שתף קטע נבחר

 

מתחם השיגור של הלוויין הצפון-קוריאני נחשף

תמונות שמפרסמת CNN מציגות את האתר שממנו מתכוונת פיונגיאנג לבצע שיגור של לוויין על גבי טיל ארוך-טווח. ביפן החליטו להציב מערכות הגנה לצורך השמדת הטיל של השכנים

על רקע המחאות באזורים שונים בעולם על כוונתה של צפון-קוריאה לשגר לחלל לוויין על גבי טיל ארוך-טווח, נראה כי פיונגיאנג ממשיכה להיערך לשיגור שצפוי להתבצע בין 12 ל-16 באפריל. רשת CNN פרסמה הלילה (יום ו') תמונות לוויין מהמתחם שממנו צפוי להתבצע השיגור.

 

אין עדות לטילים או לרכב שיגור. מתחם השיגור בצפון-קוריאה ()
אין עדות לטילים או לרכב שיגור. מתחם השיגור בצפון-קוריאה

 

בתמונות הלוויין שצולמו השבוע אין אמנם עדות על טילים או על רכב שיגור, אולם מומחה של חברת GeoEye שסיפקה את התמונות מציין שלצפון-קוריאה יהיה מספיק זמן כדי להוציא לפועל את התוכנית במועדה. לדבריו, "אנחנו עומדים שלושה שבועות לפני התאריך המיועד ועל סמך הכנות קודמות של צפון-קוריאה, לא הייתי מצפה לראות פעילות בולטת במקום עד כשבוע לפני השיגור".

 

עוד חדשות מהעולם ב-ynet:

מחווה למלכה: ביג בן ייקרא על שם אליזבת?

17 סעיפי רצח נגד החייל האמריקני שהרג אפגנים

מבוכה לרומני: יועצו השווה הקמפיין ל"לוח מחיק"

 

על סמך ניתוח תמונות הלוויין ציין המומחה כי "לפי מה שראינו, ניתן לומר כי לצפון-קוריאה יש את היכולת להעביר טילים במהירות ובצורה בטוחה למתחם שממנו צפוי להתבצע השיגור".

 

במקביל, המדינות השכנות לצפון-קוריאה ממשיכות להיערך לתגובה אפשרית. שר ההגנה של יפן נאוקי טנקה, הורה לפרוס מערכת הגנה מפני טילים סמוך לחופי אוקינוואה. השר היפני ציין כי המערכת מסוג PAC-3 מסוגלת להשמיד את הטיל שאליו יחובר הלוויין, אם הוא יאיים על מדינתו. עוד צוין כי שר ההגנה היפני הורה על פריסת ספינות קרב, כהיערכות לאיום אפשרי.

 

שיגור "למטרות שלום" 

פיונגיאנג הודיעה בשבוע שעבר שבכוונתה לשגר לחלל את הלוויין לציון מאה שנה להולדתו של מייסד המדינה קים איל סונג, אך הדגישה כי השיגור נועד "למטרות שלום" בלבד ושהוא לא ישפיע כלל על המדינות הגובלות עמה. עוד אמרו בצפון-קוריאה כי מדובר בפעולה שאינה נכללת בהסכם פירוק הנשק.

 

ההודעה עוררה כאמור תרעומת רבה. ארה"ב שרשמה הישג כשגרמה לצפון-קוריאה להודיע בחודש שעבר על השעיית תוכנית הגרעין שלה, הגיבה בחריפות לאפשרות של שיגור לוויין. מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה כי אם המיזם ייצא לפועל, הוא יעמיד בספק את העברת משלוחי המזון שהבטיחה ארה"ב לצפון-קוריאה.

 

דוברת מחלקת המדינה, ויקטוריה נולנד, אמרה בהקשר זה כי "אין לנו אמון במילתה של צפון-קוריאה, היא נוהגת להפר את התחייבויותיה הבינלאומיות". לדבריה, המהלך "מעלה את השאלה אם צפון-קוריאה נהגה בתום לב כשהיא חתמה על הסכם איתנו".

 

היא הבהירה כי כל שיגור לוויין ייתפס כהפרת ההסכם שנחתם בפברואר, במסגרתו התחייבה פיונגיאנג לא לבצע ניסויים גרעיניים או ניסויים בירי טילים ארוכי-טווח ולהפסיק את

העשרת האורניום במתקן הגרעיני שלה ביונגביון. "היה נדמה שהם מבינים זאת", ציינה נולנד. "שיגור לווין ייצור מתחים וזה יקשה על יישום כל הסכם בתחום המזון. זה ייפגע קשות בסביבה".

 

בדרום-קוריאה טענו כי שיגור הלוויין מהווה פרובוקציה שתאיים על הביטחון באזור, ובמוסקבה הביעו חשש שהמהלך יכשיל את המשא ומתן עם המערב בנושא תוכנית הגרעין שלה. "על צפון קוריאה לפעול בריסון, לא להציב עצמה כאופוזיציה לקהילה הבינלאומית, ולהימנע מפעולות שיגבירו את המתח באזור", נאמר בהודעת משרד החוץ הרוסי.

 

גם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, הודיע כי הוא "מודאג מאוד" מהכוונות של צפון קוריאה וקרא לה לשקול מחדש את תוכניתה. לדבריו, על פיונגיאנג לעמוד בהחלטת מועצת הביטחון ולהימנע משיגור טילים בליסטיים ארוכי טווח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עסקים כרגיל בפיונגיאנג
צילום: AP
מומלצים