מחקר: אנשים שחיים לבד - הרבה יותר מדוכאים
לא טוב היות האדם לבדו, נאמר כבר בתנ"ך וגם בשיר, והנה ההוכחה: מחקר מפינלנד מגלה כי אלה שחיים בגפם, נמצאים בסיכון גבוה בעשרות אחוזים לדיכאון, בהשוואה לאחרים. המחקר החדש פורסם בכתב העת BioMed journal
הבדידות משפיעה על הנפש: החוקרים מפינלנד עקבו אחר 1,695 גברים ו- 1,776 נשים שגילם הממוצע היה 44 שנים. הנבדקים נשאלו בין היתר האם הם גרים בגפם, ופרטים נוספים באשר לחייהם ובהם השכלתם, התמיכה החברתית סביבם, החינוך, מצבם הכלכלי, הרגלי עישון ואלכוהול. החוקרים מצאו כי אלה שגרו לבדם היו בסיכון גבוה ב-80% לדיכאון בהשוואה לאלה שחיו עם משפחותיהם.
גברים מדוכאים פחות מנשים - אבל מתאבדים יותר
רוצים לקרוא עוד על דיכאון?
- שעות עבודה ארוכות מכפילות הסיכון לדיכאון
לדברי החוקרים, המגורים לבד קשורים לתחושת בדידות, היעדר תמיכה חברתית ואמון, כולם – גורמים הפוגעים בבריאות הנפשית. "הבדידות מונעת את היכולת לדבר על רגשות, מה שיכול לסייע לשיקום ולהחלמה מבעיות נפשיות", סיכמו החוקרים, "לכן חשוב שאלה שמתגוררים לבדם, יקבלו טיפול פסיכולוגי מתאים, ותמיכה חברתית ולא יסתמכו רק על תרופות נוגדות דיכאון".
דיכאון: סיבת התמותה השנייה בעולם
דיכאון על צורותיו השונות נחשב כהפרעה הנפשית הנפוצה ביותר במאות האחרונות, ומהווה על פי ארגון הבריאות העולמי את סיבת התמותה השנייה
בעולם. על פי הנתונים כ-80% מהאוכלוסייה בעולם נפגעו או נחשפו לפחות פעם אחת בחייהם לדיכאון, הפוגע בכל המישורים של איכות החיים.
על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כ-8% מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל סובלת מתסמיני הפרעות רגש או חרדה, כשהשכיחה מהפרעות אלה היא דיכאון בדרגה כלשהי. הפרעות רגש וחרדה שכיחות כמעט פי שניים בקרב נשים מאשר בגברים. פחות מרבע מהסובלים מבקרים אצל רופא או איש מקצוע אחר לקבלת טיפול. מרביתם של החולים סובלים ואינם מטפלים בבעיה, שלעתים חבויה ואינה מראה את אותותיה.
בודדה? סיכון גבוה לדיכאון
צילום: shutterstock
מומלצים