שתף קטע נבחר

מאבטחים שלא קיבלו שכר מנעו כניסה לאושר עד

קונים בחנות אושר עד הסמוכה לקניון איילון, נתקלו הבוקר במאבטחים שמנעו כניסה לסניף. הסיבה: רישיון חברת האבטחה סופר סקיוריטי נשלל בינואר והמאבטחים לא קיבלו משכורות. אושר עד: "שילמנו לחברת השמירה". המפרק הזמני: "על העובדים למסור כלי נשקם ולפנות אלי בדחיפות"

מאבטחים מחו על הלנת שכר חודש פברואר, ופגיעה לכאורה בזכויות סוציאליות בחנות אושר עד בבני ברק-ר"ג: לקוחות שהגיעו ב-8:00 לחנות גילו שאינם יכולים להיכנס אליה. אחרי עימות שהפך אלים, הנהלת הסניף הכניסה את הקונים מהדלת האחורית ושוטרים הגיעו למקום. המאבטחים הם מועסקים של חברת האבטחה והשמירה סופר סקיוריטי שנמצאת בהליכי פירוק ונתנה שירותים גם לשופרסל וסקיילקס, בין היתר.

 

 

"הגעתי לחנות אושר עד ליד קניון איילון וכשמונה מאבטחים מנעו כניסת לקוחות לחנות, בטענה שלא שולם שכרם", סיפר ל-ynet מוטי גרוסמן שהיה במקום. 

 

"מחוץ לחנות המתינו כמה עשרות צרכנים עם עגלות שרצו להיכנס. היו שם דחיפות וצעקות והמאבטחים הם לא אנשים שכדאי להיכנס איתם לעימות. בסופו של דבר ההנהלה הכניסה אותנו דרך דלת היציאה ומשטרה הגיעה למקום כדי ללמד אותם את עובדות החיים". לפי גרוסמן, הצרכנים לא עזבו את המקום במחאה, אלא המשיכו בקניות בחנות.

קונים מחכים הבוקר מחוץ לחנות אושר עד (צילום: מוטי גרוסמן) (צילום: מוטי גרוסמן)
קונים מחכים הבוקר מחוץ לחנות אושר עד(צילום: מוטי גרוסמן)

  

אושר עד: הקדמנו תשלום לחברה של 354 אלף שקל

אחד מעובדי החנות אמר ל-ynet: "אני לא יודע יותר מדי מה קרה פה, רק שחברת השמירה לא דרשה הרבה כסף מהרשת, לכן בחרו בה, וכרגע היא בצרות משפטיות".

 

אברהם משה מרגלית מבעלי הרשת אמר ל-ynet: "אסור לנו להעסיק עובדי שמירה ישירות, לכן אנחנו מעסיקים מאבטחים דרך חברת כוח אדם. שילמנו משכורות לחברה, אך היא נמצאת בבעיה" .

 

לפי אושר עד, המפרק הזמני של סופר סקיוריטי, עו"ד ערן אטלס, פנה לבעלים ביקש מהם להקדים את התשלום למשכורות לעובדים בסך 354 אלף שקל. החברה עשתה זאת. "לפני כמה ימים הפסקנו את ההתקשרות עם החברה, כי היא נכנסה לפירוק והתקשרנו עם חברה אחרת".

 

אולם כבר בינואר נשלל רישיונה של סופר סקיוריטי, שהוקמה על ידי יואל וג'ימה, לפי החלטת בית הדין הארצי לעבודה החלטה שאושרה גם על-ידי בג"ץ. וג'ימה הורשע לפני מספר שנים בניהול פנקסי חשבונות כוזבים במטרה להתחמק מתשלומי מס. הוא ריצה 5 חודשי עבודות שירות ושילם קנס של 100 אלף שקל.

  

עו"ד אטלס: "החברה לא מסרה לי את פרטי העובדים"

בדיון שנערך השבוע בבית-המשפט המחוזי מרכז בפ"ת, נטען כי החברה מלינה לכאורה את שכר חלק מ-150 עובדיה, וכי עבור חלקם לא הפרישה כספים לקרן הפנסיה ולביטוח הלאומי. כן נטען כי חלק מהעובדים הועסקו בחברה בשחור. החברה התנגדה נחרצות לפירוק, אך ביהמ"ש מינה את עו"ד ערן אטלס כמפרק זמני.

 

"מוניתי בהחלטה של בג"ץ לבקשת העובדים, ואעשה כל מה שניתן כדי להקל על מצוקתם", אמר ל-ynet, עו"ד אטלס.

 

"העובדים שהפגינו מתבקשים לפנות אלי ישירות או באמצעות עו"ד בדחיפות, כדי לומר לי מי הם ולמסור לי את פרטיהם, משום שהחברה עד כה לא עשתה זאת. אני כמפרק לא יכול לחלק כסף למי שאיני יודע על קיומו".

 

האם אושר עד או שופרסל לא יודעים מי עובד אצלם?

 

"כיוון שמוניתי כמפרק זמני רק ביום רביעי האחרון, אין לי תשובה על זה, ישנם עוד 20 ארגונים שקיבלו שירותים מהחברה. פנו אלי הקב"ט של סקיילקס והקב"ט של מחסני כמעט חינם, והחברה נתנה שירותי אבטחה ושמירה גם לחברת מוריה לפיתוח ירושלים ולקוחות נוספים. אנחנו מנסים לרכז מאמץ ולגבות כסף לפני שיתפזר, כי בימים שלפני המינוי שלי בעלי החברה עשו כל שביכולתם כדי לקבל מהלקוחות צ'קים ולהפקידם בחשבון הבנק של החברה ושם הכסף נבלע. ככל שהעובדים יקדימו לפנות אלי כך אוכל להקדים את החלוקה אליהם.

 

"בנוסף ישנה בעיה משום שלעובדים שלא קיבלו שכר עבודה יש בעיה תזרימית קשה וחלקם חמושים. העובדים האלה מתבקשים למסור את כלי הנשק שבבעלות החברה, שיסורו לתחנת משטרת ישראל".

 

שופרסל העבירה מיד 218 אלף שקל

עו"ד אופיר רונן, שמייצג את העובדים במרכז: "המטרה היתה לנסות לשלם את חודש פברואר כמה שיותר מהר. בשבוע הבא אגיש בקשה לתשלום הזה. העובדים, שהתרגלו לקבל משכורות בסוף החודש, במקום בראשיתו, לא קיבלו את משכורות ינואר ופברואר. לאחרונה, ניתנה להם משכורת ינואר, רק אחרי פנייה לבית-המשפט. אנחנו טוענים לפיגור של שנים בהפרשות סוציאליות שמנכים להם ולא מעבירים הלאה, לא שילמו להם הבראה, חופשה, שעות נוספות וחלק ניכר מהעובדים עובדים בשחור. אנחנו מקווים שיתברר שיש להם קדימות על הנושים האחרים".

 

לפי עו"ד אטלס, הוא מונה תחילה כמנהל מיוחד כדי שיוכל לתפוס כספים שמגיעים לחברה מכל לקוחותיה והצליח לגבות מכה מהלקוחות. "מאז שמוניתי כמנהל מיוחד, ב-11 במרס, ניסיתי למשוך כספים שמגיעים לחברה, אך זו לא נתנה לי מידע על לקוחותיה ועובדיה, בניגוד לצו בית-משפט, כך שאת המידע על הלקוחות קיבלתי מיחידת הפירוקים של מע"מ", הוא טוען.

 

"בעקבות פנייתי, שופרסל העבירה מיידית 218 אלף שקל ואושר עד, אחרי מספר שיחות, הסכימה להעביר את הכספים שמגיעים ממנה לחברה - 354 אלף שקל.

 

ב-21 לחודש, קבע שופט בית-המשפט המחוזי בפ"ת שאמונה למפרק זמני. ביהמ"ש הורה לי להגיש תוך 10 ימים בקשה לחלק לעובדים כספים מתוך מה שנאסף על-ידי. לשם כך, העובדים צריכים לפנות אלי ישירות או על-ידי עורכי-דין בצורה מרוכזת, ולידע אותי על דרישות התשלום שלהם.

 

"גם כך, קבלת המשכורת אינה מובטחת, משום שיתכן שישנם שעבודים לבנקים, נושים מובטחים, וזוהי סוגייה שצריכה להתברר לפני חלוקת הכסף לעובדים".

 

את תגובת עו"ד סופר סקיוריטי לא ניתן היה להשיג עד למועד פרסום הידיעה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: מוטי גרוסמן
מאבטחי אושר עד מוחים
צילום: מוטי גרוסמן
מומלצים