעועית
היא עשירה בחלבון בריא מן הצומח שעוזר להיפטר מההשומן הבטני ומפחיתה את הסיכון ללקות בהתקפי לב, סוכרת ואפילו סרטן. ומה עם הגזים? גם לגביהם יש מה לעשות, העיקר שתשלבו את הקטנייה הקלה להכנה בתפריט
נתקעתם בלי כלום במקרר וכל מה שיש במזווה זה שעועית? מצוין. הקטנייה הזו לסוגיה יכולה להיכנס בקלות למקום של כבוד ברשימת המזונות הבריאים ביותר. מדובר במקור זול בעלות לפרוטאין (חלבון) צמחי, שמפחית את הסיכון למחלות לב וסרטן, מסייע לאיזון רמות הסוכר ואף תורם לבטן שטוחה. מה יש בה שגורם לכל הפעולות החיוביות הללו? קבלו חמש תכונות:
עוד כתבות על קטניות טובות:
- שבע הקטניות הבריאות ביותר
1. נלחמת בשומן בטני
מחקר מהחודשים האחרונים מצא שהסיבים המסיסים בשעועית מסייעים להיפטר משומן בטני, זה שצובר רעלים ומאיים לגרום לדלקות ולפגוע באיברינו הפנימיים. מותניים רחבים משומן וכרס מעלים את הסיכון לסוכרת, התקפי לב ולחץ דם גבוה, אותם השעועית תסייע למנוע.
2. דואגת לפחות סוכר בדם
לשעועית יש ערך גליקמי נמוך. לכן, לוקח לגוף זמן רב לעכל אותה, מה שמוביל לייצוב רמות הסוכר בדם. תהליך זה בריא במיוחד שכן הוא מפחית את הסיכון ללקות בסוכרת סוג 2.
3. שומרת על לחץ הדם
שעועית עשירה במינרלים שמשפיעים לטובה על העורקים, ובחלבון מן הצומח, שטוב יותר ללחץ הדם מאשר חלבון מן החי. נסו להגדיל את כמות השעועית על הצלחת שלכם, ותעשו ללחץ הדם שלכם טובה גדולה.
4. מסייעת לבריאות הלב
בנוסף לפעילותם המיטיבה עם כלי הדם, הסיבים המסיסים בשעועית עוזרים לשמור על רמה מאוזנת של חלבונים בדם, ובכך הם מפחיתים את הסיכון גם למחלות לב שונות והתקפי לב.
5. מפחיתה את הסיכון לסרטן
אכילת מנת שעועית שלוש פעמים בשבוע מפחיתה את הסיכון ללקות ב סרטן המעי הגס ב-33%. שמירת מקום של כבוד לשעועית בתפריט הקבוע, בשילוב הפחתה של מנות הבשר האדום, יעבירו אתכם בקלות לאורח חיים בריא ותחושה פיזית טובה יותר. ומה לגבי החשש הקל והמובן מהגזים שהיא יוצרת לעיתים? שילובה תפריט באופן הדרגתי יסייע לגוף להתרגל לשעועית, ולא להגיב באופן לא נעים מהבטן.