שתף קטע נבחר

 

שיעור לישראל: כך מבקשים סיוע אחרי אסון לאומי

נציגי או"ם יגיעו בקרוב לתל אביב ויעבירו סדנה מיוחדת לקצינים ולבכירים במשרדי הממשלה. הנושא: כיצד לגייס סיוע בינלאומי במקרה של רעידת אדמה קשה, שריפה או התקפת טילים. מתן וילנאי: "לא יהיו יותר חיפושים בגוגל אחר סופרטאנקר"

ישראל מתכוננת ליום הדין: בשבועות הקרובים תתקיים בתל אביב סדנה מיוחדת לקצינים בכירים בצה"ל ולנציגי משרדי הממשלה, שבה יסבירו נציגי סוכנות הסיוע הבינלאומית של האו"ם כיצד לפעול לגיוס סיוע מהעולם במקרה של אסון לאומי.

 

מדובר במקרה של אסון בהיקף שיכלול מאות או אלפי הרוגים ופצועים, הרס במרכזי אוכלוסייה, ומשבר הומניטארי שיוביל למחסור במים, מזון ותרופות. הכוונה היא לרעידת אדמה בעוצמה גבוהה, לשריפת ענק ביישובים מאוכלסים או בסדרת פגיעות מדויקת של טילים על מרכזי ערים.

 

שיגור טיל איראני. "במידת הצורך, כל גוף יידע למי להתקשר" ()
שיגור טיל איראני. "במידת הצורך, כל גוף יידע למי להתקשר"

 

באירוע ישתתפו קצינים בכירים מפיקוד העורף, אגף התכנון, חיל הרפואה, אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה ואגף המבצעים, לצד בכירים ממשרדי ראש הממשלה, הבריאות, החוץ, הביטחון, ביטחון הפנים, התחבורה והאוצר. כמו כן, ישתתפו גם קציני משטרה וכיבוי אש, וכן נציגים של מד"א, רשות שדות התעופה ורשות החירום הלאומית. בנוסף לאנשי האו"ם ידריכו בסדנה גם אנשי סוכנות הסיוע של גרמניה.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

השר להגנת העורף, מתן וילנאי, שיזם את הכנס בעקבות פגישותיו לפני מספר חודשים עם נציגי האו"ם בבריסל, אמר כי "הסדנה היא חלק מתהליך ליצירת נוהל מסודר מול האו"ם וארגוני הסיוע השונים, לתיאום וקבלה של סיוע בינלאומי בעת מצב חירום. במידת הצורך, כל גוף שעוסק בחירום יידע בדיוק למי הוא צריך להתקשר ומה לבקש. לא יהיו יותר חיפושים בגוגל אחר סופרטאנקר".

 

במשרד להגנת העורף הוסיפו כי תרחיש של קבלת סיוע בינלאומי ישולב במהלך תרגיל החירום השנתי "נקודת מפנה 6" שאמור להתקיים באוקטובר.

 

"בכנס נקבל תשובות לשאלות כגון איך מבקשים סיוע מהעולם, למי פונים ואיך מתאמים הגעה של עזרה", הסביר ל-ynet ראש תחום שיתוף אסטרטגי ברשות החירום הלאומית, קובי וימסברג. "זו תורה עולמית שלמה שנלמד ממנה במהלך הכנס, ולשעת הצורך נגבש תורה משלנו".

 

וימסברג הוסיף כי מערכת הביטחון מבצעת מיפוי מלאי לשעת חירום, שבסיומו ניתן יהיה להבין היכן קיימים חוסרים ופערים, שבזמן אסון ימולאו ככל הנראה על ידי מדינות שיושיטו עזרה. לדבריו, ישראל מעולם לא התנסתה באופן רציני בקבלת סיוע מהעולם, וידועה יותר כמי שמגישה עזרה בתחומי הרפואה, החילוץ והלוגיסטיקה. "מה שקרה בשריפה בכרמל הוא אירוע קטן לעומת התרחיש שאנחנו מתכוונים אליו", הסביר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריק ניסימוב, כבאות והצלה
השריפה בכרמל. מתכוננים לתרחיש חמור הרבה יותר
צילום: אריק ניסימוב, כבאות והצלה
מתן וילנאי. "יצירת נוהל מסודר"
צילום: אביהו שפירא
מומלצים